Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: Architect Lab by xenia: Ένα hot spot καινοτομίας για αρχιτέκτονες και μηχανικούς

undefined

 

Πρόκειται για ένα πρωτοποριακό project, σε μία δομημένη εγκατάσταση 750 τ.μ. που θα αναπτυχθεί στο Hall 2 της έκθεσης Xenia. Το Architect Lab είναι αφιερωμένο αποκλειστικά στα καινοτόμα αρχιτεκτονικά υλικά και στις αποτελεσματικές λύσεις κατασκευής και «προσκαλεί» αρχιτέκτονες, διακοσμητές και μηχανικούς σε μια δημιουργική σύζευξη με τις σύγχρονες ανάγκες των ξενοδοχειακών επιχειρήσεων. 

Η φιλοσοφία και η δομή του Architect Lab

Στη διασταύρωση της Αρχιτεκτονικής με τη Φιλοξενία, το Architect Lab αποτελεί μια αυτόνομη εντυπωσιακή νησίδα εντός της έκθεσης, όπου αρχιτέκτονες, μηχανικοί, διακοσμητές και ξενοδόχοι ανακαλύπτουν όλες τις high end προτάσεις στον τομέα των υλικών και της κατασκευής. Ο  χώρος του Architect Lab υπηρετεί και ο ίδιος την ιδέα της καινοτομίας, καθώς έχει σχεδιαστεί με γνώμονα την αρχιτεκτονική ρευστότητα, με μικρά ασύμμετρα καμπύλα περίπτερα, ενωμένα σε σχήμα σταυρού, να δημιουργούν στην ουσία μια «αποικία» καινοτομίας.

Οι επισκέπτες του Architect Lab εισάγονται στον χώρο από το Lobby, όπου βρίσκεται η Reception και ο κατάλογος των εκθετών, καθώς και το Index Wall, ένα ψηφιακό πάνελ περιεχομένων του χώρου, που καθοδηγεί αναλυτικά τον επισκέπτη-χρήστη. Σε συνέχεια της reception και του lobby, ανοίγει η διαδρομή προς τις ενότητες Islands, μια ελεύθερη διάταξη «νησίδων», όπου τα αρχιτεκτονικά υλικά αναδεικνύονται χάρη στον ειδικά σχεδιασμένο φωτισμό, ο οποίος εστιάζει στα σημεία ενδιαφέροντος. Οι δύο βασικοί εκθεσιακοί διάδρομοι οδηγούν αντίστοιχα στην Plaza, τη σκηνή ομιλιών, σεμιναρίων και παρουσιάσεων, καθώς και στο Playroom, τον χώρο επίδειξης custom-made αρχιτεκτονικών λύσεων με καινοτόμα υλικά. 

undefined

Tα περίπτερα του ArchitectLab

Στο χώρο του Architect Lab θα αναπτυχθούν 26 ετοιμοπαράδοτα περίπτερα υψηλής αισθητικής και λειτουργικότητας, πλήρως εξοπλισμένα με εμβαδόν 5,25 τμ έκαστο. Τα περίπτερα αυτά θα είναι ομαδοποιημένα σε 5 islands τα οποία οι επισκέπτες θα μπορούν να τα προσεγγίζουν από τους δύο εκθεσιακούς διαδρόμους εντός του project. Οι εταιρείες του κατασκευαστικού τομέα οι οποίοι διαθέτουν καινοτόμα υλικά και λύσεις θα έχουν την δυνατότητα να συμμετάσχουν ως εκθέτες εντός του Architect Lab με συνολικό κόστος ενοικίασης περιπτέρου €3.500. 

undefined

Οι υπογραφές πίσω από το Architect Lab

Ο πρωτότυπος ασπρόμαυρος εκθεσιακός χώρος, με τις χαρακτηριστικές καμπύλες επιφάνειες, είναι προϊόν έμπνευσης της Ρένας Σακελλαρίδου και του αρχιτεκτονικού της γραφείου RS SPARCH, ενώ η οπτική ταυτότητα, που συνοψίζει τον χαρακτήρα του project, σχεδιάστηκε από την Semiotik Design. Τον εντυπωσιακό αρχιτεκτονικό φωτισμό υπογράφει το Lighting Architecture Studio | Άρης Κλωνιζάκης. Τέλος, το project management καθώς και η διαμόρφωση του προγράμματος και ο συντονισμός των ομιλιών – case studies που θα παρουσιαστούν στο Plaza του Architect Lab φέρουν τη σφραγίδα του ek magazine, ενώ την υλοποίηση της κατασκευής έχει αναλάβει η εταιρεία EXPOSYSTEM ΑΕ. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο