Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Έρευνα επισκεπτών: Οι επαγγελματίες του κλάδου θα δώσουν δυναμικό παρών στην Xenia 2021

 

undefined

 

Με ένα σαρωτικό 84,5%, οι decision makers της τουριστικής βιομηχανίας επιβεβαιώνουν την στήριξή τους στο κορυφαίο εμπορικό φόρουμ του κλάδου, την Xenia, η οποία πρόκειται να πραγματοποιηθεί 27-29 Νοεμβρίου 2021 στο Metropolitan Expo. 

Η Xenia θα υποδεχτεί τους decision makers του κλάδου της τουριστικής βιομηχανίας, με φυσική παρουσία. Την απόλυτη στήριξη των επιχειρηματιών του τουρισμού στη διεξαγωγή της Χenia 2021, καθώς και την ανυπομονησία του ξενοδοχειακού κλάδου για το κορυφαίο ετήσιο «ραντεβού» της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας, επιβεβαιώνει μεγάλη online έρευνα. 

Mε στόχο να σφυγμομετρήσει την πρόθεση των επαγγελματιών του κλάδου του τουρισμού να επισκεφτούν την Xenia 2021, η διοργανώτρια εταιρεία FORUM AE διεξήγαγε πανελλαδική ηλεκτρονική έρευνα μέσω της διαδικτυακής πλατφόρμας ερευνών και δημοσκοπήσεων Typeform. Η έρευνα διεξήχθη το χρονικό διάστημα από 5/5/2021 έως και 12/5/2021, σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 1.517 δυνητικών επισκεπτών της έκθεσης. 

undefined

Ανάλυση δείγματος συμμετεχόντων στην έρευνα 

Οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα κάλυψαν όλον τον κλάδο της ελληνικής τουριστικής βιομηχανίας. Πιο συγκεκριμένα, το 31,6% των ερωτώμενων είναι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων, το 23,3% είναι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, το 16% είναι αρχιτέκτονες και στελέχη του κατασκευαστικού κλάδου, το 10,2% είναι ιδιοκτήτες από επιχειρήσεις εμπορίου εξοπλισμού, το 8,7% είναι ιδιοκτήτες σε ξενώνες και βίλες, το 5% δραστηριοποιούνται στον κλάδο της μαζικής εστίασης και το 5,3% σε λοιπές επιχειρήσεις τουρισμού. 

Όλοι οι ερωτώμενοι είναι decision makers της επιχείρησης που δραστηριοποιούνται (το 83,5% ιδιοκτήτες, το 7,1% γενικοί διευθυντές, το 3,6% F&B Managers και το 5,8% λοιποί εκπρόσωποι τουριστικών επιχειρήσεων και από το σύνολο των γεωγραφικών περιοχών της Ελλάδας (Αττική, Βόρεια, Νότια, Κεντρική και Νησιωτική Ελλάδα). 

undefined

Αναγκαία η πραγµατοποίηση της Xenia 2021 για την ανάπτυξη του κλάδου 

Τα εξαιρετικά αποτελέσματα της έρευνας, με τη συντριπτική πλειοψηφία του 89,2% των συμμετεχόντων να δηλώνουν ότι θα επισκεφθούν την ΧΕΝΙΑ, αποδεικνύουν ότι η έκθεση έχει την απόλυτη στήριξη της αγοράς. 

Στην ίδια έρευνα μάλιστα, το σημαντικό ποσοστό 79,8% των επισκεπτών πιστεύει ότι τον Νοέμβριο οι υγειονομικές συνθήκες θα είναι ασφαλείς για τη διεξαγωγή της έκθεσης και παράλληλα το 57,3% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι το 2022, ο ελληνικός Τουρισμός θα επανέλθει στα επίπεδα του 2019.  

Ένα πολύ ισχυρό μήνυμα στήριξης στην κορυφαία εμπορική συνάντηση του κλάδου στέλνουν οι ξενοδόχοι, καθώς το σαρωτικό ποσοστό 84,5% των ερωτηθέντων θεωρεί πολύ σημαντική την πραγματοποίηση της έκθεσης Xenia 2021 για την ανάκαμψη του ελληνικού Τουρισμού. Παράλληλα, ένα σημαντικό ποσοστό 77,1% δήλωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη ψηφιακή πλατφόρμα της Xenia 2021, στην περίπτωση που δεν θα μπορέσει να επισκεφθεί τη φυσική έκθεση, ώστε να έρθει σε επαφή με τους εκθέτες της. 

Δείτε αναλυτικά ολόκληρη την έρευνα εδώ.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο