Η γαστρονομική υπεροχή και ποιότητα των προϊόντων της Ελλάδας θα προβληθούν μέσα από μοναδικά πιάτα που θα δημιουργήσουν καταξιωμένοι chefs, στο πλαίσιο της έκθεσης FOOD EXPO (12-14 Μαρτίου) στο Metropolitan Expo.
Η κορυφαία εκδήλωση Mediterranean Gastronomy Forum, που θα πραγματοποιηθεί και τις τρείς ημέρες της έκθεσης στο ειδικά διαμορφωμένο stage στο Hall 1, θα έχει ως στόχο την προβολή της μοναδικής γαστρονομικής και διατροφικής αξίας των ελληνικών τροφίμων και ποτών, να επιβεβαιώσει την κυρίαρχη θέσης τους στην πυραμίδα της μεσογειακής διατροφής και να συμβάλλει στην περαιτέρω ανάδειξη των εξαγωγικών προοπτικών των ελληνικών προϊόντων στην παγκόσμια αγορά.
Διακεκριμένοι λοιπόν chefs έχοντας ως «εργαλείο» τους εξαιρετικά προϊόντα από κάθε γωνιά της χώρας μας – καθώς θα συμμετάσχουν ως εκθέτες στην FOOD EXPO 2022 και οι 13 Περιφέρειες της Ελλάδας – θα δείξουν στους Έλληνες, αλλά και στους διεθνείς επαγγελματίες επισκέπτες, πρωτότυπους τρόπους και μοναδικές ιδέες που μπορούν να αξιοποιήσουν όλα αυτά τα προϊόντα για να κάνουν την διαφορά στην επιχείρησή τους.
Μέσα από διαδραστικές μαγειρικές επιδείξεις, θα δοθεί η δυνατότητα στους Έλληνες και ξένους επαγγελματίες από τους κλάδους του χονδρεμπορίου, των διανομών, της οργανωμένης λιανικής, της εστίασης και των ξενοδοχείων, τη δυνατότητα να ανακαλύψουν μία μεγάλη γκάμα προϊόντων από όλη την Ελλάδα, ενώ παράλληλα θα επιβεβαιωθεί ο ρόλος της ελληνικής γαστρονομίας ως σημαντικό όχημα προώθησης των εξαγωγών τους.