Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: FOOD EXPO 2021: Εκθέτες & επισκέπτες επικροτούν την μεταφορά της έκθεσης τέλη Μαΐου

 

undefined

 

Στη συντριπτική τους πλειοψηφία εκθέτες και επισκέπτες επιβεβαιώνουν ως καταλληλότερες ημερομηνίες διεξαγωγής της FOOD EXPO 2021 την περίοδο 29 Μαΐου – 1 Ιουνίου, σύμφωνα με μεγάλη online έρευνα που πραγματοποίησε η διοργανώτρια εταιρεία. 

Λαμβάνοντας υπόψη τις εξελίξεις της πανδημίας, η διοργανώτρια εταιρία της FOOD EXPO αποφάσισε να μεταθέσει τη διεξαγωγή της για 29 Μαΐου – 1 Ιουνίου 2021. Mε στόχο να σφυγμομετρήσει τις ανάγκες και τις προσδοκίες της αγοράς σε σχέση με τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της, η διοργανώτρια εταιρεία FORUM AE διεξήγαγε πανελλαδική ηλεκτρονική έρευνα.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά από τις 27/10 έως τις 04/11/2020 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 888 επισκεπτών και 390 εκθετών προηγούμενων εκθέσεων. Για τη διενέργεια της χρησιμοποιήθηκε η κορυφαία και έγκυρη διαδικτυακή πλατφόρμα διεξαγωγής ερευνών και δημοσκοπήσεων Typeform με χρήση ημιδομημένου ερωτηματολογίου. Το αποτέλεσμα ήταν ότι και οι εκθέτες και οι επισκέπτες που συμμετείχαν επιλέγουν ως καταλληλότερη ημερομηνία διεξαγωγής τις 29 Μαΐου με 1 Ιουνίου 2021. 

undefined

Ανάλυση δείγματος επισκεπτών

Οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα κάλυψαν όλο τον κλάδο της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου και της Μαζικής Εστίασης.

Πιο συγκεκριμένα, το 22% των ερωτώμενων είναι ιδιοκτήτες και στελέχη από επιχειρήσεις εμπορίου τροφίμων και ποτών, το 19,3% είναι ιδιοκτήτες και στελέχη από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και catering, το 14,3% δραστηριοποιούνται στον κλάδο της καφεστίασης, το 13,3% δραστηριοποιούνται στον κλάδο των mini market και των παντοπωλείων, το 7,7% είναι ιδιοκτήτες και στελέχη ξενοδοχείων, το 7,5% είναι επιχειρηματίες του κλάδου της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής, το 5,2% δραστηριοποιούνται στον κλάδο των super market και hypermarket, το 5,1% είναι ιδιοκτήτες κάβας και καφεκοπτείων, το 3,6% είναι ιδιοκτήτες και στελέχη από επιχειρήσεις εμπορίου εξοπλισμού και το 2,1% είναι ιδιοκτήτες κρεοπωλείων και ιχθυοπωλείων.

Όλοι οι ερωτώμενοι είναι decision makers της επιχείρησης που δραστηριοποιούνται (80,3% ιδιοκτήτες, το 13,4% στελέχη, το 4,5% γενικοί διευθυντές και το 1,8% εμπορικοί διευθυντές) και από το σύνολο των γεωγραφικών περιοχών της Ελλάδας (Αττική, Βόρεια, Νότια, Κεντρική και Νησιωτική Ελλάδα). 

Δείτε την έρευνα Επισκεπτών εδώ 

Ανάλυση δείγματος εκθετών

Οι εκθέτες της FOOD EXPO που συμμετείχαν στην έρευνα κάλυψαν όλον τον κλάδο των Τροφίμων και των Ποτών. Όλοι οι ερωτώμενοι είναι decision makers της επιχείρησης που δραστηριοποιούνται. Πιο συγκεκριμένα, το 75,6% των ερωτώμενων είναι ιδιοκτήτες και Διευθύνοντες Σύμβουλοι, το 7,9% είναι Στελέχη, το 6,9% είναι Εμπορικοί Διευθυντές, το 5,4% είναι Διευθυντές Marketing και το 4,1% είναι Export Managers. 

Δείτε την έρευνα Εκθετών εδώ

 undefined

Αναγκαία η πραγματοποίηση της FOOD EXPO εντός του 2021

Οι επισκέπτες έστειλαν ένα σαφές μήνυμα και επικροτούν τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της έκθεσης, καθώς η πλειοψηφία 59% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί ότι οι ημερομηνίες 29 Μαΐου με 1η Ιουνίου 2021 εξυπηρετούν καλύτερα -με βάση τα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η πανδημία- τις εμπορικές ανάγκες των επιχειρήσεών τους, αλλά και εξασφαλίζουν ένα πιο ασφαλές περιβάλλον συναναστροφής.

Ακόμη, με τη συντριπτική πλειοψηφία του 73,8% των συμμετεχόντων στην ίδια έρευνα να θεωρεί αναγκαία την πραγματοποίηση της FOOD EXPO μέσα στο 2021, διαφαίνεται ξεκάθαρα η τεράστια συμβολή και δυναμική της έκθεσης όλα αυτά τα χρόνια στην ανάπτυξη του κλάδου και η εμπορική αποτελεσματικότητα για τους επαγγελματίες του.

Παράλληλα, οι εκθέτες, θέλοντας να διασφαλίσουν τη μεγάλη επισκεψιμότητα και την εμπορική αποτελεσματικότητα για τη συμμετοχή τους, η συντριπτική πλειοψηφία του 80,3% των συμμετεχόντων στην έρευνα επέλεξαν ως καταλληλότερη περίοδο για τη διεξαγωγή της επόμενης FOOD EXPO τις ημερομηνίες 29 Μαΐου με 1η Ιουνίου 2021.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο