Τα νέα των μελών μας

Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde: ΣΕΤΕ Σχεδιασμός ελληνικού τουρισμού 2020

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη παρακολούθησαν οι σπουδαστές μας την Πέμπτη 29 Μαρτίου στο πλαίσιο των Hotel and Tourism Professionals’ Lectures. Εισηγητής ήταν ο κ. Γιώργος Δρακόπουλος, Γενικός Διευθυντής ΣΕΤΕ, ο οποίος παρουσίασε στους σπουδαστές των τμημάτων ξενοδοχειακής διοίκησης και τουριστικού πρακτορείου του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE, τις προοπτικές του ελληνικού τουρισμού για την επόμενη δεκαετία.

Ειδικότερα, ο κ. Δρακόπουλος αναφέρθηκε στα προβλήματα του τουρισμού στην Ελλάδα, όπως καταγράφονται τα τελευταία χρόνια μέσα από έρευνες και μετρήσεις και εξήγησε τους τρόπους με τους οποίους αυτά μπορούν να αντιμετωπιστούν, όπως φαίνονται στην πρόταση του ΣΕΤΕ 2020 (η ολοκληρωμένη μελέτη βρίσκεται στο http://www.greektourism2020.gr/).

Ειδικότερα, ο κ. Δρακόπουλος επεσήμανε ότι είναι βασικό να υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ώστε η Ελλάδα να μην αντιμετωπίζεται ως απλά μια όμορφη χώρα που προσφέρει ήλιο και θάλασσα, αλλά ως ένας ολοκληρωμένος τουριστικός προορισμός που μπορεί να παρέχει πολύ περισσότερα. Άλλωστε, η χώρα μας προσφέρει δυνατότητες για «νέα τουριστικά προϊόντα» σε τομείς όπως ο πολιτισμός, η εκπαίδευση (η Ελλάδα θα μπορούσε να ξεχωρίσει στις ναυτιλιακές σπουδές), οι ιατρικές υπηρεσίες (ήδη η Ελλάδα ξεχωρίζει στις ιατρικές υπηρεσίες στον τομέα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής), ο αθλητισμός (παραδοσιακά αθλήματα όπως ο μαραθώνιος και η πάλη αναγνωρίζονται διεθνώς ως ελληνικά) και η γαστρονομία, όλα είδη τουρισμού τα οποία μπορούν να προσελκύσουν πολλούς τουρίστες και μάλιστα όχι μόνο κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού αλλά σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς, λύνοντας έτσι και το πρόβλημα της εποχικότητας του ελληνικού τουρισμού.

Εκτός όμως από όλα τα παραπάνω, ο κ. Δρακόπουλος επεσήμανε ότι είναι πολύ σημαντικό το ελληνικό τουριστικό προϊόν να αντιμετωπίζεται ως value for money. Κάθε τουριστική υπηρεσία που παρέχεται πρέπει να δίνει στον εκάστοτε επισκέπτη την εντύπωση ότι αξίζει τα χρήματα που προσφέρει. Και αυτό για να συμβεί απαιτείται όλοι οι εργαζόμενοι στον τουρισμό να αντιμετωπίζουν τον επισκέπτη με ευγένεια και διάθεση για εξυπηρέτηση, κάτι που έχει χαθεί τα τελευταία χρόνια.

Στο τέλος της παρουσίασης, οι σπουδαστές μας είχαν την ευκαιρία να θέσουν τα ερωτήματά τους σχετικά με την κατάσταση και το μέλλον του ελληνικού τουρισμού. Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Γιώργο Δρακόπουλο για την εξαιρετική παρουσίαση.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο