Τα νέα των μελών μας

ΕLΙΤ: Η ELIT στο 6o Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος

undefined

 

Για έκτη κατά σειρά χρονιά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ) εμπιστεύθηκε στην ELIT το σύνολο των υπηρεσιών διερμηνείας στο 6ο Διεθνές Συνέδριο για την Κοινωφελή Δράση που διοργανώθηκε στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ).

Σε μια καθ’ όλα επιτυχημένη εκδήλωση, με βασικό θέμα τη «δημιουργικότητα, τη φαντασία και τη σημασία ενεργοποίησης των δημοσίων χώρων σε ένα έντονα πολωμένο κλίμα», η ELIT έδωσε τη δυνατότητα σε ομιλητές και συνέδρους να επικοινωνήσουν, μιλώντας και ακούγοντας ο καθένας τη μητρική του γλώσσα. 

Οι εργασίες του συνεδρίου πραγματοποιήθηκαν για πρώτη φορά στην επιβλητική αίθουσα της νέας Λυρικής Σκηνής η οποία διακρίνεται για την εξαιρετική αρχιτεκτονική, την κορυφαία ακουστική και τις πολλαπλές τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει. Παρευρέθησαν διεθνούς κύρους ομιλητές όπως ο πρόεδρος του Johns Hopkins University αλλά και η πρόεδρος του Lincoln Centre. 

Τις συζητήσεις συμπλήρωσαν μουσικές και θεατρικές παραστάσεις από τη χορωδία Screaming Men αλλά και από το Theater of War (Antigone in Ferguson) επιτρέποντας τόσο τη θεωρητική όσο και πρακτική προσέγγιση του θέματος. 

Το συνέδριο καλύφθηκε από δύο διερμηνείς της ELIT, μέλη της Διεθνούς Ένωσης Διερμηνέων Συνεδρίων (AIIC), που εργάστηκαν στα Αγγλικά και Ελληνικά. 

Πέρα από την ικανοποίηση που νιώθει κανείς όταν συνεργάζεται με έναν τόσο σημαντικό θεσμό, η μακροχρόνια συνεργασία του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος με την ELIT επιτρέπει στους διερμηνείς να εξοικειώνονται με τις ανάγκες του συνεδρίου, να εμβαθύνουν στα θέματα και, εν τέλει, να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό και να εξασφαλίζουν αποτελεσματική πολύγλωσση επικοινωνία.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο