Τα νέα των μελών μας

Forum Α.Ε.: Xenia Build Hotel: Αειφορία & τουριστικές υποδομές

 

undefined

 

Η συσχέτιση της αειφορίας με την τουριστική βιομηχανία και η σημασία της διασύνδεσής τους τόσο για την ανάπτυξη του τουρισμού, όσο και για την προστασία του περιβάλλοντος των τουριστικών προορισμών, θα αναπτυχθούν στο stage του Xenia Build Hotel, στο πλαίσιο της έκθεσης Xenia 2021 (27-29 Nοεμβρίου), στο Metropolitan Expo. 

Οι φυσικές ομορφιές ενός προορισμού αποτελούν συνήθως ένα από τα πιο σημαντικά συγκριτικά του πλεονεκτήματα, και για αυτό η προστασία του περιβάλλοντος και των φυσικών πόρων αναδεικνύεται τα τελευταία χρόνια σε ζήτημα αιχμής για την τουριστική βιομηχανία και βασική προϋπόθεση για την αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών και τουριστικών υποδομών, τόσο όσον αφορά τις εγκαταστάσεις όσο και τις υπηρεσίες.

Παράλληλα, τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μία αύξηση της ζήτησης από τους τουρίστες για προορισμούς και τουριστικά καταλύματα που ακολουθούν πρακτικές της αειφορίας, αλλά και προσφέρουν εναλλακτικές υπηρεσίες. Σε συνδυασμό και με την αλλαγή στρατηγικής από τους παγκόσμιους διαμορφωτές του τουριστικού προϊόντος, η ανάγκη να θέσουν τα ξενοδοχεία και τα τουριστικά καταλύματα την αειφορία στο επίκεντρο του οράματός τους, με στόχο τη διατήρηση του φυσικού περιβάλλοντος αλλά και τη στήριξη της τοπικής κοινωνίας, παρέχοντας παράλληλα εξαιρετικής ποιότητας φιλοξενία στους επισκέπτες της, είναι πλέον επιτακτική.   

undefined

Νέες πρακτικές και καινοτόμες προτάσεις από Experts του κλάδου 

Η ανάπτυξη και η ανάδειξη υποδομών και υπηρεσιών που έχουν ως στόχο την αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος σε συνδυασμό με την εναρμόνιση με την τοπική κουλτούρα και πολιτιστική αξία και τη διαφύλαξη του φυσικού περιβάλλοντος, θα πρωταγωνιστήσει στις ομιλίες και συζητήσεις πάνελ που θα πραγματοποιηθούν και τις τρεις ημέρες του Build Hotel. 

Εξειδικευμένοι ομιλητές, αρχιτέκτονες, μηχανικοί καθώς και στελέχη από την αγορά και τον ξενοδοχειακό κλάδο θα παρουσιάσουν καινοτόμες ιδέες, τεχνολογικά προϊόντα και χρήσιμα εργαλεία για την περιβαλλοντική βιωσιμότητα των ξενοδοχείων, αλλά και θα συζητήσουν τρόπους εφαρμογής των αρχών της αειφορίας στο τουριστικό κατάλυμα, όσον αφορά το κατασκευαστικό και αρχιτεκτονικό σκέλος αλλά και όσον αφορά την εξοικονόμηση ενέργειας και νερού και τη διαχείριση αποβλήτων. 

Επίσης, ο αειφόρος τουρισμός και πώς αυτός συμβάλλει, όχι μόνο στην ενίσχυση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος ενός καταλύματος, αλλά και στην ενίσχυση του brand και της ανταγωνιστικότητας μίας ξενοδοχειακής επιχείρησης, θα αναλυθούν εις βάθος μέσα από ενδιαφέροντα και πετυχημένα case studies ξενοδοχείων. 

Οι ιδιοκτήτες ξενοδοχείων, που ήδη έχουν προχωρήσει και συνεχίζουν να προχωρούν σε σημαντικές περιβαλλοντικές βελτιώσεις στη δομή κατασκευής και τη λειτουργία τους, προκειμένου να ελαχιστοποιηθούν οι επιπτώσεις στο περιβάλλον, καθώς και ιδιοκτήτες και στελέχη από νέα ξενοδοχεία που χτίζονται από το μηδέν με βασικό άξονα την προστασία του περιβάλλοντος, θα ενημερωθούν γύρω από τις τελευταίες εξελίξεις, προϊόντα και τάσεις.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο