Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Επισκέπτες & εκθέτες επικροτούν τις νέες ημερομηνίες 17-21.04 για τη HORECA 2021

 

undefined

 

Κομβικής σημασίας θεωρεί ο κλάδος του Τουρισμού και της Εστίασης την πραγματοποίηση της HORECA εντός του 2021, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μεγάλης έρευνας, σχετικά με τις καταλληλότερες ημερομηνίες διεξαγωγής της. 

Οι εξελίξεις της πανδημίας καθιστούν αδύνατη την πραγματοποίηση της επόμενης HORECA στις 11 με 15 Φεβρουαρίου 2021, όπως είχε προγραμματιστεί. Με στόχο να διασφαλίσει τη μεγάλη επισκεψιμότητα και την εμπορική αποτελεσματικότητα που έχουν χαρακτηρίσει την έκθεση, η διοργανώτρια εταιρεία FORUM AE διεξήγαγε πανελλαδική ηλεκτρονική έρευνα, για τις νέες καταλληλότερες ημερομηνίες διεξαγωγής της.

H έρευνα πραγματοποιήθηκε ηλεκτρονικά από τις 15/10 έως τις 21/10/2020 σε αντιπροσωπευτικό δείγμα 2.066 επισκεπτών και 213 εκθετών προηγούμενων εκθέσεων. Για τη διενέργειά της χρησιμοποιήθηκε η κορυφαία και έγκυρη διαδικτυακή πλατφόρμα διεξαγωγής ερευνών και δημοσκοπήσεων Typeform με χρήση ημιδομημένου ερωτηματολογίου. 

Ανάλυση δείγματος επισκεπτών

Οι εκπρόσωποι επιχειρήσεων που συμμετείχαν στην έρευνα κάλυψαν όλο τον κλάδο της μαζικής εστίασης και του τουρισμού. Πιο συγκεκριμένα, το 30,4% των ερωτώμενων είναι ιδιοκτήτες και στελέχη από επιχειρήσεις της καφεστίασης, το 28,6% είναι ιδιοκτήτες και στελέχη από ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, ξενώνες και βίλες, το 20% είναι ιδιοκτήτες και στελέχη από επιχειρήσεις μαζικής εστίασης και catering, το 7,9% δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εμπορίου τροφίμων, το 3,5% δραστηριοποιούνται στον κλάδο του εμπορίου εξοπλισμού, το 3,4% είναι αρχιτέκτονες και στελέχη σε κατασκευαστικές εταιρείες, το 1,5% είναι επιχειρηματίες του κλάδου της αρτοποιίας και της ζαχαροπλαστικής και το 4,7% άλλη δραστηριότητα.

Όλοι οι ερωτώμενοι είναι decision makers της επιχείρησης που δραστηριοποιούνται (81,4% ιδιοκτήτες, το 6,9% γενικοί διευθυντές, το 5% chef και F&B managers, το 3,5% υπεύθυνοι αγορών και το 3,2% άλλη θέση) και από το σύνολο των γεωγραφικών περιοχών της Ελλάδας (Αττική, Βόρεια, Νότια, Κεντρική και Νησιωτική Ελλάδα).

undefined

Ανάλυση δείγματος εκθετών

Οι εκθέτες της HORECA που συμμετείχαν στην έρευνα κάλυψαν όλο τον κλάδο των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον εξοπλισμό, κατασκευή, ανακαίνιση των επιχειρήσεων μαζικής εστίασης και των ξενοδοχείων. Όλοι οι ερωτώμενοι είναι decision makers της επιχείρησης που δραστηριοποιούνται. Πιο συγκεκριμένα, το 65,7% των ερωτώμενων είναι ιδιοκτήτες και Διευθύνοντες Σύμβουλοι, το 14,1% είναι Διευθυντές Marketing, το 8,5% είναι Γενικοί Διευθυντές, το 6,1% Εμπορικοί Διευθυντές και το 5,6% δραστηριοποιούνται σε άλλη θέση. 

Εκθέτες και επισκέπτες συμφωνούν να μεταφερθεί τον Απρίλιο η έκθεση

Οι επισκέπτες στέλνουν ξεκάθαρο μήνυμα και επικροτούν τις νέες ημερομηνίες διεξαγωγής της έκθεσης, καθώς το σημαντικό ποσοστό του 57,9% των συμμετεχόντων στην έρευνα θεωρεί ότι η περίοδος 17-21 Απριλίου 2021 εξυπηρετεί καλύτερα -με βάση τα νέα δεδομένα που έχει διαμορφώσει η πανδημία- τις εμπορικές ανάγκες των επιχειρήσεών τους, αλλά και εξασφαλίζει ένα πιο ασφαλές περιβάλλον συναναστροφής.

Επίσης, το γεγονός ότι στην ίδια έρευνα η συντριπτική πλειοψηφία του 77,6% των συμμετεχόντων θεωρεί αναγκαία την πραγματοποίηση της HORECA μέσα στο 2021, δείχνει την τεράστια συμβολή και δυναμική της έκθεσης όλα αυτά τα χρόνια στην ανάπτυξη του κλάδου και την εμπορική αποτελεσματικότητά της για τους επαγγελματίες του.

Παράλληλα, οι εκθέτες, έχοντας ως προτεραιότητα τη διασφάλιση της επισκεψιμότητας και της εμπορικής αποτελεσματικότητας για τη συμμετοχή τους, η συντριπτική πλειοψηφία του 76,1% των συμμετεχόντων στην έρευνα επέλεξαν ως καταλληλότερη περίοδο για τη διεξαγωγή της επόμενης HORECA τις 17-21 Απριλίου 2021. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο