Τα νέα των μελών μας

Expro A.E.: WHOLEQUIP

Μια νέα Διεθνής Έκθεση μπαίνει στη ζωή μας από τις αρχές του 2011 και έρχεται να αλλάξει τα εκθεσιακά δεδομένα της χώρας με στόχο να καθιερωθεί στη συνείδηση του εμπορικού και επιχειρηματικού κόσμου ως σημείο αναφοράς.

Πρόκειται για την Wholequip, την 1η Διεθνή Έκθεση Κατασκευαστών, Παραγωγών, Εισαγωγέων Εξοπλισμού & Τροφοδοσίας για ξενοδοχεία και χώρους μαζικής εστίασης.

Η νέα έκθεση δημιουργήθηκε και θα λειτουργεί από τον γνωστό εκθεσιακό φορέα Expro ΑΕ και στοχεύει εκτός της ελληνικής και  στις διεθνείς αγορές.

Συγκεκριμένα  είναι η πρώτη Διεθνής Έκθεση στην Ελλάδα όπου οι εκθέτες, κατασκευαστές και παραγωγοί, θα απευθύνονται σε αγοραστές-εμπόρους τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό και όχι σε τελικούς καταναλωτές.

Όπως αναφέρει ο Πρόεδρος του εκθεσιακού φορέα Expro  κ. Κώστας Τσιγαρίδας  «με την διοργάνωση αυτή, αντίστοιχη των μεγάλων εκθέσεων της Ευρώπης, επιδιώκουμε να καλύψουμε το κενό της αγοράς, δίνοντας ξεκάθαρη ταυτότητα στην έκθεση του κλάδου των κατασκευαστών, παραγωγών, εισαγωγέων εξοπλισμού και τροφοδοσίας».

«Είναι η πρώτη φορά, επισημαίνει ο κ. Τσιγαρίδας, που το δίκτυο αγοραστών εσωτερικού και εξωτερικού θα βρει συγκεντρωμένους τους Έλληνες κατασκευαστές και παραγωγούς, σε μία στέγη, σε μία έκθεση».

ΠΡΟΣΕΛΚΥΣΗ ΑΓΟΡΑΣΤΩΝ  ΑΠΟ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Ειδικότερα η διοίκηση της Expro, αντιλαμβανόμενη πώς η αγορά σήμερα χρειάζεται δράσεις και πρωτοβουλίες, ανέπτυξε συνεργασίες με εμπορικά επιμελητήρια και πρεσβείες χωρών των Βαλκανίων, της Ευρώπης και της Μεσογείου για την προσέλκυση αγοραστών από το εξωτερικό .

Ο στόχος είναι να καταστεί η Wholequip εργαλείο για την ανάπτυξη και την εξωστρέφεια των ελληνικών επιχειρήσεων, προωθώντας μια σημαντική καινοτομία για τα ελληνικά εκθεσιακά δεδομένα με τον προγραμματισμό προκαθορισμένων συναντήσεων. Να φέρει δηλαδή σε επαφή εκθέτες με εξαγωγικό προσανατολισμό και αγοραστές εμπόρους από την Ελλάδα και το εξωτερικό .

Πιο συγκεκριμένα να στηρίξει τις επιχειρήσεις του κατασκευαστικού και παραγωγικού κλάδου, οι οποίες δραστηριοποιούνται στο χώρο του εξοπλισμού και της τροφοδοσίας ξενοδοχείων και χώρων μαζικής εστίασης, να συμβάλλει δηλαδή ουσιαστικά στην στήριξη ελληνικών επιχειρήσεων με εξαγωγικό ενδιαφέρον, αλλά και όσες θελήσουν να δραστηριοποιηθούν στις αγορές του εξωτερικού στο άμεσο μέλλον.

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΞΕΝΩΝ ΕΠΙΣΚΕΠΤΩΝ

Ένα σημαντικό στοιχείο ακόμα στη σημαντική και πρωτοπόρα προσπάθεια είναι η χρηματοδότηση από την Wholequip επιλεγμένων επισκεπτών με δωρεάν αεροπορικά εισιτήρια ή/και διαμονή  ενώ  παράλληλα μέσω της διαδραστικής εφαρμογής Wholequip Virtual Exhibition  θα υποστηριχθεί η διατήρηση της επαφής μέσω  ηλεκτρονικής επικοινωνίας για 8 ολόκληρους μήνες

Για την στήριξη της σημαντικής αυτής προσπάθειας , ώστε να έρθουν αγοραστές από τις διεθνείς αγορές υπάρχει η ανάλογη   συνεργασία με το Υπουργείο Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, τον Ελληνικό Οργανισμό Εξωτερικού Εμπορίου (ΟΠΕ), τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Εξαγωγέων (ΠΣΕ), τον Σύνδεσμο Ελληνικών Βιομηχανιών Τροφίμων (ΣΕΒΤ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΒΕΑ), το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΒΕΠ) και το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης (ΒΕΘ).

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί από 11 έως 14 Φεβρουαρίου 2011 στο εκθεσιακό κέντρο M.E.C. στην Παιανία Αττικής.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο