Τα νέα των μελών μας

ELIT Language Services: Η ELIT Language Services πάει Οξφόρδη και Λονδίνο

undefined

 

Η ELIT Language Services έδωσε το παρόν στην ετήσια Γενική Συνέλευση του παγκοσμίου δικτύου Συμβούλων Διερμηνέων Calliope Interpreters που διεξήχθη στις 11 Ιανουαρίου στην Οξφόρδη.

Την ELIT εκπροσώπησε ο Χάρης Γκίνος, αποκλειστικό μέλος του Calliope Interpreters για την Ελλάδα, τη Σερβία, την Τουρκία, τη Μάλτα και άλλες χώρες της ΝΑ Μεσογείου. 

Στις Γενικές Συνελεύσεις του Calliope Interpreters συναντώνται μερικοί από τους πιο πεπειραμένους Συμβούλους Διερμηνείς συνεδρίων στον κόσμο οι οποίοι διαμορφώνουν τις εξελίξεις στον χώρο της διερμηνείας συνεδρίων.

undefined

Η ELIT Language Services ήταν παρούσα και στη συνεδρίαση της επιτροπής PRIMS της AIIC, της Διεθνούς Ένωσης Διερμηνέων Συνεδρίων, που πραγματοποιήθηκε 12 και 13 Ιανουαρίου στο Λονδίνο.

Περίπου 180 μέλη της AIIC συναντήθηκαν για δύο μέρες στο Λονδίνο για να συζητήσουν, μεταξύ άλλων, τη δυναμική είσοδο της «απομακρυσμένης διερμηνείας» (remote ή distance interpreting) στον χώρο των συνεδρίων και των διεθνών συναντήσεων. Τη δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης τα μέλη της AIIC συμμετείχαν ενεργά σε σειρά προσομοιώσεων απομακρυσμένης διερμηνείαςμε τη συνεργασία εταιρειών τεχνολογίας.

Το Calliope Interpreters είναι το παγκόσμιο δίκτυο Συμβούλων Διερμηνέων της AIIC. Η AIIC είναι η μόνη διεθνής ένωση διερμηνέων συνεδρίων στον κόσμο, ο θεματοφύλακας της ποιότητας στη διερμηνεία συνεδρίων από το 1953 και ο αναγνωρισμένος συνομιλητής των διεθνών οργανισμών. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο