Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: FOOD EXPO 2019: Αυξημένη προσέλευση ποιοτικού επισκεπτικού κοινού

undefined

 

Η 6η FOOD EXPO κατά τις τρεις ημέρες της λειτουργίας της επιβεβαίωσε τον τίτλο της ως το σημαντικότερο εμπορικό φόρουμ και το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός για τα τρόφιμα και ποτά στην Νοτιοανατολική Ευρώπη. Η προσέλευση χιλιάδων ποιοτικών επαγγελματιών από επιχειρήσεις της Οργανωμένης Λιανικής, του Χονδρεμπορίου, της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών, των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης που αναζητούσαν νέα προϊόντα για να αναβαθμίσουν την επιχείρηση τους και που ήρθαν αποφασισμένοι να κλείσουν νέες εμπορικές ευκαιρίες και συμφωνίες, ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Η παρουσία δε, 900 hosted buyers από 83 διαφορετικές χώρες από όλο τον κόσμο, οι οποίοι πραγματοποίησαν 17.500 b2bmeetingsμε τους εκθέτες, διαμόρφωσε ακόμα πιο κατάλληλες συνθήκες για την ανάπτυξη της εξωστρέφειας των ελληνικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν ως εκθέτες. Οι περισσότεροι εκθέτες, έχοντας ήδη στους φακέλους τους τις πρώτες συμφωνίες τόσο με τους διεθνείς αγοραστές όσο και με πλήθος από Έλληνες επιχειρηματίες, προσβλέπουν σε επίτευξη ακόμα περισσότερων και καλύτερων deals τους επόμενους μήνες που θα ακολουθήσουν. Όπως φαίνεται άλλωστε από τις πρώτες τους δηλώσεις λίγο μετά την ολοκλήρωση της έκθεσης, είναι σίγουροι ότι οι επόμενοι έξι μήνες για τις επιχειρήσεις τους θα είναι ιδιαίτερα παραγωγικοί και κερδοφόροι. Σε αυτό συνέβαλλε το γεγονός ότι το επισκεπτικό κοινό ήταν πραγματικά οι decisionmakersτης αγοράς, δηλαδή πολύ στοχευμένο αφού αποτελούνταν από ιδιοκτήτες, salesmanagers, export & importmanagersκαι γενικά σημαντικά στελέχη των επιχειρήσεων, οι οποίοι ήρθαν στην έκθεση γνωρίζοντας τις ανάγκες τους και αποφασισμένοι να πραγματοποιήσουν αγορές και σημαντικές εμπορικές συμφωνίες.  

1.300 Έλληνες και ξένοι εκθέτες επιβεβαιώνουν την δυναμική της έκθεσης διεθνώς

Την μεγάλη της δυναμική ως το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στην Ν.Α Ευρώπη, που προβάλλει και αναδεικνύει τα προϊόντα της Ελλάδας αλλά και της Μεσογείου, επιβεβαίωσε η συμμετοχή 1.050 Ελλήνων και 250 ξένων εκθετών από 33 χώρες από όλο τον κόσμο. Οι ξένοι εκθέτες συμμετείχαν είτε ενταγμένοι σε εντυπωσιακά εθνικά pavilions, είτε ως ανεξάρτητες συμμετοχές, με αυτόνομα περίπτερα. Τέλος, οι επαγγελματίες επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να συναντήσουν από κοντά 10 σημαντικές παραγωγικές και εξαγωγικές εταιρείες του κλάδου της τροφίμων και ποτών του Λιβάνου, που ήταν τιμώμενη χώρα. 

5.000 σημαντικοί διεθνείς αγοραστές έδωσαν το “παρών” στην έκθεση

Η FOODEXPO 2019 προσελκύοντας 5.000 διεθνείς αγοραστές από 83 χώρες, αγορές-στόχους για τα ελληνικά τρόφιμα και ποτά- έδωσε μία σημαντική διέξοδο στην εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, και αποτέλεσε το «όχημα» για ακόμα μία χρονιά για να διαδοθεί στα πέρατα του κόσμου η ποιοτική υπεροχή των ελληνικών Τροφίμων & Ποτών αλλά και να δημιουργηθούν συνέργειες και να ανοίξουν εμπορικοί δρόμοι με αναπτυσσόμενες διεθνείς αγορές. Με τον έντονο λοιπόν διεθνή της χαρακτήρα η έκθεση έδωσε την δυνατότητα όχι μόνο σε μεγάλες αλλά και σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις να έρθουν σε άμεση επαφή με σημαντικούς key buyers από το εξωτερικό και να συνομιλήσουν μαζί τους και να προβούν σε απευθείας εμπορικές συμφωνίες. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι διεθνείς αυτοί αγοραστές που επισκέφτηκαν την έκθεση ήταν decision makers και σημαντικά στελέχη στις επιχειρήσεις τους. 

undefined

Ο Λίβανος τιμώμενη χώρα στη FOOD EXPO 2019

Τον πλούτο των τροφίμων και ποτών του Λίβανου είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν από κοντά οι επισκέπτες της FOOD EXPO, στο εθνικό της pavilion, στο οποίο πρόκειται συμμετείχαν 10 σημαντικές επιχειρήσεις της συγκεκριμένης χώρας. Ως τιμώμενη χώρα o Λίβανος και τα προϊόντα του πρόκειται βρέθηκαν στο επίκεντρο της έκθεσης FOOD EXPO, έτσι ώστε οι Έλληνες και ξένοι επαγγελματίες από τους κλάδους του χονδρεμπορίου, των διανομών, της οργανωμένης λιανικής, της εστίασης και των ξενοδοχείων, που επισκέφτηκαν την έκθεση είχαν τη δυνατότητα να δοκιμάσουν μεγάλη γκάμα προϊόντων της συγκεκριμένης χώρας, να συνομιλήσουν με τις εταιρείες που συμμετείχαν και πέρα από το να εξερευνήσουν τις προοπτικές μίας εμπορικής συνεργασίας, να προβούν και στο κλείσιμο εμπορικών συμφωνιών, που θα συμβάλλουν ώστε να κάνουν την επιχείρηση τους ανταγωνιστική. 

Εντυπωσιασμένοι οι Έλληνες επισκέπτες από τον πλούτο & την ποιότητα των εκθεμάτων 

Η ποικιλία και η ποιότητα των περιπτέρων, τα πλούσια specialevents και το υψηλό επίπεδο της οργάνωσης απέσπασαν τις καλύτερες κριτικές των επισκεπτών που στην συντριπτική τους πλειοψηφία ενθουσιάστηκαν και από την φετινή διοργάνωση. Άκρως εντυπωσιακός είναι ο βαθμός ικανοποίησης των επισκεπτών της FOOD EXPO 2019, καθώς στη συντριπτική τους πλειοψηφία δηλώνουν απόλυτα ευχαριστημένοι από την έκθεση. Συγκεκριμένα, το 95% των Ελλήνων επισκεπτών δήλωσαν ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την επίσκεψη τους ενώ το 97% εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί την έκθεση και το 2020.

Επίσης, πολύ σημαντικά και εντυπωσιακά είναι και τα ποσοστά όσον αφορά την εμπορική αποτελεσματικότητα της επίσκεψης τους. Σε ποσοστό 33% δήλωσαν ότι έκλεισαν εμπορικές συμφωνίες με τους Έλληνες και ξένους εκθέτες ενώ το υψηλό ποσοστό του 88% δήλωσαν ότι προτίθενται να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες μαζί τους τους επόμενους 6 μήνες.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη γνωστή εταιρεία ερευνών ALCO σε δείγμα 600 Ελλήνων επισκεπτών, decision makers στο σύνολό τους, οι οποίοι είτε είχαν, είτε σκόπευαν να ανοίξουν νέα επιχείρηση σχετική με τον κλάδο Τροφίμων και Ποτών. Διεξήχθη κατά τη διάρκεια των τριών ημερών της έκθεσης, με τη μορφή προσωπικών συνεντεύξεων, ενώ οι Έλληνες επαγγελματίες που συμμετείχαν προέρχονταν από ολόκληρη τη χώρα (Αττική και Βόρεια, Νότια Κεντρική & Νησιωτική Ελλάδα). 

undefined

Ενθουσιασμένοι και οι HostedBuyers από την ποιότητα της έκθεσης 

Οι διεθνείς αγοραστές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα μετάκλησης και φιλοξενίας, μίλησαν με ενθουσιασμό για την εμπειρία τους από την 6η FOODEXPO, δηλώνοντας εντυπωσιασμένοι από το υψηλό επίπεδο της διοργάνωσης, από την εξαιρετική ποιότητα των ελληνικών Τροφίμων και Ποτών αλλά και από το πλήθος των ποιοτικών ραντεβού που πραγματοποίησαν και τις σημαντικές εμπορικές συμφωνίες που έκλεισαν. H έρευνα πραγματοποιήθηκε από τη γνωστή εταιρεία ερευνών ALCO σε δείγμα 150 Hostedbuyers και τα αποτελέσματα είναι άκρως εντυπωσιακά και επιβεβαιώνουν την φήμη της ως μία πραγματικά διεθνής έκθεση.

Συγκεκριμένα, το 96% των hostedbuyers δήλωσαν ότι έμειναν απόλυτα ικανοποιημένοι από την επίσκεψη τους ενώ το 97% εξέφρασε την επιθυμία να επισκεφτεί την έκθεση και το 2020.

Επίσης, πολύ σημαντικά και εντυπωσιακά είναι και τα ποσοστά όσον αφορά την εμπορική αποτελεσματικότητα της επίσκεψης τους. Σε ποσοστό 23% δήλωσαν ότι έκλεισαν εμπορικές συμφωνίες με τους Έλληνες και ξένους εκθέτες ενώ το υψηλό ποσοστό του 93% δήλωσαν ότι προτίθενται να κλείσουν εμπορικές συμφωνίες μαζί τους τους επόμενους 6 μήνες.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι 900 hostedbuyers του προγράμματος είχαν επιλεγεί με αυστηρά κριτήρια, αποτελούν τους decisionmakers – ιδιοκτήτες, generalmanagers, importmanagersπ- και προήλθαν από 83 μεγάλες αγορές- στόχους από ολόκληρο τον κόσμο όπως Hνωμένα Αραβικά Εμιράτα, οι ΗΠΑ, η Κίνα, η Ινδία, η Ρωσία, η Ιαπωνία, ο Καναδάς, η Βραζιλία, Λίβανος, αλλά και από χώρες της Ευρώπης όπως: Αυστρία, Δανία, Γαλλία, Γερμανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ιταλία, Μεγάλη Βρετανία κ.ά. 

Το successstory της FOODEXPO 2019 αντανακλά την δυναμική του κλάδου των τροφίμων και των ποτών αλλά και το γεγονός ότι οι παραγωγικές επιχειρήσεις αποτελούν έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες της ελληνικής οικονομίας. Έτσι λοιπόν η έκθεση αποτελεί το καταλληλότερο και ένα από τα πιο σημαντικό «οχήματα» για την ανάπτυξη και τόνωση του συγκεκριμένου κλάδου.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο