Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Athens Coffee Festival 2021: Δυναμική επιστροφή με 16.500 επισκέπτες

 

undefined

 

Η μεγάλη γιορτή του καφέ υποδέχτηκε ένα δυναμικό εμπορικό αλλά και καταναλωτικό κοινό και χαρακτηρίστηκε από αδιαμφισβήτητη επιτυχία. Η επιστροφή του Athens Coffee Festival επισφραγίστηκε από μοναδικές ποικιλίες καφέ, χαμόγελα, ευχάριστη διάθεση, ενδιαφέροντα workshops αλλά και πλήθος νέων επαγγελματικών «γνωριμιών». 16.500 επισκέπτες πέρασαν τις πύλες της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, το τριήμερο 25 με 27 Σεπτεμβρίου, με σκοπό να γίνουν και αυτοί μέρος της μεγάλης γιορτής του καφέ στην Ελλάδα. Το γεγονός δε ότι οι 7.500 ήταν επαγγελματίες του χώρου της καφεστίασης (ιδιοκτήτες, στελέχη επιχείρησης και baristas) επιβεβαιώνει τον μεγάλο εμπορικό χαρακτήρα που έχει το φεστιβάλ και τον καθοριστικό ρόλο του στον εκσυγχρονισμό και την αναβάθμιση των επιχειρήσεων του κλάδου και των υπηρεσιών που προσφέρουν αλλά και στην ενημέρωση και εξέλιξη των επαγγελματιών του χώρου.  

Οι εκθέτες στο σύνολό τους δήλωσαν ενθουσιασμένοι από την ποιότητα και την άρτια διοργάνωση του φεστιβάλ αλλά και από την προσέλευση του επισκεπτικού κοινού και το ενδιαφέρον που έδειξαν για τα προϊόντα τους, γεγονός που χάρισε χαμόγελα αισιοδοξίας. Το πλήθος κόσμου που φιλοξένησε με ασφάλεια το φεστιβάλ και τις τρεις ημέρες, σε συνδυασμό με τον καλοκαιρινό καιρό μετέτρεψε το Athens Coffee Festival στον απόλυτο προορισμό της πόλης, προσελκύοντας επισκέπτες από κάθε γωνιά της χώρας (όπως Καλαμάτα, Θήβα, Κόρινθο, Κεφαλλονιά, Μυτιλήνη, Άμφισσα, Ρόδο, Χίο, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Γιαννιτσά, Πάτρα, Καλαμπάκα, Καστοριά) και όχι μόνο. Συγκεκριμένα, επισκέπτες προέρχονταν όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από τη Γερμανία, τη Κύπρο και την Ινδία. 

undefined

Ποικιλία προτάσεων & γκάμα προϊόντων για επαγγελματίες και καταναλωτές 

Οι decision makers του κλάδου της καφεστίασης είχαν την ευκαιρία μέσα σε ένα «γεμάτο» τριήμερο, να συνομιλήσουν με τους top Έλληνες coffee experts, καθώς και με τους αντιπροσώπους των κορυφαίων coffee brands και να ανταλλάξουν απόψεις με ταλαντούχους baristas αλλά και σημαντικά στελέχη από την αγορά του καφέ. Παράλληλα, το καταναλωτικό κοινό γνώρισε και δοκίμασε καφέδες εξαιρετικής ποιότητας αλλά και προτάσεις που ίσως δεν γνώριζε όπως cold brew και nitro. Αναλυτικά, οι επισκέπτες ανακάλυψαν από κοντά μία μεγάλη γκάμα από καφέδες: Espresso blends, μονοποικιλιακούς καφέδες, speciality coffees, καφέδες σε κάψουλες ή pods, ελληνικούς καφέδες, ποικιλίες πράσινου καφέ, τσάι & ροφήµατα, αλλά και μηχανές espresso & µύλους άλεσης, Brew bars & συστήµατα εκχύλισης, εξοπλισμό εργαλεία & σκεύη για baristas, μηχανές espresso, ψηστήρια, μηχανές καβουρδίσματος και πολλά άλλα. 

undefined

Καινοτομίες, προτάσεις και ιδέες για την νέα εποχή του κλάδου 

Τα Coffee Masterclasses έκλεψαν τις εντυπώσεις με εισηγητές κορυφαίους επαγγελματίες από τον χώρο της καφεστίασης. Ο μεγάλος αριθμός των επαγγελματιών που τα παρακολούθησαν, είχαν την ευκαιρία να ανακαλύψουν τις νέες τάσεις που κυριαρχούν στη σύγχρονη διεθνή σκηνή του καφέ, ενώ παράλληλα ενημερώθηκαν για τους προβληματισμούς που απασχολούν την παγκόσμια βιομηχανία του καφέ. Με εισηγητές κορυφαίους επαγγελματίες από την Ελλάδα κατά τη διάρκεια των σεμιναρίων, αναλύθηκαν τα κυριότερα ζητήματα που αφορούν στον κλάδο. Πρωταγωνιστικό ρόλο είχαν θέματα που αφορούν το νέο τοπίο που ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται παγκοσμίως στον παραγωγή του καφέ, αλλά και στον κλάδο της καφεστίασης, από πρακτικά ζητήματα μέχρι νέες ιδέες και καινοτομίες όσον αφορά το τελικό προϊόν αλλά και τις παρεχόμενες υπηρεσίες. Η θεματολογία ήταν ευρεία και κινήθηκε από την αναγκαιότητα της ορθής συντήρησης των μηχανημάτων επεξεργασίας καφέ, την επόμενη ημέρα του ελληνικού καφέ, τον ρόλο του ratio στο τελικό φλιτζάνι, έως το microroasting ως επιχειρηματική δραστηριότητα και τα αναλώσιμα μιας χρήσης φιλικά προς το περιβάλλον. 

Παράλληλα, έλαβε χώρα το 4ο Πανελλήνιο Πρωταθλήματος Roasting από τον SCA Greece, που ανέδειξε νικητές τους: Νεράντζη Αλέξανδρο (1η θέση), Φέρρα Αλέξανδρο (2η θέση), Αγγελόπουλο Αθανάσιο (3η θέση). 

Το Athens Coffee Festival, επέστρεψε με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική και δίνει ραντεβού με τους λάτρεις του καφέ και τους επαγγελματίες της καφεστίασης για τον Σεπτέμβριο του 2022!

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο