Τα νέα των μελών μας

ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ: Vital Blue | Well-living residences

undefined

 

Το Vital Blue είναι το νέο πρότυπο κατασκευαστικό έργο της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ που έχει ως στόχο να αναδιαμορφώσει τον τρόπο που κατανοούμε τους οικιστικούς χώρους και να επαναπροσδιορίσει τη σχέση μεταξύ του δομημένου χώρου και του περιβάλλοντός του. 

Vital Blue αποτελεί ένα αστικό κτίριο με πολυτελείς κατοικίες πολλαπλών επιπέδων στο Golf της Γλυφάδας 

Αντιπροσωπεύει τον ιδανικό συνδυασμό υψηλής αρχιτεκτονικής σχεδίασης με εξαιρετικά ποιοτική κατασκευαστική προσέγγιση. Η πολυτελής εσωτερική διακόσμηση του VitalBlue, βασισμένη σε υφές, υλικά και έπιπλα από brandsυψηλού κύρους, ανάγει την ποιότητα της καθημερινής ζωής στο υψηλότερο επίπεδο. 

ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ, ΚΤΙΡΙΟ & ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Η τέλεια σύνθεση για WellLiving

_Αρχιτεκτονική_ 

Σε αρχιτεκτονική από τη Sgoutas Architects, όλη η ιδέα αποσκοπεί στη δημιουργία εξατομικευμένων χώρων, ενώ το πράσινο – βιώσιμο αποτύπωμα του κτιρίου σας προσφέρει ένα υψηλότερο βιοτικό επίπεδο. Κάθε κατοικία VitalBlueείναι μοναδική σε σχήμα, μέγεθος και σχεδιασμό. Εξωτερικά δημιουργήθηκε ένα «κέλυφος» που μοιάζει με θαλάσσιο όχημα με τα δικά του «πανιά» ή «φτερά», το οποίο καλύπτει και ενοποιεί τον όγκο της κατασκευής. Ο σχεδιασμός της πρόσοψης λειτουργεί, επίσης, ως μέσο προστασίας της ιδιωτικής ζωής προσφέροντας σκίαση και ελαχιστοποιώντας την κατανάλωση ενέργειας. Τα μεγάλα ανοίγματα του «κελύφους» επιτρέπουν την πρόσβαση στο κτίριο καθαρού αέρα και φυσικού φωτός, δίνοντας αίσθηση διαφάνειας και φωτοδιαπερατότητας. Τα ιδιαίτερα στοιχεία του νερού και του πρασίνου αναδεικνύουν τον σχεδιασμό του κτιρίου, ενώ οι ιδιωτικές πισίνες κάθε κατοικίας και το φυτεμένο δώμα, αποτελούν χαρακτηριστικά του VitalBlueπου συντελούν καθοριστικά σε μια ολιστική εμπειρία διαβίωσης. 

_Κτίριο_ 

Το έργο Vital Blue διαφέρει της συνήθους προσέγγισης σχεδιασμού και κατασκευής κτιρίων. Αποτελείται από 8 πολυεπίπεδες, ειδικού σχεδιασμού κατοικίες που εκτείνονται στους 5 ορόφους του κτιρίου. Αν και το VitalBlueείναι μια πολυκατοικία, κάθε ένα από τα διαμερίσματα διαθέτει την ιδιωτικότητα που απαιτείται. Κάθε κατοικία είναι εντελώς αυτόνομη, ενώ παράλληλα παραμένει ως μονάδα που λειτουργεί αρμονικά σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες του κτιρίου. Η οργανικά διαμορφωμένη πρόσοψη ενοποιεί τη δομή και υπογραμμίζει την κομψή μορφή του κτιρίου. Τα μεγάλα ανοίγματα σε συνδυασμό με τον προσανατολισμό του, παρέχουν ανεμπόδιστο φως και αέρα, ενώ προσφέρουν τη μέγιστη ιδιωτικότητα. Οι ιδιαίτερα λειτουργικοί χώροι, τα μεγάλα μπαλκόνια, η ανεμπόδιστη θέα, οι ιδιωτικές πισίνες, η πράσινη στέγη, οι ευρύχωρες ιδιωτικές αυλές, η χρήση ανανεώσιμων και ανακυκλώσιμων υλικών, καθώς και η έμφαση στη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας, σας εισάγουν σε μια νέα εποχή αστικών κτιρίων. Η σύνθετη κατασκευή του νέου αυτού δομικού πλαισίου βασίζεται στην υλοποίηση μίας εξειδικευμένης στατικής μελέτης χωρίς περιορισμούς στον αρχιτεκτονικό σχεδιασμό, η οποία κατέστησε δυνατά όλα τα παραπάνω. 

_Εσωτερική διακόσμηση_ 

Η εσωτερική διακόσμηση του Vital Blue ενσωματώνει πινελιές της φύσης στο αστικό περιβάλλον διαβίωσης. Νερό, φωτιά και πρωτογενή υλικά όπως ξύλο, μάρμαρο και πέτρα, σε συνδυασμό με το φυσικό φως και τα φυτά εξαλείφουν τα όρια μεταξύ του εσωτερικού και του εξωτερικού χώρου. Η λειτουργικότητα και η βέλτιστη ροή αποτελούν καθοριστικά γνωρίσματα της εσωτερικής διακόσμησης, ενώ οι καθαρές γεωμετρίες, οι αδιάκοποι όγκοι, οι μεγάλες επιφάνειες από υλικά υψηλής ποιότητας, καθώς και οι χώροι διπλού ύψους, ενισχύουν την αίσθηση ευρυχωρίας και πολυτέλειας. Η φαινομενική, αλλά και ρεαλιστική σύνδεση με τις πισίνες μέσω των μεγάλων ανοιγμάτων και της ανεμπόδιστης θέας στη φύση που διασφαλίζει την ιδιωτικότητα πίσω από το «κέλυφος» του κτιρίου, απογειώνουν την εμπειρία διαβίωσης.

Σε συνεργασία με τα πιο premiumbrands της αγοράς, όλοι οι χώροι είναι πλήρως επιπλωμένοι και εξοπλισμένοι ώστε να παρέχουν στους ιδιοκτήτες τους όλες τις ανέσεις για μια μια ολιστική εμπειρία διαβίωσης. 

undefined

 

ΔΟΜΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ, ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ TUV & ΠΡΟΤΥΠΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

Προστιθέμενη αξία για το κτίριο και τις κατοικίες 

_Κατασκευή & Στατική Μελέτη_ 

Ο ειδικός δομικός σχεδιασμός του VitalBlueβασίστηκε κυρίως στην παροχή μέγιστης ανθεκτικότητας σε περίπτωση σεισμού, διατηρώντας παράλληλα τη μοναδική αρχιτεκτονική δομή που διακρίνεται από την ελαφρότητα, τα μεγάλου πλάτους ανοίγματα και τα μεγάλα μπαλκόνια με τις πισίνες. Οι «πυρήνες» της κατασκευής, αποτελούμενοι από κάθετες κολώνες με ενισχυμένο μπετόν, φιλοξενούν την κύρια σκάλα και τον ανελκυστήρα διασφαλίζοντας τη στιβαρότητα του κτιρίου. Το μπετόν που χρησιμοποιήθηκε για αυτή τη σύνθετη κατασκευή είναι ειδικής σύνθεσης με αντοχή στο νερό και την υγρασία, δεδομένου ότι το VitalBlueαποτελεί ένα κτίριο που βρίσκεται κοντά στη θάλασσα. 

Υψηλής ποιότητας κατασκευή με πιστοποίηση TUV HELLAS 

Η TUV είναι ένας διεθνής οργανισμός που διασφαλίζει την κατασκευή ασφαλέστερων και πιο βιώσιμων κτιρίων. Για να πιστοποιηθεί ένα κτίριο σύμφωνα με την TUV, τα πρότυπά του πρέπει να συμμορφώνονται με τις τεχνικές οδηγίες, τις οδηγίες ασφαλείας και τις κατευθυντήριες γραμμές απόδοσής της, με στόχο να διασφαλιστεί η αριστεία σε όλες τις παραπάνω πτυχές. Η εύρεση κτιρίων που επιθεωρούνται και πιστοποιούνται από την TUVδεν αποτελεί σύνηθες φαινόμενο, καθώς σκοπός τους στην πλειοψηφία των περιπτώσεων είναι η μαζική χρήση και όχι η επίτευξη συγκεκριμένων δεικτών KPIs. Το VitalBlueαποτελεί ένα έργο που αντανακλά την επόμενη γενιά κτιρίων, σχεδιασμένο να προσφέρει στους ιδιοκτήτες του μια νέα, μοναδική εμπειρία, όχι μόνο όσον αφορά στην ποιότητα κατασκευής που συνδυάζει αντοχή και ασφάλεια αλλά και τη διαχείριση ενέργειας που συντελεί στη διασφάλιση βιώσιμης ανάπτυξης και οικολογικού αποτυπώματος. 

_Πρότυπα Ασφαλείας_ 

Το κτίριο έχει σχεδιαστεί ως ένα σύνολο πολυτελών κατοικιών υψηλής ποιότητας και απαιτήσεων, ώστε να καλύπτει τα υψηλότερα πρότυπα διαβίωσης. Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στην ασφάλεια που προσφέρει τόσο σε εσάς όσο και στην περιουσία σας. Για το σκοπό αυτό, στο κτίριο έχουν εγκατασταθεί μέτρα φυσικής ασφάλειας, αλλά και σύγχρονα ηλεκτρονικά συστήματα υψηλής προστασίας. 

Το Vital Blue προσφέρει μια ποικιλία μέτρων ασφαλείας. Ενδεικτικά:

• Φυλάκιο/θυρωρείο για ελεγχόμενη είσοδο στο συγκρότημα

• Κλειστό κύκλωμα με κάμερες ασφαλείας σε κοινόχρηστους χώρους και περιμετρικά του κτιρίου – CCTV

• Σύστημα ασφαλείας πολλαπλών επιπέδων στους χώρους στάθμευσης

• Είσοδος στο συγκρότημα με προηγμένο σύστημα καταγραφής και χρήση μοναδικών κωδικών ασφαλείας για αυτόματο κλείδωμα 

ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΚΛΑΣΗ Α+

Η οικοδόμηση ενός κόσμου γεμάτου ευημερία και βιωσιμότητα 

undefined

Ένα κτίριο υψηλής ενεργειακής απόδοσης 

Η παγκόσμια ζήτηση για βιώσιμες κατοικίες αυξάνεται, με τους ιδιοκτήτες κτιρίων, τους επενδυτές και τους διαχειριστές εγκαταστάσεων να στρέφονται σε επενδύσεις «πράσινων» κτιρίων, προνομιούχων από πλευράς πιθανής εξοικονόμησης κόστους και κρατικών παροχών. Τα ακίνητα που δεν πληρούν τα νέα πρότυπα βιωσιμότητας ενδέχεται να βρεθούν σε σημαντικά μειονεκτική θέση στην αγορά. 

Το VitalBlueδεν είναι απλώς ένα ακόμη πολυτελές αστικό κτίριο, αλλά μία βιώσιμη οντότητα που αντανακλά τη φιλοσοφία και το όραμα της ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ για τη δημιουργία ενός πιο «πράσινου» κόσμου. 

Ένα ενεργειακά αποδοτικό κτίριο, όπως το Vital Blue, συμβάλλει στη δημιουργία πιο βιώσιμων οικοσυστημάτων διαβίωσης, ιδιαίτερα ως μέρος ενός οικοσυστήματος αστικών κατοικιών. Έτσι, το κόστος ζωής μειώνεται, ενώ η ποιότητά της ανάγεται σε υψηλότερα και πολυτιμότερα επίπεδα. 

Ταυτόχρονα, αυτή η τάση για ανάπτυξη συμπεριλαμβάνει την ολιστική θεώρηση της ποιότητας της ακίνητης περιουσίας. 

undefined

Η Vital Blue παρέχει:

• Δωρεάν πιστοποιημένο «πράσινο» ηλεκτρικό ρεύμα, προπληρωμένο για 20 χρόνια

• Κτίριο και κατοικίες αποκλειστικά ενεργειακής κλάσης Α+

• Υβριδικά φωτοβολταϊκά – ηλιακά πάνελ για ηλεκτρική ενέργεια και ζεστό νερό

• Προηγμένος υδατοστεγής σκελετός και κέλυφος

• Φυτεμένο δώμα

• Προηγμένο σύστημα κλιματισμού και εξαερισμού χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης 

_______________________________________________________ 

Αναλυτικά οι 3 από τις 8 μεζονέτες: 

_ 5012 _

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΤΡΙΩΝ ΕΠΙΠΕΔΩΝ ΜΕ ΠΡΑΣΙΝΗ ΣΤΕΓΗ 

Η κατοικία των τριών επιπέδων συνολικής επιφάνειας 260μ² διαθέτει μοναδικά προνόμια και εξαιρετικές παροχές που διαμορφώνουν συνθήκες κατοίκησης υψηλών προδιαγραφών.

Το πρώτο επίπεδο χαρακτηρίζεται από την ανοιχτή διάταξή του όπου οι χώροι του καθιστικού, του γραφείου, της τραπεζαρίας και της κουζίνας συνυπάρχουν αρμονικά αλλά ταυτοχρόνως διαφοροποιούνται οπτικά μέσα από την εναλλαγή των υλικών. Το καθιστικό και η τραπεζαρία εκμεταλλεύονται το διπλό ύψος με τα χαρακτηριστικά ανοίγματα που εκτείνονται σε δύο ορόφους ενώ το ύψος τονίζει και ο μαρμάρινος όγκος που επενδύει το τζάκι. Ένας άνετος χώρος γραφείου βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με το καθιστικό αλλά έχει τη δυνατότητα να απομονώνεται με τη χρήση ξύλινων κινητών πετασμάτων δημιουργώντας έτσι μια κομψή επιφάνεια με όψη καρυδιάς εμφανή και από τους δύο χώρους. Το ευρύχωρο μπαλκόνι του πρώτου επιπέδου είναι καλυμμένο με ξύλο και εξοπλισμένο με πολυτελές υδρομασάζ. Στο επίκεντρο του υπαίθριου σαλονιού βρίσκεται η ιταλικού σχεδιασμού κουζίνα Pininfarninaσε μορφή γλυπτού, απομονώνοντας διακριτικά τον χώρο της από εκείνον της τραπεζαρίας, ενώ η εμβληματική μαρμάρινη σκάλα με το ορειχάλκινο κιγκλίδωμα απογειώνει την αισθητική του χώρου. Οι βοηθητικοί χώροι του WCκαι της τροφοθήκης εντάσσονται διακριτικά στην κατασκευή της κουζίνας ενώ ο χώρος κάτω από τη σκάλα χρησιμεύει επίσης σαν αποθηκευτικός και χώρος laundry με κρυφή πόρτα. Το πρώτο επίπεδο ολοκληρώνεται με ένα ευρύχωρο en-suite υπνοδωμάτιο με άνετο και φωτεινό λουτρό και walk-in closet.

undefined

Το δεύτερο επίπεδο διαθέτει τρία ακόμη ευρύχωρα υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο και ένα βοηθητικό σαλόνι που συνδέεται απευθείας με το κάτω επίπεδο. Η σκάλα και ο ιδιωτικός ανελκυστήρας συνεχίζουν προς τα πάνω συνδέοντας το δεύτερο επίπεδο με το δώμα, παρέχοντας παράλληλα εκπληκτική θέα στο κέντρο της Γλυφάδας, το Golf, τη θάλασσα και το πάρκο του Ελληνικού. Το μπάνιο και η βοηθητική κουζίνα εξυπηρετούν όλες τις δραστηριότητες του πράσινου δώματος, ενώ τα διαφορετικά υλικά δαπέδου διαχωρίζουν τη χρήση του κάθε χώρου. Η πισίνα ιδιαίτερου σχεδιασμού και οργανικού σχήματος καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος του δυτικού τμήματος με το χαλαζιακό δάπεδο να συνεζίχει μέσα και έξω από το νερό και να ορίζει μία ευρύτερη περιοχή με καθιστικό και ανάκλινδρα. Η τραπεζαρία βρίσκεται σε άμεση επαφή με την κουζίνα, προστατευμένη από την πέργκολα με έναν μικρό κήπο και ένα πλήρως εξοπλισμένο μοντέρνο BBQ τοποθετημένο στην πίσω πλευρά. 

undefined

Η χρωματική παλέτα της κατοικίας είναι ουδέτερη, βασισμένη σε αντιθέσεις αποχρώσεων και υλικών, ενώ η μαρμάρινη επένδυση σε συνδυασμό με την επένδυση από ξύλο καρυδιάς ολοκληρώνουν το αριστοκρατικό εσωτερικό της. Η επιλογή των επίπλων, του φωτισμού και της διακόσμησης έγινε με βάση την πλαστικότητα του κτιρίου που αντικατοπτρίζεται σε όλους τους χώρους συνθέτοντας έναν φιλικό και φιλόξενο χώρο.

_ 5007_

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΩΝ 

Η κατοικία των δύο επιπέδων συνολικής επιφάνειας 127μ² καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης αστικής κατοικίας και παρέχει μοναδικές ανέσεις και προνόμια. 

undefined

Στο πρώτο επίπεδο, μια ανάγλυφη κυρτή κατασκευή οδηγεί σε έναν πολύ φωτεινό ενιαίο χώρο που περιλαμβάνει καθιστικό με τζάκι, τραπεζαρία με οροφές διπλού ύψους και ειδικά διαμορφωμένη κουζίνα με κεντρική νησίδα. Το WC, ο χώρος laundry και ο αποθηκευτικός χώρος της κουζίνας αποτελούν μέρος μιας επιμήκους ενότητας με δρύινη επένδυση και καμπύλες άκρες. Το πρώτο επίπεδο αποτελείται από ένα υπνοδωμάτιο με ιδιωτικό μπάνιο που βρίσκεται σε άμεση επικοινωνία με την υπερυψωμένη πισίνα και το deck που καλύπτουν τμήμα του μπαλκονιού. 

undefined

Το δεύτερο επίπεδο περιλαμβάνει δύο ακόμη υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο. Η οπτική σύνδεση των δύο ορόφων επιτυγχάνεται μέσω ανοιγμάτων στα υπνοδωμάτια που επιτρέπουν τη θέα προς τον ψηλοτάβανο χώρο της τραπεζαρίας. Η επιλογή των επενδυτικών υλικών και της επίπλωσης συνθέτει μία ενιαία φωτεινή παλέτα με ουδέτερους τόνους και ήπιες αντιθέσεις, προσφέροντας μια ζεστή και πολυτελή εμπειρία. 

_ 5000_

ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΔΥΟ ΕΠΙΠΕΔΩΝ 

Η κατοικία των δύο επιπέδων συνολικής επιφάνειας 230μ² καλύπτει τις ανάγκες της σύγχρονης αστικής κατοικίας, ενώ παρέχει μοναδικές ανέσεις και προνόμια. 

Στο επίπεδο του ισογείου, ένας ανοιχτός χώρος διαρρύθμισης φιλοξενεί τους χώρους καθιστικού που αποτελούνται από το κυρίως σαλόνι, ένα βοηθητικό σαλόνι με τζάκι, μια τραπεζαρία και μια πλήρως εξοπλισμένη κουζίνα με ιδιαίτερο design, η οποία διαθέτει και αναβατόριο ώστε να επικοινωνεί με την αντίστοιχη βοηθητική κουζίνα του υπογείου. Το βεστιάριο και το WC αποτελούν μέρος μιας ειδικής κατασκευής καμπίνας, με επένδυση από μάρμαρο που ξεχωρίζει στον επιμήκη ανοιχτό χώρο. Η κρεβατοκάμαρα του ισογείου με ιδιωτικό μπάνιο συνδέεται ή διαχωρίζεται από το σαλόνι με τη χρήση ξύλινων συρόμενων θυρών. Τα μεγάλα ανοίγματα προσφέρουν άπλετο φυσικό φως, συνδέουν τον εσωτερικό με τον εξωτερικό χώρο, ενώ επίσης παρέχουν άμεση πρόσβαση στην πισίνα. 

undefined

Ο εξωτερικός χώρος περιλαμβάνει βεράντες συνδεδεμένες με την κουζίνα και το καθιστικό, ιδιωτική αυλή και μια ιδιαίτερα επιμήκη πισίνα με υπερχείλιση που ενισχύεται με χρήση τζακούζι, ορατή τόσο από τους χώρους καθιστικού όσο και από συγκεκριμένους χώρους του ισογείου. Το κάτω επίπεδο περιλαμβάνει 3 υπνοδωμάτια με ιδιωτικό μπάνιο, κελάρι, δωμάτιο υπηρεσίας και βοηθητική κουζίνα με laundry που επικοινωνεί με την κύρια κουζίνα. Κάθε υπνοδωμάτιο είναι πολύ φωτεινό με ένα αίθριο που προσφέρει φυσικό φως και αερισμό, ενώ ένας ειδικά σχεδιασμένος καταρράκτης ξεκινάει από την πισίνα και καταλήγει στην οροφή του υπνοδωματίου. 

undefined

Η επιλογή υφασμάτων και επίπλων δημιουργεί μια μοναδική και αρμονική παλέτα υφών, παρέχοντας παράλληλα μια ατμόσφαιρα άνεσης και μοντέρνας πολυτέλειας. Φυσικά πετρώματα σε αποχρώσεις του γκρι και του λευκού καλύπτουν κομψά τις εσωτερικές επιφάνειες σε συνδυασμό με ειδικές ξύλινες κατασκευές, όπως η κουζίνα και η τοιχοποιία με επένδυση, ενώ οι καμπύλες στις κατασκευές και την επίπλωση αποτελούν έμμεση αναφορά στο υγρό στοιχείο και στην πλαστικότητα που χαρακτηρίζει τη μορφή του κτιρίου.

Βασικοί Συντελεστές: 

Real estate development: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ properties

Κατασκευή: ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ κατασκευαστική εταιρεία

Αρχιτεκτονικός σχεδιασμός: ΣΓΟΥΤΑΣ αρχιτέκτονες

Στατική μελέτη: CUBUS HELLAS LTD

Μηχανολογική Μελέτη: CONAP LP

Εσωτερική διακόσμηση & φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: GHOST Designers

Εξωτερικές φωτορεαλιστικές απεικονίσεις: Γιώργος Κατσουγκρής 

Ολοκλήρωση έργου: Άνοιξη 2024 

Οι εικόνες είναι φωτορεαλιστικές απεικονίσεις και αποτελούν αισθητικές προσεγγίσεις των χώρων 

Διεύθυνση Vital Blue: Βασίλη Τσιτσάνη 13 & Ορλώφ, Γλυφάδα, Αθήνα 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο