Τα νέα των μελών μας

Ένωση Μαρινών Ελλάδας: Το παγκόσμιο Συνέδριο Μαρινών έρχεται στην Αθήνα 25-27 Οκτωβρίου 2018

undefined                   undefined

 

 

Με επιτυχία στέφθηκε η υποβολή της υποψηφιότητας της ΕΝΩΣΗΣ ΜΑΡΙΝΩΝ ΕΛΛΑΔΑΣ (ΕΜΑΕ) για να φιλοξενήσει η Ελλάδα, το Διεθνές Συνέδριο Μαρινών της ICOMIA τον Οκτώβριο του 2018.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο και σημαντικότερο Συνέδριο για μαρίνες που διοργανώνει το Διεθνές Συμβούλιο Ενώσεων Ναυτικής Βιομηχανίας (ICOMIA), κάθε δύο έτη, σε μία πόλη του κόσμου, κατόπιν αυστηρής αξιολόγησης.

Το Συνέδριο, που θα διοργανωθεί για πρώτη φορά στην Αθήνα, συγκεντρώνει επαγγελματίες, ειδικούς και επενδυτές από κάθε γωνιά του κόσμου, που ασχολούνται με υπηρεσίες, διαχείριση, κατασκευές, και προμήθεια εξοπλισμού σε μαρίνες και λιμένες καθώς, και για όλα τα είδη σκαφών αναψυχής. Επίσης συμμετέχουν ακαδημαϊκές ή κλαδικές ενώσεις και δημόσιοι φορείς που ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη τουριστικών λιμένων σε παραθαλάσσιους προορισμούς και άλλες ειδικότητες του ευρύτερου θαλάσσιου Τουρισμού.

Ο Πρόεδρος του ICOMIA Marinas Group, Roberto Perocchio ανέδειξε την σημαντική επιτυχία της Ελληνικής υποψηφιότητας «Η ελληνική ακτογραμμή αποτελεί ένα από τα πιο όμορφα πεδία παγκοσμίως για το ναυτικό τουρισμό, και όλος ο κλάδος των μαρινών θα συγκεντρωθεί εκεί το 2018 για να συζητήσει τις διεθνείς εξελίξεις του τομέα και να εμπνευστεί από τις νέες επενδύσεις που μπορούν να πραγματοποιηθούν στην Ελλάδα μέσω των προγραμμάτων ιδιωτικοποίησης και ανάπλασης  καθώς και  της ολοένα  αυξανόμενης σημασίας του  τουρισμού στην ελληνική οικονομία».

Ο Πρόεδρος της Ένωσης Μαρινών Ελλάδας, Σταύρος Κατσικάδης, εξέφρασε την πεποίθησή του για επιτυχημένη διεξαγωγή του Συνεδρίου στη χώρα μας και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για μοναδική ευκαιρία ανάδειξης των δυνατοτήτων και των τεραστίων προοπτικών που έχει η Ελλάδα στο χώρο του Θαλάσσιου Τουρισμού και ειδικότερα στις μαρίνες μας. Η επιτυχημένη επιλογή της Αθήνας για τη φιλοξενία του Συνεδρίου οφείλεται στη συγκροτημένη ομαδική εργασία των μελών της Ένωσής Μαρινών Ελλάδας με το Γραφείο Συνεδρίων και Επισκεπτών του Δήμου Αθηναίων (ACVB) και τη συνεργασία μας με τον στρατηγικό σύμβουλο της ΕΜΑΕ, TOPOSOPHY. Είχαμε άμεση και θερμή ανταπόκριση και υποστήριξη από τους κ.κ. Έλενα Κουντουρά Υπουργό Τουρισμού, Παναγιώτη Κουρουμπλή Υπουργό Ναυτιλίας, Κωνσταντίνο Τσέγα Γ.Γ. ΕΟΤ, Ρένα Δούρου Περιφερειάρχη Αττικής, Γεώργιο Καμίνη Δήμαρχο Αθηναίων, Ιωάννη Ρέτσο Πρόεδρο ΣΕΤΕ και Γεώργιο Πατέρα Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, καθώς και από άλλους σημαντικούς φορείς στο χώρο του θαλάσσιου Τουρισμού της Ελλάδας τους οποίους και ευχαριστούμε θερμά. Θα εργασθούμε για να επιτευχθεί στην Αθήνα το καλύτερο Συνέδριο του κλάδου μας παγκοσμίως».

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο