Τα νέα των μελών μας

Forum AE: Εγκαίνια Έκθεσης HORECA

Η 5η HO.RE.CA. 2010 άνοιξε τις πύλες της στις 22 Ιανουαρίου, με τη συμμετοχή 320 εκθετών από την προμηθευτική αγορά του ξενοδοχειακού και ευρύτερου επισιτιστικού κλάδου. Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποίησε η υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Άντζελα Γκερέκου, η οποία δήλωσε μεταξύ άλλων, “Είναι ιδιαίτερη τιμή και χαρά να βρίσκομαι εδώ μαζί σας. Είμαι σίγουρη ότι μαζί με εσάς, ο δημόσιος και ο ιδιωτικός φορέας, σε αγαστή συνεργασία, μπορούν να λειτουργήσουν προς όφελος του ελληνικού τουρισμού, ο οποίος άλλωστε είναι για τη χώρα μας αυτό που αποκαλούμε «βαριά βιομηχανία». Έχουμε ξεκινήσει από μια πολύ δύσκολη αφετηρία, γι’ αυτό έχουμε ξεκινήσει ένα συστηματικό έλεγχο αποτίμησης της κατάστασης, όχι ρεμβασιστικά, αλλά με τη διάθεση μιας πραγματικής αποτύπωσης των προβλημάτων, σε όλους τους τομείς του νευραλγικού τομέα που λέγεται «τουρισμός στην Ελλάδα». Στόχος μας, να διορθώσουμε λάθη και να χτίσουμε πάνω σε γερά θεμέλια αυτή την καινούρια πορεία“.

Στη συνέχεια, η Υφυπουργός ξεναγήθηκε στην έκθεση και εγκαινίασε το “Future Hotel”, ένα project για το πώς θα μοιάζουν τα ξενοδοχεία της 3ης χιλιετίας, για την υλοποίησή του οποίου συνεργάστηκαν 13 παγκοσμίου φήμης εταιρείες υψηλής τεχνολογίας, υπό την επίβλεψη της Ιταλίδας αρχιτέκτονα Chiara Cantono. 

Η κα Γκερέκου εντυπωσιάστηκε από τις επαναστατικές τεχνολογίες, που αξιοποιεί το Ξενοδοχείο του Μέλλοντος, το οποίο οδηγεί τον επισκέπτη σ’ ένα μόνιμο διαδραστικό παιχνίδι αισθήσεων.
 
Η Υφυπουργός, μετά το τέλος των εγκαινίων, επισκέφθηκε την αίθουσα των παράλληλων εκδηλώσεων, όπου η Λέσχη Αρχιμαγείρων Κέρκυρας παρουσίασε παραδοσιακές συνταγές της επτανησιακής κουζίνας. Η κα Γκερέκου, η οποία κατάγεται άλλωστε από την Κέρκυρα, απόλαυσε –συγκινημένη, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε- εκτός από τις γαστρονομικές προτάσεις της Λέσχης, και το μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τοπικά συγκροτήματα του νησιού.

Η Διεθνής Έκθεση HORECA διοργανώνεται κάθε χρόνο από την εταιρεία FORUM Α.Ε. και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, του Ξ.Ε.Ε, της Π.Ο.Ε.Σ.Ε. και του Chef’s Club Αθήνας.

Για πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνείτε με την εταιρεία FORUM Α.Ε, email: info@forumsa.gr, τηλ. 210/5242100, fax. 210/5246581.
                                                                                                     
   

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο