Τα νέα των μελών μας

Fodele Beach WaterPark & Holiday Resort: Κορυφαίοι νευροεπιστήμονες από 13 χώρες στο Fodele Beach Water Park and Holiday Resort

undefined

 

Το συνέδριο καλύπτει έρευνες από όλο τον κόσμο σχετικά με την ανάπτυξη του μεσεγκέφαλου, μέρος του εγκεφάλου που εμπλέκεται στην άνοια και τη νόσο του Πάρκινσον. 

Η CamBio Science, τμήμα της βιοεπιστήμης του ομίλου OBRIZUM, που εδρεύει στο Cambridge (Ηνωμένο Βασίλειο), φιλοξενεί έναν αριθμό παγκόσμιων ειδικών στον τομέα της νευροεπιστήμης στο πολυτελές Fodele Beach WaterPark & Holiday Resort για μια ειδική διάσκεψη με τίτλο «Ανάπτυξη του ντοπαμινεργικού συστήματος από τα βλαστοκύτταρα σε κυκλώματα» ή DDSSCC για συντομία. Αυτός ο ελπιδοφόρος ερευνητικός τομέας διερευνά πώς ο μεσεγκέφαλος, το τμήμα των μυαλών μας που επηρεάζεται από την άνοια και τη νόσο του Πάρκινσον, σχηματίζεται στη μήτρα με σκοπό να αποκαλύψει ευκαιρίες για αναγεννητική ιατρική.

Η άνοια και η νόσος του Πάρκινσον επηρεάζουν πάνω από 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως; περίπου 46 εκατ. για την άνοια και περίπου 6.2 εκατ. για τη νόσο του Πάρκινσον. Αυτές οι εξασθενητικές καταστάσεις επηρεάζουν ανεπανόρθωτα τη ζωή των ασθενών και των οικογενειών τους και παρόλο που οι αγωγές βελτιώνονται κάθε χρόνο, δεν υπάρχουν επί του παρόντος γνωστές θεραπείες. Η έρευνα στην ανάπτυξη του μεσεγκεφάλου επιτρέπει στην επιστημονική κοινότητα να κατανοήσει καλύτερα πώς οι νευρώνες συνδέονται, λειτουργούν σε υγιείς εγκεφάλους και δυσλειτουργούν σε νοσούντες εγκεφάλους. Αυτή η βαθιά κατανόηση καθοδηγεί την ανάπτυξη νέων διαγνωστικών και θεραπευτικών προσεγγίσεων.

CamBioScience εργάζεται στη πρώτη γραμμή της επιστήμης για να βοηθήσει στην επιτάχυνση της επιστημονικής προόδου προς κοινωνικές και εμπορικές εφαρμογές που θα μπορούσαν να ωφελήσουν την ανθρωπότητα. Στο πλάι της βέβαια είναι οι κορυφαίοι επιστημονικοί και βιομηχανικοί εμπειρογνώμονες με τους οποίους συμμαχούν για να επιτεθούν στα προβλήματα. Ένας από εκείνους είναι ο Dr Emmanouil Metzakopian, ο οποίος είναι Έλληνας και διαχειρίζεται τη δική του ερευνητική ομάδα στο Ινστιτούτο Έρευνας Άνοιας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKDRI) στο Πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ, Ηνωμένο Βασίλειο – ένα από τα τρία κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο. 

Ο Dr Metzakopian ανέφερε «Ο στόχος του συνεδρίου είναι η ένωση των βιολόγων των ντοπαμινεργικών νευρώνων και βλαστικών κυττάρων, ώστε να κατανοήσουμε καλυτέρα τη θεραπευτική αντιμετώπιση των ντοπαμινικών διαταραχών όπως η νόσος του Πάρκινσον».«Η ευκαιρία να βοηθήσουμε να συντονίσουμε τις προσπάθειες για την καλύτερη κατανόηση της θεμελιώδους και μεταφραστικής επιστήμης πίσω από αυτές τις συνθήκες μέσω των εκπαιδευτικών μας εκδηλώσεων και τεχνολογιών είναι μια συμβολή που είμαστε εξαιρετικά περήφανοι» ανέφερε ο Chibeza C. Agley ο οποίος είναι Διευθύνων Σύμβουλος στον Όμιλο OBRIZUM. Οι ομιλητές και οι εκπρόσωποι προέρχονται από όλο τον κόσμο και από 3 ηπείρους (Βόρεια Αμερική, Ευρώπη και Ασία) για να παρουσιάσουν την έρευνα, το δίκτυό τους και να συζητήσουν το μέλλον του τομέα.

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο