Τα νέα των μελών μας

ΕΤΟΑΑ: Κοινές Δράσεις HAPCO και Athens Convention Bureau του Δήμου Αθηναίων για την ανάπτυξη του Συνεδριακού Τουρισμού

 

Στην ανάληψη κοινών δράσεων και στον καλύτερο συντονισμό δυνάμεων με στόχο την περαιτέρω βελτίωση της ανταγωνιστικότητας του συνεδριακού προϊόντος της Αθήνας και τη δυναμική ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού στην Ελλάδα γενικότερα, συμφώνησαν ο Σύνδεσμος Ελλήνων Επαγγελματιών Οργανωτών Συνεδρίων (HAPCO – Hellenic Association of Professional Congress Organizers) και το Athens Convention Bureau του Δήμου Αθηναίων (ACB). 

Σε Συνάντηση Εργασίας που πραγματοποιήθηκε, οι δύο φορείς εξέτασαν την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η ελληνική αγορά συνεδρίων, αντάλλαξαν απόψεις και πληροφορίες για τις εξελίξεις στη διεθνή αγορά και συμφώνησαν σε σειρά κοινών ενεργειών και δράσεων που, ήδη, σχεδιάζονται και θα αρχίσουν να υλοποιούνται άμεσα.

Μεταξύ άλλων, οι δύο πλευρές, συμφώνησαν:

o Να συνεργαστούν στη διενέργεια Μελέτης που θα προσδιορίσει τον οικονομικό αντίκτυπο και την αναπτυξιακή συνεισφορά της συνεδριακής δραστηριότητας εντός του ευρύτερου πλαισίου της τουριστικής και της εθνικής οικονομίας.
o Να προχωρήσουν σε συντονισμένες ενέργειες προβολής, marketing και δημοσίων σχέσεων, κυρίως στο εξωτερικό,  με κύριους στόχους, τη βελτίωση της εικόνας της Ελλάδας και της Αθήνας ως συνεδριακών προορισμών, την παραγωγή θετικής δημοσιότητας και την αποτελεσματικότερη διείσδυση του συνεδριακού μας προϊόντος σε μεγάλες και αναδυόμενες αγορές ενδιαφέροντος.
o Στην αναγκαιότητα να προχωρήσει η κατασκευή του Διεθνούς Μητροπολιτικού Συνεδριακού Κέντρου το οποίο θα συμπληρώσει το υφιστάμενο άρτιο συνεδριακό δυναμικό της πόλης και θα συμβάλει στην προσέλκυση περισσότερων διεθνών συνεδρίων και διοργανώσεων.
Επιπροσθέτως, εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για τη θετική ανταπόκριση της υφυπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού Α. Γκερέκου στην πρωτοβουλία τους να συσταθεί Επιτροπή Συνεδριακού Τουρισμού, με αντικείμενο τη μελέτη και την επεξεργασία προτάσεων και δράσεων για την αποτελεσματικότερη προβολή και προώθηση του συνεδριακού προϊόντος της χώρας και την καλύτερη οργάνωση της αγοράς συνεδριακού τουρισμού.  

Στη συνάντηση συμμετείχαν, από πλευράς HAPCO o κ. Ντ. Αστράς, Πρόεδρος του Δ.Σ., ο κ. Δ. Μάντζιος, Επίτιμος Πρόεδρος και Μέλος του Δ.Σ., ο κ. Π. Ποδηματάς, Αντιπρόεδρος του Δ.Σ., η κα Σ. Λιγνού, Ειδική Γραμματέας του Δ.Σ., ενώ από την πλευρά του Athens Convention Bureau, ο κ. Π. Αρκουμανέας, Διευθ. Σύμβουλος Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Αθηναίων (ETOAA), ο κ. Γ. Αγγελής, Διευθυντής του ACB και η κα Ν. Κεφαλά, Υπεύθυνη Εμπορικής Ανάπτυξης του ACB.

Για περισσότερες πληροφορίες:

Καλλιόπη Ανδριοπούλου                         
Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων             
ΕΤΟΑΑ                                                        
Τ. 210 3253123                                       
F. 210 3216653                                        
kandriopoulou@atedco.gr                   

Δώρα Σγάρτσου
Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Marketing
HAPCO
Τ. 210 7256541
F. 210 7258487
marketing@hapco.gr

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο