Κατά την διάρκεια της έκθεσης FOODTECH (12-14 Οκτωβρίου), θα πραγματοποιηθούν στο ειδικά διαμορφωμένο stage στο Hall 2, ημερίδες και εισηγήσεις για τις εξελίξεις στην βιομηχανία των τροφίμων και ποτών.
Η FOODTECH, σε συνεργασία με μία Επιστημονική Επιτροπή Παράλληλων Εκδηλώσεων, η οποία αποτελείται από εκπροσώπους του ΣΥΒΙΠΥΣ, του ΣΕΒΤ, της ΠΕΤΕΤ, του ΣΕΒΙΤΕΛ, του ΣΕΒΕΚ έχουν διαμορφώσει μια σειρά από καινοτόμες και ολοκληρωμένες θεματικές εκδηλώσεις επιμόρφωσης που αφορούν μια ευρεία θεματολογία με ομιλητές οι θα προέρχονται από τον επιστημονικό και ακαδημαϊκό χώρο, τις μεγάλες επιχειρήσεις του κλάδου και κρατικούς εμπειρογνώμονες και τεχνοκράτες. Επίσης, έχουν προσκληθεί σημαντικοί ομιλητές από το εξωτερικό, που θα δώσουν στις Εκδηλώσεις εξωστρεφές πολυεθνικό χαρακτήρα.
Σάββατο 12 Οκτωβρίου
Θα καλυφθούν με σχετικές εισηγήσεις οι εξής έξι κλάδοι:
• Σιτηρά-Αρτοσκευάσματα-Κατεψυγμένα αρτοσκευάσματα
• Ελαιόλαδο
• Κρέας-Προϊόντα Κρέατος
• Τυροκομικά-Γαλακτοκομικά
• Ποτά
• Φρούτα-Λαχανικά
Κυριακή 13 Οκτωβρίου
Θα διεξαχθεί Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Industry 4.0, Εργαλεία & Λύσεις για την Παραγωγή και Συσκευασία Τροφίμων”.
Η ημερίδα θα περιλαμβάνει τρεις ενότητες:
• Ορισμοί –έννοιες και εισαγωγή αρχές του Industry 4.0.
•Κοινωνικό-οικονομικές επιπτώσεις της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης: θα αναλυθούν φλέγοντα ζητήματα όπως η ασφάλεια τροφίμων και προστασίας, και η εκπαίδευσης του ανθρώπινου δυναμικού στο νέο αυτό περιβάλλον που διαμορφώνεται.
• Παρουσίαση successstories από ελληνικές επιχειρήσεις του κλάδου.
Δευτέρα 14 Οκτωβρίου
Θα πραγματοποιηθεί Επιστημονική Ημερίδα με θέμα “Επανασχεδιασμός Συσκευασίας Τροφίμων στα πλαίσια της Κυκλικής Οικονομίας”.
Το πλούσιο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων θα διεξαχθεί και τις τρείς ημέρες της έκθεσης στο ειδικά διαμορφωμένο Stage στο Hall 2.