Τα νέα των μελών μας

Forum Α.Ε.: Αειφόρος γαστρονομία & Τουρισμός στο Gastronomy Summit της Xenia 2021

 

undefined

 

Η αειφόρος γαστρονομία και πως μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο προϊόν για την ανάπτυξη και ανάδειξη του τουρισμού στην Ελλάδα, θα βρεθεί στο επίκεντρο των συζητήσεων και γαστρονομικών παρουσιάσεων που θα πραγματοποιηθούν στο stage του Gastronomy Summit. 

Τι σημαίνει σε πρακτικό επίπεδο ο όρος sustainable restaurant και με ποιους μπορούν οι επιχειρήσεις εστίασης στην Ελλάδα σήμερα να ακολουθήσουν το μοντέλο της αειφορίας; Ποιο είναι το όφελος για τις επιχειρήσεις αυτές και ποιοι είναι οι νέοι τρόποι προσέγγισης των πελατών τους, υπό το πρίσμα του sustainability; Πώς μέσα από το μενού τους μπορούν τα εστιατόρια ενός ξενοδοχείου να εισάγουν και να αναπτύξουν την φιλοσοφία της αειφόρου γαστρονομίας; Σε αυτά και άλλα πολλά καίρια ερωτήματα θα προσπαθήσουν να απαντήσουν έμπειροι και διακεκριμένοι chefs, αλλά και στελέχη της τουριστικής βιομηχανίας και expert της γαστρονομίας, στο πλαίσιο του Gastronomy Summit της Xenia 2021. 

undefinedundefined

Γαστρονομικές επιδείξεις με στόχο… το sustainability 

Στόχος των μαγειρικών επιδείξεων που θα πραγματοποιήσουν οι διακεκριμένοι chefs στο stage του Hall 1, είναι να αναδείξουν τους τρόπους που οι chefs των εστιατορίων ενός ξενοδοχείου μπορούν να αξιοποιήσουν με ευρηματικό τρόπο τα τοπικά προϊόντα, αλλά και να τονίσουν την μεγάλη σημασία της εποχικότητας των πρώτων υλών. Σκοπός των μαγειρικών επιδείξεων είναι να δείξουν πως αυτές οι δύο έννοιες, η εντοπιότητα και η εποχικότητα, που είναι άρρηκτα συνδεδεμένες με την φιλοσοφία της αειφορίας, μπορούν να «μεταφραστούν» σε ένα μενού εστιατορίου, συνδυάζοντας γεύση και προστασία του τόπου και του περιβάλλοντος γενικότερα. Επίσης, η ενσωμάτωση πρακτικών αειφορίας στις επαγγελματικές κουζίνες με στόχο την καταπολέμηση της σπατάλης των τροφίμων αποτελεί ένα από τα επόμενα στοιχήματα για τη γαστρονομία στον αναπτυγμένο κόσμο, και το οποίο εκπρόσωποι του κλάδου της εστίασης στην χώρα μας θα προσπαθήσουν να αναλύσουν μέσα από τις γαστρονομικές τους προτάσεις. 

undefined

Συζητήσεις και πάνελ για μία βιώσιμη κουζίνα 

Οι αρχές της κυκλικής οικονομίας στην κουζίνα ενός εστιατορίου, αλλά και η εκπαίδευση του πελάτη στην υπεύθυνη διατροφή, θα είναι μερικά από τα θέματα που foodexperts και στελέχη του κλάδου της εστίασης θα αναλύσουν κατά την διάρκεια των στοχευμένων ομιλιών και πάνελ συζητήσεων του GastronomySummit. H χρήση βιώσιμων επίπλων και σκευών σερβιρίσματος, η επιλογή ποιοτικού εξοπλισμού και μηχανημάτων κουζίνας με στόχο την εξοικονόμηση ενέργειας, η χρήση οργανικών και βιολογικών πρώτων υλών, η σωστή διαχείριση αποθεμάτων και σκουπιδιών, αλλά και η σημασία της κατανόησης και εφαρμογής αυτών των πρακτικών από ολόκληρη την ομάδα του εστιατορίου, είναι οι κύριες θεματικές που θα απασχολήσουν ομιλητές και κοινό.

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο