Τα νέα των μελών μας

Fodele Beach & Water Park Holiday Resort: Στο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort το 2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροβιολογίας νηματωδών

Στο ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort διοργανώθηκε το «2ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο Νευροβιολογίας Νηματωδών» από τις 9 έως τις 11 Οκτωβρίου 2010.
Στόχος τού συνέδριου ήταν η παρουσίαση των τελευταίων αποτελεσμάτων της έρευνας που αφορά τη λειτουργία του νευρικού συστήματος.   

Συμμετείχαν 60 νέοι ερευνητές καθώς κι επιστήμονες διεθνούς φήμης που δραστηριοποιούνται στο πεδίο της νευροβιολογίας. Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου παρουσιάστηκαν εξαιρετικά ενδιαφέροντα επιστημονικά ευρήματα σχετικά με τούς μηχανισμούς με τους οποίους το νευρικό σύστημα αντιλαμβάνεται κι επεξεργάζεται ερεθίσματα από το περιβάλλον, καθώς και σχετικά με παθολογικές καταστάσεις του νευρικού συστήματος, όπως οι νευροεκφυλιστικές νόσοι Alzheimer’s, Parkinson’s και άλλες.

Το συνέδριο οργάνωσε ο Δρ. Νεκτάριος Ταβερναράκης, Διευθυντής Ερευνών του Ινστιτούτου Μοριακής Βιολογίας και Βιοτεχνολογίας του ΙΤΕ και Καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.