Τα νέα των μελών μας

Forum S.A.: 4 πρωταθλήματα καφέ για πρώτη φορά στο Athens Coffee Festival 2019

undefined

 

Με ακόμα περισσότερους διαγωνισμούς καφέ επιστρέφει το AthensCoffeeFestival 2019,το οποίο θα πραγματοποιηθεί 28-30 Σεπτεμβρίου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, καθώς φέτος φιλοξενεί εκτός από το πρωτάθλημα Roasting και αυτά των Latte Art, Cezve/Ibrik και CupTasters. 

Ταλαντούχοι και φιλόδοξοι baristi θα αναμετρηθούν σε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες με στόχο εκτός από το να κατακτήσουν τις πρώτες θέσεις στα πανελλήνια πρωταθλήματα καφέ που διοργανώνονται από τον SCA Greece και την εκπροσώπηση της Ελλάδας στα αντίστοιχα παγκόσμια πρωταθλήματα. Μετά τις δύο πρώτες επιτυχημένες διοργανώσεις του πρωταθλήματος Roasting, η στρατηγική συνεργασία του Athens Coffee Festival με τον SCA Greece διευρύνεται. Έτσι, στο φετινό φεστιβάλ θα πραγματοποιηθούν τρεις ακόμα διαγωνισμοί: ο LatteArt, ο Cezve/Ibrik και ο CupTasters. Οι αναμετρήσεις θα διεξαχθούν στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα D10 της Τεχνόπολης. 

Roasting

Στο 3ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Roasting διαγωνιζόμενοι από όλη την Ελλάδα θα προσπαθήσουν να διακριθούν στο απαιτητικό τερέν του coffee roasting, από τα αρχικά στάδια επεξεργασίας του ωμού καφέ μέχρι το καβούρδισμα των κόκκων. Ο νικητής θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα στο παγκόσμιο World Coffee Roasting Championship. Για την ιστορία, την πρώτη θέση στον προηγούμενο διαγωνισμό του 2018 είχε κατακτήσει ο Γιώργος Δεληχρήστος. 

undefined

LatteArt

Όταν το 1989 ο David Schomer έφτιαχνε στο καφέ του στο Σιάτλ το πρώτο σχέδιο καρδιάς στον αφρό ενός latteκαφέ, μάλλον δεν φανταζόταν ότι η τέχνη που ξεκινούσε θα έφτανε να γίνει παγκόσμιος διαγωνισμός. Στο πανελλήνιο πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο πλαίσιο του Athens Coffee Festival 2019 οι διαγωνιζόμενοι θα κληθούν να φιλοτεχνήσουν τα δικά τους σχέδια με γάλα πάνω σε καφέ μέσα σε 10 λεπτά. Ο καλύτερος θα ετοιμάσει τις βαλίτσες του για τον διεθνή διαγωνισμό. Προηγούμενος νικητής ήταν ο Χρήστος Ντούβας. 

Cezve/Ibrik

Ο καφές στο μπρίκι είναι ιδιαίτερα δημοφιλής στην ανατολική Ευρώπη, την Μέση Ανατολή και την Βόρεια Αφρική αποτελεί το πιο παραδοσιακό ρόφημα. Ο τίτλος βρίσκεται στα χέρια του Δημήτρη Καραμπά. Στο ελληνικό τελικό του πρωταθλήματος που θα διεξαχθεί κατά την διάρκεια του Athens Coffee Festival θα αναδειχθεί ο διάδοχος του! 

undefined

CupTasters

Σε αυτό τον διαγωνισμό επιβραβεύονται οι cuppers που επιδεικνύουν ταχύτητα, τεχνική και ακρίβεια στην αναγνώριση των γευστικών διαφορών των specialty coffees. Κατά την διάρκεια του ACF 2019 θα αναζητήσουμε τον διάδοχο του Ορέστη Σφυρή, του Πανελλήνιου Πρωταθλητή Cup Taster 2019. 

Οι ώρες λειτουργίας του φεστιβάλ είναι Σάββατο 28.09 από τις 10:00-22:00, Κυριακή 29.09 από τις 10:00-22:00 και Δευτέρα 30.09 από τις 12:00-21:00.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο