Τα νέα των μελών μας

ΕΤΟΑΑ: Το Γραφείο Συνεδρίων του Δήμου Αθηναίων επίσημος υποστηρικτής της διεθνούς έρευνας «Convention 2020»

Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δημάρχου Αθηναίων Νικήτα Κακλαμάνη για την εδραίωση της Αθήνας μεταξύ των σημαντικότερων συνεδριακών προορισμών στον κόσμο και τη δυναμική παρουσία της πόλης στα διεθνή δρώμενα, το Γραφείο Συνεδρίων του Δήμου Αθηνών (Athens Convention Bureau-ACB) υπέγραψε στρατηγική συμφωνία συνεργασίας και υποστήριξης της πρωτοποριακής έρευνας «Convention 2020».

Το πρόγραμμα «Convention 2020- The Future of Meetings, Venues and Meeting Destinations» αποτελεί μία καινοτόμο πρωτοβουλία κορυφαίων φορέων της αγοράς συνεδρίων και συναντήσεων, όπως ο International Congress & Convention Association (ICCA) και η IMEX ( η μεγαλύτερη Διεθνής Έκθεση της Συνεδριακής Αγοράς), με φορέα συντονισμού την εταιρεία «Fast Future Research». Επικεφαλής του προγράμματος έχει αναλάβει ο κ. Rohit Talwar, που θεωρείται αυθεντία στο πεδίο των επιστημονικών προγνωστικών μοντέλων, ιδίως σε τομείς οικονομικής και επιχειρηματικής δραστηριότητας.

Το πρόγραμμα «Convention 2020» γίνεται, ήδη, δεκτό με μεγάλο ενδιαφέρον από την παγκόσμια συνεδριακή κοινότητα και σημαντικοί φορείς, όπως το Visit London, το δίκτυο BestCities Global Alliance (συμμετέχουν οι Κοπεγχάγη, Κέηπ Τάουν, Ντουμπάι, Εδιμβούργο, Μελβούρνη, Σιγκαπούρη, Βανκούβερ κ.α.) ο Οργανισμός Τουρισμού της Σεούλ και το Qatar National Convention Center, έσπευσαν να το υποστηρίξουν.

Το Athens Convention Bureau, ως βασικός υποστηρικτής της πρωτοβουλίας, θα συμμετέχει ενεργά σε όλες τις φάσεις διενέργειας της μελέτης, θα συμβάλει στον εμπλουτισμό και στην ανάλυση των ευρημάτων και στη διαμόρφωση των συμπερασμάτων.

Επιπρόσθετα, το ACB θα γίνει αποδέκτης μίας ιδιαίτερα εξειδικευμένης τεχνογνωσίας, από την οποία θα επωφεληθούν πρωτίστως τα μέλη του, καθώς στο πλαίσιο της υποστήριξης προβλέπεται η διοργάνωση workshop στην Αθήνα με τον ίδιο τον κ. Rohit Talwar, αλλά και η συμμετοχή των στελεχών του ACB σε αντίστοιχες εκδηλώσεις στο εξωτερικό.     

Στόχος του προγράμματος, το οποίο θα αναπτυχθεί σε δύο ερευνητικές φάσεις διάρκειας αρκετών μηνών έκαστη, είναι μεταξύ άλλων:

o Η καταγραφή και ανάλυση των κύριων τάσεων που εκδηλώνονται στην παγκόσμια αγορά συνεδρίων και συναντήσεων.
o Η παρακολούθηση των κυριότερων μεταβολών και η αναγωγή τους σε προγνωστικά και μελλοντολογικά μοντέλα, ούτως ώστε να επισημανθούν τα βασικά χαρακτηριστικά και οι γενικές κατευθύνσεις της αγοράς κατά την επόμενη δεκαετία.
o Η εξέταση και ανάπτυξη των πιθανών σεναρίων εξέλιξης της συνεδριακής αγοράς και η ανάδειξη των πιθανών επιπτώσεων τόσο ως προς τη δραστηριότητα και λειτουργία προορισμών και συνεδριακών υποδομών (π.χ. Συνεδριακά Κέντρα), ως προς τη δραστηριότητα εμπλεκόμενων κλάδων και επιχειρήσεων (π.χ. τεχνολογία και εξοπλισμός, οργανωτές συνεδρίων, προμηθευτές, υπηρεσίες υποστήριξης κ.λπ.) όσο ως προς την «εμπειρία συμμετοχής», δηλαδή τους ίδιους τους συμμετέχοντες σε συνέδρια.
o  Η διατύπωση επιλογών, προτάσεων και ιδεών για προσαρμογή στις νέες συνθήκες και προβλέψεις, καθώς και η εξαγωγή αναλυτικών συμπερασμάτων για την πορεία και τις προοπτικές της αγοράς.

Η πρώτη φάση της έρευνας, αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάιο και να παρουσιασθεί στο πλαίσιο της έκθεσης IMEX 2010 στην Φρανκφούρτη.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Καλλιόπη Ανδριοπούλου
Τ. 210 3253123
F. 210 3216653
kandriopoulou@atedco.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο