Τα νέα των μελών μας

ΕΤΟΑΑ: Άγνωστες πτυχές της Αθήνας ως προορισμού επαγγελματικών ταξιδιών – Workshop του Γραφείου Συνεδρίων Δήμου Αθηναίων


Στο πλαίσιο της στρατηγικής του Δημάρχου Αθηναίων κ. Νικήτα Κακλαμάνη για την ανάπτυξη του συνεδριακού τουρισμού της Αθήνας και την υλοποίηση δράσεων που αναδεικνύουν την ποικιλομορφία τουριστικών υπηρεσιών και επιλογών που προσφέρει στους επισκέπτες της η πόλη, το Γραφείο Συνεδρίων του Δήμου Αθηναίων (Athens Convention Bureau- ACB) διοργάνωσε workshop με θέμα:

Destination Athens… revisited
Presenting more choices for things to do or see while in Athens.

Το Workshop του ACB πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Διεθνές Συνεδριακό Κέντρο, στο πλαίσιο του Διεθνούς Συνεδρίου IMIC 2010 με τη συμμετοχή διακεκριμένων ομιλητών και  με μεγάλη ανταπόκριση τουριστικών παραγόντων, εκπροσώπων ξένων ΜΜΕ και διπλωματικών αποστολών, στελεχών τουριστικών επιχειρήσεων κ.α.

Κατά τη διάρκεια του Workshop, παρουσιάσθηκαν σχετικά άγνωστες πτυχές της τουριστικής Αθήνας καθώς και ποικίλες εναλλακτικές μορφές δραστηριοτήτων που θα μπορούσε να επιλέξει ο επισκέπτης της πόλης, ανεξαρτήτως του αν έχει ταξιδέψει για επαγγελματικούς λόγους –συνέδρια, εταιρικές συναντήσεις κ.λπ.- ή αν συμμετέχει σε κάποιο ταξίδι κινήτρων (incentives).

Ως βασικό συμπέρασμα του Workshop αναδείχθηκε η διαπίστωση ότι η Αθήνα είναι ένας προορισμός που συνδυάζει με μοναδικό τρόπο τα βασικά χαρακτηριστικά ενός προορισμού επαγγελματικών ταξιδιών (πρόσβαση, υποδομές, ποιοτικό ξενοδοχειακό δυναμικό, ασφάλεια κ.λπ.) με την πληθώρα επιλογών ενός ιδανικού προορισμού τουρισμού πόλεων και τουρισμού αναψυχής (πολιτισμός, διασκέδαση, περιηγήσεις-εκδρομές, δραστηριότητες υπαίθρου-θάλασσας κ.λπ.). Πλεονέκτημα το οποίο όπως υπογραμμίσθηκε, το ACB αξιοποιεί σε κάθε του δράση προβολής και marketing στο εξωτερικό, ενισχύοντας την εικόνα της Αθήνας στον τομέα των δραστηριοτήτων «pre/post congress».

Η Δημοτική Σύμβουλος Αθηναίων και Πρόεδρος της Εταιρείας Τουριστικής και Οικονομικής Ανάπτυξης του Δήμου Αθηναίων (ΕΤΟΑΑ) Δρ. Κατερίνα Κατσαμπέ, ανοίγοντας τις εργασίες του Workshop, αναφέρθηκε στο πλαίσιο τουριστικής πολιτικής που υλοποιείται με πρωτοβουλία του κ. Ν. Κακλαμάνη και παρουσίασε τις δράσεις της ΕΤΟΑΑ. «O Δήμος Αθηναίων και η Εταιρεία Τουριστικής & Οικονομικής Ανάπτυξης Αθηνών ανταποκρινόμενοι στις προκλήσεις και στις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουμε ως προορισμός, με επαγγελματισμό, δημιουργικότητα και εξειδικευμένη γνώση επενδύουν σε δράσεις που ενδυναμώνουν τις υπάρχουσες τουριστικές υποδομές και αναπτύσσουν νέες, επικοινωνούν μια ενιαία και ανταγωνιστική ταυτότητα για την Αθήνα και προωθούν την πόλη έξω από τα σύνορα της χώρας» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο Workshop έγιναν παρουσιάσεις και παρεμβάσεις από τον κ. Γιώργο Αγγελή Διευθυντή του ACB, την κα Άρτεμη Σκουμπουρδή  Ξεναγό-Αθηνογράφο,  την κα Νταϊάνα Κόχυλα  Δημοσιογράφο-Συγγραφέα, Ειδικό σε θέματα Παραδοσιακής Κουζίνας και Διατροφής, τον κ. Δημήτρη Εφραίμογλου Διευθύνων Σύμβουλο του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού, τον κ. Χρήστο Αναγνώστου Οινοποιό και Πρόεδρο της Ένωσης Οινοπαραγωγών Αμπελώνα Αττικής (ΕΝΟΑΑ), την κα Πένη Ντόσκα Senior Project Manager της Kipling Events και τον κ. Γιώργο Πίττα, Ξενοδόχος και Συγγραφέας.

Για περισσότερες πληροφορίες:
Καλλιόπη Ανδριοπούλου
Τ. 210 3253123
F. 210 3216653
kandriopoulou@atedco.gr

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο