Τα νέα των μελών μας

Euronet Merchant Services “epay”: Υπηρεσία multicurrency για ξενοδοχεία και eshops από την epay

Η υπηρεσία Multicurrency επιχειρεί να ανοίξει νέους ορίζοντες στον κόσμο του ηλεκτρονικού εμπορίου, για τις τουριστικές επιχειρήσεις που δεν απευθύνονται σήμερα ή επιθυμούν να απευθυνθούν πιο αποτελεσματικά σε αγορές εκτός ευρωζώνης. Από τη διευκόλυνση των διεθνών συναλλαγών μέχρι την ευελιξία στην τιμολόγηση, η υπηρεσία Multicurrency επιτρέπει στους επιχειρηματίες να ανταποκρίνονται καλύτερα στις ανάγκες των πελατών τους.

Ένα από τα βασικά πλεονεκτήματα της υπηρεσίας είναι η δυνατότητα εμφάνισης των τιμών σε πληθώρα νομισμάτων, επιτρέποντας στους επισκέπτες ενός website ενός ξενοδοχείου ή ταξιδιωτικού πρακτορείου να πληρώνουν τελικά στο νόμισμα της επιλογής τους, σε αυτό δηλαδή που τους είναι πιο οικείο. Αυτό βελτιώνει την αγοραστική εμπειρία του πελάτη, καθώς έχει ξεκάθαρη εικόνα των τελικών του εξόδων σε πραγματικό χρόνο, του τελικού ποσού δηλαδή που θα κληθεί να καταβάλει.

Η ενσωμάτωση επιλογής πολλαπλών νομισμάτων επιτρέπει στις τουριστικές επιχειρήσεις να αναπτύσσονται οριζόντια σε διεθνές επίπεδο με ευκολία, καθώς μειώνεται η όποια «τριβή» ή δισταγμός μπορεί να προκύψει από τα όποια θέματα ενέχει η μετατροπή νομίσματος. Όσον αφορά στη διαχείριση των τιμών στο website, η υπηρεσία επιτρέπει ευελιξία στην προσαρμογή τους σύμφωνα με τις διακυμάνσεις των συναλλαγματικών ισοτιμιών. Αυτό εξασφαλίζει ότι οι τιμές παραμένουν ανταγωνιστικές και προσαρμοσμένες στο διεθνές εμπορικό περιβάλλον.

Σε πρακτικό επίπεδο, μέσω της πολύ γνωστής και ευρέως χρησιμοποιούμενης από χιλιάδες ηλεκτρονικά καταστήματα και τουριστικές επιχειρήσεις στην ελληνική αγορά πλατφόρμας epay eCommerce, δίνεται η δυνατότητα σε πελάτες από τρίτες χώρες να προβαίνουν σε αγορές απευθείας σε νόμισμα εκτός Ευρώ, ενώ την ίδια στιγμή η τελική εκκαθάριση γίνεται στον λογαριασμό της επιχείρησης σε Ευρώ, διευκολύνοντας τις οικονομικές υπηρεσίες και το λογιστήριο της τουριστικής επιχείρησης.

Αναλυτικότερα, η ενδιαφερόμενη επιχείρηση θα πρέπει να διαθέτει έναν ή περισσότερους διαδικτυακούς τόπους, οι οποίοι θα εμφανίζουν τις τιμές των υπηρεσιών στο νόμισμα της επιλογής της (εκτός Ευρώ), με τελικό σκοπό τη διευκόλυνση του ξένου αγοραστή ή επισκέπτη, ο οποίος γενικά προτιμάει να συναλλάσσεται στο νόμισμα της χώρας του. Εξαλείφονται έτσι τυχόν δισταγμοί και η ανησυχία που μπορεί να προκαλεί η συναλλαγή σε νόμισμα διαφορετικό από αυτό που έχει εκδοθεί η κάρτα του (π.χ. Ευρώ ενώ αυτός διαθέτει κάρτα σε Αγγλική Λίρα ή Δολάριο ΗΠΑ κοκ). Η υπηρεσία Multicurrency από την epay υποστηρίζει σήμερα περισσότερα από 45 διαφορετικά νομίσματα, από τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα έως τα πιο «εξωτικά».

Τα βασικά χαρακτηριστικά της υπηρεσίας είναι απλά:

  • Η επιχείρηση δημιουργεί (και συντηρεί) τιμοκατάλογο των προϊόντων ή υπηρεσιών της στο νόμισμα της επιλογής της.
  • Ο κάτοχος της κάρτας (αγοραστής) επιλέγει στο καλάθι αγορών του τα είδη που θέλει να αγοράσει, μέσα από έναν κατάλογο στον οποίο οι τιμές των ειδών αναγράφονται σε συγκεκριμένο νόμισμα (για παράδειγμα σε Λίρα Αγγλίας).
  • Η κάρτα του αγοραστή, η οποία έχει εκδοθεί σε Λίρα Αγγλίας, θα χρεωθεί στο συγκεκριμένο νόμισμα, με το ακριβές ποσό το οποίο αναγράφεται στο διαδικτυακό τόπο του εμπόρου.
  • Κατά την εκκαθάριση, η συναλλαγή θα μετατραπεί σε Ευρώ προκειμένου να γίνει η τελική πίστωση του λογαριασμού της επιχείρησης. Πιο συγκεκριμένα, η συναλλαγματική μετατροπή γίνεται με βάση τις ημερήσιες συναλλαγματικές ισοτιμίες τις οποίες -την προηγούμενη εργάσιμη ημέρα από αυτή που πραγματοποιείται η συναλλαγή- ανακοινώνει η epay στην επιχείρηση, ώστε να τις γνωρίζει με ακρίβεια και εκ των προτέρων για να ενημερώνει τις τιμές στον ιστότοπο της επιχείρησης

Η υπηρεσία Multicurrency είναι ιδιαίτερα χρήσιμη σε ξενοδοχεία, ταξιδιωτικά γραφεία και άλλες επιχειρήσεις στον τουριστικό κλάδο που εξυπηρετούν ξένους πελάτες.

Εν κατακλείδι, η επιλογή της υπηρεσίας Multicurrency για μία τουριστική επιχείρηση με ηλεκτρονική παρουσία αποτελεί στρατηγική κίνηση για την επέκταση και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του. Μειώνει το εμπόδιο της νομισματικής πολυπλοκότητας, ενισχύει την εμπιστοσύνη του αγοραστή, προσφέροντας ταυτόχρονα ευκαιρίες ανάπτυξης και προοπτικές για την επιχείρηση και ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Αυξάνει τέλος, σημαντικά το Shopping Cart Conversion Rate, και μειώνει το Shopping Cart Abandonment, με άμεσο -θετικό- αντίκτυπο στον κύκλο εργασιών της επιχείρησης.

Σχετικά με τη Euronet

Η Euronet Worldwide Inc, εισηγμένη στο χρηματιστήριο NASDAQ (EEFT)  πρωταγωνιστεί στον τομέα των ηλεκτρονικών πληρωμών και της επεξεργασίας συναλλαγών παγκοσμίως, με  φυσική  παρουσία σε 66 χώρες εξυπηρετώντας πελάτες σε 175 χώρες. Προσφέρει ολοκληρωμένες λύσεις διαχείρισης πληρωμών σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, επιχειρήσεις, παρόχους υπηρεσιών καθώς και καταναλωτές, οι οποίες περιλαμβάνουν υπηρεσίες εκκαθάρισης συναλλαγών για εμπόρους (Merchant Acquiring), διαχείριση ATM και POS δικτύων, Outsourcing υπηρεσίες διαχείρισης καρτών, υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων (Money Transfer) σε καταναλωτές και επιχειρήσεις, καθώς και ηλεκτρονική διανομή ψηφιακού περιεχομένου.

Η Euronet δραστηριοποιείται στην Ελλάδα για περισσότερο από 20 χρόνια, μέσω της Euronet Card Services A.E. και πρόσφατα μέσω της Euronet Merchant Services (epay), καλύπτοντας ένα ευρύ φάσμα στον τομέα των υπηρεσιών πληρωμών, που περιλαμβάνει το μεγαλύτερο δίκτυο ΑΤΜ της χώρας, ένα εκτεταμένο πελατολόγιο για υπηρεσίες αποδοχής καρτών και εκκαθάρισης συναλλαγών, ενώ αναπτύσσει περαιτέρω τις υπηρεσίες μεταφοράς χρημάτων καθώς και διανομής ψηφιακού περιεχομένου.

Η Euronet Merchant Services είναι Αδειοδοτημένο Ίδρυμα Πληρωμών από την Τράπεζα της Ελλάδος και προσφέρει ολοκληρωμένες υπηρεσίες πληρωμών και εκκαθάρισης συναλλαγών με την εμπορική επωνυμία “epay” σε δεκάδες χιλιάδες επιχειρήσεις. Μερικές από τις υπηρεσίες, δυνατότητες και πλεονεκτήματα που προσφέρονται στις συνεργαζόμενες, με την epay, επιχειρήσεις είναι η πίστωση των εισπράξεων από συναλλαγές με κάρτες σε τραπεζικό λογαριασμό στην Τράπεζα Πειραιώς την αμέσως επόμενη ημερολογιακή ημέρα (συμπεριλαμβανομένων Σαββάτου, Κυριακής και αργιών), η εξυπηρέτηση από το δίκτυο Καταστημάτων της Τράπεζας Πειραιώς, η λειτουργία 24Χ7 εξειδικευμένου τηλεφωνικού κέντρου, οι υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας στο τερματικό POS για αύξηση των εσόδων της επιχείρησης (ενδεικτικά, η υπηρεσία DCC με επιστροφή προμηθειών στον έμπορο), οι πλήρεις λύσεις για εξ αποστάσεως εισπράξεις καρτών μέσω eShop, αρχείων ή τηλεφωνικά, η εφαρμογή SoftPOS, διαθέσιμη στο Google Play Store, που μετατρέπει Android συσκευές σε τερματικό POS.

Για περισσότερες πληροφορίες ή για να γίνετε μέρος του μεγαλύτερου δικτύου εμπορικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα και να εκμεταλλευτείτε όλες τις δυνατότητες που σας δίνει η epay επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.epayworldwide.gr ή ένα από τα καταστήματα της Τράπεζας Πειραιώς.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο