Τα νέα των μελών μας

Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde: Σεβόμαστε και προστατεύουμε το περιβάλλον

Ο Εκπαιδευτικός ‘Ομιλος LE MONDE στο πλαίσιο της οικολογικής ευαισθητοποίησης  έχει προβεί σε πλήθος οικολογικών ενεργειών που έχουν ως απώτερο στόχο τη συμβολή της σχολής στην προστασία του περιβάλλοντος.

Στο πλαίσιο αυτό κάνουμε ανακύκλωση χαρτιού, συλλογή μαγειρικού λαδιού, ανακύκλωση μπαταριών, ανακύκλωση ηλεκτρονικών υπολογιστών, περιφερειακών και αναλώσιμων. Όλες οι οικολογικές ενέργειες καταγράφονται και παρουσιάζονται σε τρίμηνη βάση στην αντίστοιχη ενότητα του site της σχολής (www.lemonde.edu.gr).

Σύμφωνα με την τελευταία καταγραφή για το διάστημα Απριλίου – Ιουνίου 2011 προβήκαμε σε συστηματική ανακύκλωση 100 κιλών χαρτιού, τα οποία συγκεντρώθηκαν και απορρίφθηκαν σε κάδους ανακύκλωσης του Δήμου Αθηναίων.

Επίσης, στη διάρκεια των εργαστηριακών μαθημάτων συγκεντρώθηκαν σε ειδικούς κάδους ποσότητα 295 λίτρων μαγειρικών λαδιών, τα οποία παραδόθηκαν στην εταιρεία ΣΕΛΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ. Το μαγειρικό λάδι, όταν χύνεται σε νεροχύτη καταλήγει στις αποχετεύσεις, μολύνοντας ιδιαιτέρως τον υδροφόρο ορίζοντα. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE αναγνωρίζοντας το σοβαρό πρόβλημα που μπορεί να προκαλέσει στο περιβάλλον η ρίψη των υπολειμμάτων μαγειρικού λαδιού έχει προχωρήσει εδώ και 2 χρόνια στην ανακύκλωση των χρησιμοποιημένων λαδιών.

Όσον αφορά την ανακύκλωση ηλεκτρονικών υπολογιστών και αναλώσιμων, εναποθέτουμε στην αντίστοιχη υπηρεσία της Διεύθυνσης Καθαριότητας του Δήμου Αθηναίων όσα αντικείμενα αυτής της κατηγορίας είναι προς απόσυρση.

Τέλος, από τις αρχές Ιουνίου 2011, ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE έχει ξεκινήσει εκστρατεία ανακύκλωσης χρησιμοποιημένων μπαταριών. Η εταιρεία ΑΦΗΣ μας έχει προμηθεύσει με τους ειδικούς κάδους ανακύκλωσης μπαταριών, που έχουν τοποθετηθεί στα 3 κτήρια της σχολής LE MONDE.

Τα σοβαρά προβλήματα που προκαλούνται στο περιβάλλον από την αλόγιστη χρήση των φυσικών πόρων πρέπει μας αφορούν όλους. Ο Εκπαιδευτικός Όμιλος LE MONDE προβαίνει στις παραπάνω ενέργειες ανακύκλωσης, συμμετέχοντας με αυτό τον τρόπο στη συλλογική δράση για την προστασία του περιβάλλοντος.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο