Τα νέα των μελών μας

Fodele Beach & Water Park Holiday Resort: Γαλάζια Σημαία για 20η χρονιά στην παραλία του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort

undefined

 

Με τη Γαλάζια Σημαία, το σύμβολο ποιότητας, ορθής περιβαλλοντικής συνείδησης αλλά και διεθνές πιστοποιητικό για την καθαρότητα κάθε παραλίας, επιβραβεύτηκε για 20η συνεχόμενη χρονιά το ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort στο Φόδελε. 

Η Γαλάζια Σημαία – διεθνές σύμβολο των καθαρών ακτών, η πιο αναγνωρισμένη και έγκυρη πιστοποίηση ορθής περιβαλλοντικής συνείδησης, κυματίζει από το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε σε μια από τις ομορφότερες ακτές της βόρειας Κρήτης.  Η απονομή της Γαλάζιας Σημαίας στο ξενοδοχείο Fodele Beach & Water Park Holiday Resort στο Φόδελε, αποδεικνύει ότι οι «πράσινες», φιλικές προς το περιβάλλον πρακτικές, δεν αποτελούν για την εταιρεία συγκυριακή τακτική, αλλά αναπόσπαστο κομμάτι της πολιτικής Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιεί όλα αυτά τα χρόνια.

Αξίζει να τονιστεί το γεγονός ότι όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος οι έλεγχοι που πραγματοποιήθηκαν από τον αρμόδιο για την Ελλάδα συντονιστή του προγράμματος, την Ελληνική Εταιρεία Προστασία της Φύσης, ήταν διεξοδικοί και αυστηρότατοι. 

undefined

Η έπαρση της Γαλάζιας Σημαίας στην παραλία του Fodele Beach & Water Park Holiday Resort έγινε σε πανηγυρικό κλίμα, με την παρουσία των Λιμενικών και Αστυνομικών Αρχών, εκπροσώπων του Δήμου, της Διοίκησης και του προσωπικού και φυσικά των ξένων επισκεπτών που συμμετείχαν στην όμορφη γιορτή και προέβαλαν μέσα από τους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα κοινωνικά δίκτυα, όλη την τελετή. 

Η Γαλάζια Σημαία

Η Γαλάζια Σημαία, απονέμεται σε οργανωμένες ακτές με βάση αυστηρά περιβαλλοντικά κριτήρια και αποτελεί μία πρότυπη δράση για ακτές με μεγάλο αριθμό λουόμενων. Το πρόγραμμα, το οποίο ξεκίνησε τη δεκαετία του ’80 και εφαρμόζεται σε περισσότερες από 50 χώρες από το Ίδρυμα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (FEE) σε συνεργασία με τους συντονιστές των χωρών μελών του, εφαρμόζει κριτήρια βράβευσης τα οποία αναθεωρούνται και αυστηροποιούνται διαρκώς, με στόχο τη βελτίωση των συνθηκών στις ακτές και στις μαρίνες που βραβεύονται.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν εδώ: http://eepf.gr/el/blueflag

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο