Τα νέα των μελών μας

ΕΤΟΑΑ: Συμμετοχή της ΕΤΟΑΑ σε ανοιχτή συζήτηση για τον τουρισμό

Η Εταιρεία Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ETOAA) συμμετείχε στην 5η ανοιχτή συζήτηση για τον τουρισμό που διοργάνωσε το OpenTourism.gr και πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 1η Νοεμβρίου στο κατάμεστο πολυχώρο THE HUB EVENTS.

Τα θέματα που συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης  αφορούσαν στον τουρισμό στην Αθήνα και στην εικόνα που παρουσιάζει η πόλη στους ξένους και έλληνες επισκέπτες της. Την ΕΤΟΑΑ, που είχε προσκληθεί ως ο επίσημος τουριστικός φορέας του Δήμου Αθηναίων, εκπροσώπησαν ο Παναγιώτης Αρκουμανέας, Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας, ο οποίος παρουσίασε το Athens Convention Bureau και μίλησε για τη δραστηριότητά του και τη συντονισμένη προσπάθεια που καταβάλλει για την ενίσχυση του συνεδριακού τουρισμού της Αθήνας και ο Μανόλης Ψαρρός, Destination Development & Marketing Consultant, ο οποίος ανέπτυξε την στρατηγική marketing της εταιρείας.

Για τις δράσεις της ΕΤΟΑΑ και το branding που επιχειρεί μέσω του Breathtaking Athens  μίλησαν επίσης, ο Γιάννης Κουρούδης, γνωστός σχεδιαστής της Κ2 Design, ο οποίος παρουσίασε τα πρώτα «επώνυμα» τουριστικά προϊόντα της Αθήνας, αναλύοντας τη στρατηγική δημιουργίας και τον τρόπο που συνδυάστηκαν τα παραδοσιακά Αθηναϊκά στοιχεία με το μοντέρνο πρόσωπο της Αθήνας, καθώς και ο Jared Salter, ιδρυτής και ιδιοκτήτης του Joobili.com. Ο Jared Salter μίλησε για την στρατηγική της ΕΤΟΑΑ ως προς την αξιοποίηση των σύγχρονων μέσων κοινωνικής δικτύωσης όπως είναι το Facebook, το Tweeter, το Flickr και το Youtube, στα οποία η πόλη ήδη έχει σελίδες και προφίλ με χιλιάδες μέλη και «φίλους» από ολόκληρο τον κόσμο.

Η εκδήλωση έκλεισε με την προβολή του έργου δράσης των Atenistas – «Αθηναίοι στην πράξη», μια ανοιχτή κοινότητα πολιτών της Αθήνας, οι οποίοι έχουν «ταράξει τα νερά» της Αθηναϊκής κοινωνίας με τις ευρηματικές και αποτελεσματικές τους ενέργειες και με την προσπάθειά τους να κινητοποιήσουν όσο το δυνατόν περισσότερους κατοίκους της πόλης.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο