Τα νέα των μελών μας

ΕΤΟΑΑ: Κοινή παρουσία της ΕΞΑ-Α και της ΕΤΟΑΑ στην ΙΤΒ 2011 στο Βερολίνο

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε και φέτος η κοινή παρουσία της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών-Αττικής (ΕΞΑΑ) και της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ) στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού ΙΤΒ που πραγματοποιήθηκε από 9 έως 13 Μαρτίου 2011 στο Βερολίνο.

Στο πλαίσιο της κοινής στρατηγικής για την τουριστική προβολή της Αθήνας διεθνώς και την ανάπτυξη σχετικών συνεργασιών με τους τουριστικούς φορείς, η ΕΞΑΑ και η ΕΤΟΑΑ συμμετείχαν με κοινό περίπτερο στην ΙΤΒ 2011, ως συνεκθέτες του ΕΟΤ, προβάλλοντας το τουριστικό προϊόν και τις ξενοδοχειακές υποδομές της πόλης.

Το περίπτερο της Αθήνας επισκέφθηκε πλήθος Γερμανών και άλλων ξένων επαγγελματιών από διάφορους τομείς τουριστικών δραστηριοτήτων (Πολιτιστικός τουρισμός, City Breaks, Συνέδρια και εταιρικές συναντήσεις, Incentives, Μαθητικός και Εκπαιδευτικός τουρισμός κ.λπ.) ενώ αθρόα προσέλευση παρατηρήθηκε και τις δύο μέρες της Έκθεσης που ήταν ανοικτή για το κοινό.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΞΑΑ κ. Γιάννη Ρέτσο, η προσπάθεια για την αναστροφή του αρνητικού κλίματος που διαμορφώθηκε για την Αθήνα τον τελευταίο χρόνο, μπορεί να ευοδωθεί, εφόσον υπάρχει στενή συνεργασία και καλός συντονισμός μεταξύ των φορέων της αγοράς, της τοπικής αυτοδιοίκησης και της Πολιτείας.

«Η Αθήνα και κατά προέκταση η Αττική» ανέφερε ο κ. Ρέτσος, «είναι ένας ασφαλής ολοκληρωμένος προορισμός, με σημαντικό εύρος τουριστικών προϊόντων και υπηρεσιών και με εξαιρετικές ξενοδοχειακές υποδομές. Είναι ιδανικός για την προσέλκυση ποιοτικού τουρισμού καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και μπορεί να εξυπηρετήσει όλες τις βασικές μορφές τουρισμού σε όλες τις κατηγορίες, ιδίως από μεγάλες αγορές, όπως η Γερμανία. 
Αυτό είναι το κύριο μήνυμα που πρέπει να περνάμε και προς αυτή την κατεύθυνση λειτουργεί η συνεργασία της ΕΞΑΑ με την ΕΤΟΑΑ».

Το περίπτερο της ΕΞΑΑ και της ΕΤΟΑΑ επισκέφθηκε ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κος Παύλος Γερουλάνος, ο οποίος χαρακτήρισε ως ιδιαίτερα αξιόλογη την προσπάθεια που καταβάλλεται κάθε χρόνο από τους δύο φορείς για την προβολή της Αθήνας στις διεθνείς αγορές καθώς και ο υφυπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Γιώργος Νικητιάδης, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ κ. Γιώργος Κολέτσος και ο Πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Νίκος Κανελλόπουλος, οι οποίοι ενημερώθηκαν για τον τρόπο που λειτουργεί και δρά ο Δήμος Αθηναίων μέσω της ΕΤΟΑΑ με στόχο την ανάπτυξη του αστικού και συνεδριακού τουρισμού της Αθήνας καθώς και την ανάδειξη, μέσω της ΕΞΑΑ, του τουριστικού προϊόντος της Αθήνας και της Αττικής.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο