Τα νέα των μελών μας

Fodele Beach Water Park Holiday Resort: Διεθνής συνάντηση των κορυφαίων φυσικών επιστημόνων στο Φόδελε!

undefined

 

Μια ακόμα σημαντική επιστημονική εκδήλωση, φιλοξενήθηκε στο ξενοδοχείο Fodele Beach Water Park Holiday Resort όπου κορυφαίοι ατομικοί επιστήμονες απ’ όλο τον κόσμο, μέλη της συνεργασίας SPARC (Stored Particles Atomic Physics Research Collaboration– ομάδα η οποία απαριθμεί ως μέλη περισσότερους από 350 επιστήμονες από 25 χώρες όλου του κόσμου) συμμετείχαν στη 12η Ημερίδα του φορέα. Στην συνάντηση παρουσιάστηκαν και συζητήθηκαν θέματα σχετικά με όλες τις πτυχές της Ατομικής Φυσικής, την πορεία των ερευνών, τις νέες προοπτικές που ανοίγονται, κ.α.

undefined

Συντονιστές της Ημερίδας, ήταν οι καθηγητές Reinhol Schuch (Πανεπιστήμιο της Στοκχόλμης), Θεόδωρος Ζούρος (Πανεπιστήμιο Κρήτης) και Thomas Stöhlker (Γερμανικό Ινστιτούτο Helmholtz). Ο καθηγητής Reinhol Schuch αναφέρθηκε στη διεθνή συνεργασία που βρίσκεται σε εξέλιξη για τη δημιουργία ενός μαγνητικού πεδίου αξίας 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την έρευνα και ανάπτυξη εφαρμογών για ακτίνες ενεργητικών ιόντων, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε πολλές επιστήμες, από την ιατρική μέχρι την αστροφυσική, καθώς και στην άριστη συνεργασία που υπάρχει με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, τον καθηγητή Οδ. Ζούρο και την ομάδα του, καθώς και στα σημαντικά επιτεύγματα που αυτή έχει να επιδείξει. Ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κρήτης Οδ. Ζούρος από την πλευρά του, αναφέρθηκε στον μοναδικό γραμμικό επιταχυντή που υπάρχει στη χώρα μας, στο κέντρο ερευνών «Δημόκριτος», ο οποίος εγκαταστάθηκε τη δεκαετία του ’70 και θεωρείται παλιάς τεχνολογίας, καθώς και στην αναγκαιότητα να υπάρξει μια μακροπρόθεσμη πολιτική από την κεντρική διοίκηση στον τομέα της ανάπτυξης της έρευνας και της τεχνολογίας, για να μπορεί η χώρα μας να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή των εξελίξεων. 

Οι Έλληνες και ξένοι ερευνητές, έμειναν ενθουσιασμένοι από τις εγκαταστάσεις, το προσωπικό και τη φιλοξενία που τους επιφυλάχθηκε στο ξενοδοχείο Fodele Beach Water Park Holiday Resort, όπως και από την μαγεία του φυσικού τοπίου της Κρήτης, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι μέσω της δημοσιότητας που έλαβε η συνάντηση σε όλο τον κόσμο, προβλήθηκε ο τόπος μας διεθνώς, ως το σημείο συνάντηση των κορυφαίων επιστημόνων.

undefined

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο