Τα νέα των μελών μας

Fodele Beach & Water Park Resort: Διεθνές Συνέδριο Μαγνητοϋδροδυναμικών κυμάτων & Σεισμολογίας της ηλιακής ατμόσφαιρας στο ξενοδοχείο Fodele

Το Διεθνές Συνέδριο Μαγνητοϋδροδύναμων Κυμάτων και Σεισμολογίας στην Ηλιακή Ατμόσφαιρα, διοργανώθηκε φέτος στο Ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου 2012.  Στόχος του συνεδρίου ήταν η παρουσίαση των τελευταίων σημαντικών αποτελεσμάτων που αφορούν τη δημιουργία και διάδοση κυμάτων στην επιφάνεια και ατμόσφαιρα του Ήλιου. Στο συνέδριο συμμετείχαν 70 επιστήμονες διεθνούς φήμης καθώς και νέοι ερευνητές που δραστηριοποιούνται στο πεδίο των εφαρμοσμένων μαθηματικών και ηλιακής φυσικής.

Κατά την διάρκεια του συνεδρίου συζητήθηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τους μηχανισμούς τους οποίους η ατμόσφαιρα του Ήλιου και ειδικά το στέμμα, θερμαίνεται σε θερμοκρασίες μέχρι και του ενός εκατομμυρίου βαθμών.  Επίσης παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα, πρόσφατα ερευνητικά αποτελέσματα σχετικά με το πώς τα μαγνητοϋδροδυναμικά κύματα βοηθούν στην κατανόηση της ηλιακής ατμόσφαιρας με τρόπο παρόμοιο με το πώς τα σεισμικά κύματα στην Γη βοηθούν την κατανόηση του εσωτερικού της Γης.

Το συνέδριο οργάνωσε ο κρητικός καθηγητής Αστροφυσικής του Πανεπιστημίου ‘Queen’s Belfast’ , Μιχάλης Μαθιουδάκης.  Ο κος Μαθιουδάκης θα ήθελε να ευχαριστήσει ιδιαίτερα τους τοπικούς χορηγούς του Συνεδρίου όπως την Περιφέρεια Κρήτης, το Οινοποιείο Λυραράκη, την Avis Hellas καθώς και το προσωπικό του Ξενοδοχείου Fodele Beach & Water Park Holiday Resort, που δούλεψαν σκληρά για ένα πολύ επιτυχημένο συνέδριο.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο