Τα νέα των μελών μας

Forum A.E: 7η HORECA 2012 – Νέο εκθεσιακό κέντρο! Νέα δυναμική ανάπτυξης!

Με πρωτοποριακό σχεδιασμό και καινούργια μόνιμη στέγη, η 7η HORECA 2012 κινείται σε μια νέα δυναμική τροχιά ανάπτυξης και εξωστρέφειας!

Η HORECA είναι πλέον από τις λίγες εκθέσεις που αποδεδειγμένα μπορεί να εγγυηθεί την υλοποίηση όλων των στόχων και την εμπορική επιτυχία των εκθετών της, αποδεικνύοντας με την προηγούμενη διοργάνωσή της πως αποτελεί μια έκθεση-θεσμό για τα Ξενοδοχεία και τη Μαζική Εστίαση στη χώρα μας, δικαιώνοντας στο έπακρο τη φήμη της ως «η καλύτερη και ταχύτερα αναπτυσσόμενη έκθεση στην Ελλάδα».

Η HORECA 2011 κατόρθωσε να απορροφήσει όλους τους κραδασμούς από την οικονομική κρίση και να διατηρήσει σταθερά τα περισσότερα από τα μεγέθη της, ενώ αύξησε θεαματικά τον αριθμό των επαγγελματιών επισκεπτών της.

Στοχεύοντας σε ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία, η HORECA συνεχίζει τη δυναμική της πορεία προετοιμάζοντας πυρετωδώς την έβδομη διοργάνωσή της. Έτσι, η 7η HORECA 2012 θα φιλοξενηθεί από 4-7 Φεβρουαρίου 2012 στο METROPOLITAN EXPO, καθώς η διοργανώτρια εταιρεία FORUM AE οριστικοποίησε τη συνεργασία της με τη διεύθυνση του κέντρου.

Μέσα σε μια δύσκολη οικονομική συγκυρία για τη χώρα μας, η HORECA καταφέρνει να εμπνέει και να εμπνέεται από τη ζωντανή και δραστήρια επιχειρηματική κοινότητα του κλάδου των Ξενοδοχείων και της Μαζικής Εστίασης, που αντιστέκεται στο καλλιεργούμενο από πολλούς κλίμα ανασφάλειας και αβεβαιότητας. Ενδεικτικό αυτής της αμοιβαίας εμπιστοσύνης της διοργανώτριας εταιρείας και των ανθρώπων του κλάδου είναι και το γεγονός πως ήδη (7 ολόκληρους μήνες πριν) 140 προμηθευτικές επιχειρήσεις έχουν υπογράψει συμβόλαια συμμετοχής στην 7η HORECA 2012, ενώ έχουν πουληθεί περισσότερα από 10.000 τ.μ. εκθεσιακού χώρου!

Επίσης, σηματοδοτώντας μια νέα πορεία εξωστρέφειας και με βασικό στόχο την προσέλκυση μεγάλου αριθμού buyers από τις βαλκανικές χώρες, η FORUM AE έχει ήδη αναθέσει τη διενέργεια έρευνας των αντίστοιχων αγορών, ώστε να δημιουργηθεί ειδικό πρόγραμμα κινήτρων για την επίσκεψή τους στην έκθεση.
Παράλληλα, αναβαθμίζεται η διαδικτυακή παρουσία τής HORECA με ανεξάρτητο ιστότοπο (www.horecaexpo.gr) σε έξι γλώσσες, ενώ πλέον δυναμική θα είναι και η παρουσία της έκθεσης στα Social Media. Με καινοτόμο σχεδιασμό και σωστή ομαδοποίηση των προϊόντων, με αυξημένο –για ακόμη μία φορά– διαφημιστικό budget και εφαρμόζοντας νέες πρακτικές προσέλκυσης επισκεπτών, η 7η HORECA 2012 θα κατορθώσει να ξεπεράσει και πάλι τις προσδοκίες όλων! 

Tα Πρωταθλήματα καφέ  του SCAE ξανά στη HORECA!
Οι Πανελλήνιοι Διαγωνισμοί Καφέ του SCAE αποκτούν περισσότερο ενδιαφέρον μετά την ανάδειξη της χώρας μας ως «Best Nation 2011» στα Παγκόσμια Πρωταθλήματα Καφέ. H διοίκηση του SCAE Hellas αποφάσισε να ανανεώσει τη συνεργασία του με τη HORECA και ανακοίνωσε τη διεξαγωγή όλων των Πανελλήνιων Πρωταθλημάτων Καφέ για το 2012 στο πλαίσιο της έκθεσης. Πιο συγκεκριμένα, θα διεξαχθούν ο 6ος Διαγωνισμός Coffee in Good Spirit, ο 5ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Cezve/Ibrik, ο 6ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Latte Art και, φυσικά, το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Barista. Η κουλτούρα των speciality coffees  πρέπει να υποστηριχτεί από κάθε επαγγελματία του Καφέ στην Ελλάδα, ώστε να παραμείνουμε στα ψηλότερα «σκαλοπάτια» της διεθνούς σκηνής. Ο SCAE Hellas και η ΗΟRECA προσκαλούν όλους τους baristi να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς για την ανάδειξη εκείνων που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις αντίστοιχες διεθνείς διοργανώσεις.

1o HORECA BEER FESTIVAL

Στα πλαίσια της 7ης ΗΟRECA 2012 θα διοργανωθεί ένα μοναδικό Φεστιβάλ Μπίρας, που έχει ως στόχο να αναδείξει το προϊόν, αναβαθμίζοντας παράλληλα την παρουσία του σε κάθε χώρο Εστίασης. Όσοι σπεύσουν να παρακολουθήσουν το «1ο HORECA Beer Festival» θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν πολύτιμες γνώσεις για πολλά πρακτικά και θεωρητικά ζητήματα που αφορούν στις μπίρες και στη χρήση τους. Το πρόγραμμα του «Beer Festival» (που θα οριστικοποιηθεί σύντομα) θα περιλαμβάνει καθημερινά και μία διαφορετική εκδήλωση. Συγκεκριμένα θα πραγματοποιηθούν: Γευσιγνωσία μπίρας, παρουσίαση σωστού τρόπου σερβιρίσματος (draft και μπουκάλι), μαγειρική με μπίρα, παρασκευή ορεκτικών που τη συνοδεύουν, παρουσίαση τυριών ιδανικών για να σερβιριστούν με μπίρα αλλά και αλλαντικών που εξυπηρετούν τον ίδιο σκοπό. Το Φεστιβάλ θα κλείσει θριαμβευτικά με ένα εντυπωσιακό beer party για όλους!

Το Chef’s Club γιορτάζει τα 20 χρόνια του στην 7η HORECA!

Με μια σειρά εντυπωσιακών εκδηλώσεων το Chef’s Club Ελλάδας θα γιορτάσει στην 7η HORECA 2012 τα 20 χρόνια ζωής του! Tα γενέθλιά του συμπίπτουν με την ίδρυση του παραρτήματός του «North American Chapter» στις ΗΠΑ και στα πλαίσια αυτά θα υποδεχτεί chefs από την Αμερική, οι οποίοι θα συμμετάσχουν στις παράλληλες εκδηλώσεις της Λέσχης. Παράλληλα, θέλοντας να αναδείξει την ανάγκη για αναβάθμιση της εκπαίδευσης των επαγγελματιών του επισιτισμού στην Ελλάδα, το Chef’s Club θα διοργανώσει το «1ο Συνέδριο Ακαδημαϊκής Εκπαίδευσης Σχολών Επισιτισμού και Γαστρονομίας».

WT Hotel Skins, ένα τεχνολογικό θαύμα στην 7η HORECA 2012!

Το WT Hotel Skins (ή αλλιώς η εξέλιξη του Future Hotel) υπόσχεται να μεταμορφώσει την εξωτερική όψη (ή τις εσωτερικές δομικές επιφάνειες) ενός κτιρίου, εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή τεχνολογικής επανάστασης. Πρόκειται για ένα concept που αξιοποιεί πρωτοποριακά αρχιτεκτονικά υλικά και καινοτόμενες τεχνολογικές λύσεις για να επιτύχει όχι μόνο την αισθητική αρτιότητα ενός κτιρίου αλλά για να διαμορφώσει κυρίως τη διάθεση του επισκέπτη, στοχεύοντας στην ικανοποίηση του ευ ζειν. Ανακαλύψτε τέσσερις προτάσεις που αλλάζουν ριζικά ένα κτίριο αισθητικά και λειτουργικά! Το WT Hotel Skins φέρει την υπογραφή του ιταλικού design studio Well-Tech και σας περιμένει στην 7η HORECA 2012.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο