Τα νέα των μελών μας

Forum A.E.: Παράλληλες εκδηλώσεις – 6η HORECA 2011

Κατά τη διάρκεια της 6ης HORECA 2011 πραγματοποιήθηκαν πλούσιες εκδηλώσεις με εξαιρετικό ενδιαφέρον για τους επαγγελματίες του κλάδου των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης.

•    Ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νικόλας Κανελλόπουλος, υιοθέτησε την πρόταση της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας για τη δημιουργία ενός ελληνικού πρωινού διεθνούς εμβέλειας, βασισμένο σε τοπικά παραδοσιακά προϊόντα και αγνές πρώτες ύλες από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Η πρεμιέρα του “Kalimera Breakfast”, όπως ονομάζεται, στις διεθνείς αγορές θα πραγματοποιηθεί στην ITB Berlin 2011, τη μεγαλύτερη διεθνή τουριστική έκθεση στον κόσμο, στις 9-13 Μαρτίου 2011 με την υποστήριξη του ΕΟΤ. 

 

Μέλη της Λέσχης Αρχιμαγείρων Ελλάδας και οι εκλεκτοί καλεσμένοι τους με αντιπροσωπευτικά πιάτα του “Kalimera Breakfast”.

•    Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ για το 2011 σε συνεργασία με το SCAE Hellas και με τη συμμετοχή baristi από κάθε γωνιά της χώρας. Ο νικητής του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Barista κ. Στέφανος Δοματιώτης θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στην αντίστοιχη παγκόσμια διοργάνωση στην Μπογκοτά της Κολομβίας στις 2-5 Ιουνίου 2011, και οι νικητές στους άλλους 4 εθνικούς διαγωνισμούς στο SCAE World of Coffee στο Μάαστριχτ της Ολλανδίας στις 22-24 Ιουνίου.

  SCAE Πανελλήνια Πρωταθλήματα Καφέ

•    Για πρώτη φορά στη χώρα μας πραγματοποιήθηκε η ετήσια Διάσκεψη της Ευρωμεσογειακής Ομοσπονδίας Εστιατόρων (EMRF) με τη συμμετοχή προέδρων και μελών Διοικητικών Συμβουλίων από 13 χώρες. Την Ελλάδα εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος της ΠΟΕΣΕ κ. Ιωάννης Τσάκος και ο Γεν. Γραμματέας κ. Γιώργος Καββαθάς.

  Στιγμιότυπο από την Διάσκεψη της EMRF

•    Στην προσπάθεια αναβάθμισης του ελληνικού τουριστικού προϊόντος, η έκθεση HORECA φιλοξένησε την ημερίδα για τη δράση ΕΠΑΝ ΙΙ “Πράσινο Τουρισμό” του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας σε συνεργασία με το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού. Την παρουσίαση χαιρέτισαν ο Υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γεώργιος Νικητιάδης και ο Γεν. Γραμματέας Ανταγωνιστικότητας κ. Μανώλης Πατεράκης. Το ΕΠΑΝ ΙΙ είχε και δικό του περίπτερο για τον “Πράσινο Τουρισμό” σε όλη τη διάρκεια της έκθεσης.

Κατά την παρουσίαση του προγράμματος “Πράσινος Τουρισμός” της δράσης ΕΠΑΝ ΙΙ του Υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας απήυθυναν χαιρετισμό ο κ. Νικητιάδης και ο κ. Πατεράκης.  

•    Με αφορμή της ένταξη της Μεσογειακής Διατροφής στον κατάλογο της UNESCO για την Άυλη Πολιτιστική Κληρονομιά της Ανθρωπότητας, διοργανώθηκε ειδική εκδήλωση στην οποία συζητήθηκε η σημασία αυτής της απόφασης για την χώρα μας.

 Στιγμιότυπο από την εκδήλωση για τη Μεσογειακή Διατροφή
Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο