Τα νέα των μελών μας

Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde: Ο θαλάσσιος τουρισμός στην Ελλάδα

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα το θαλάσσιο τουρισμό, στο πλαίσιο των LE MONDE Hotel & Tourism Professionals’ Lectures, είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι σπουδαστές των τμημάτων Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και Τουριστικού Πρακτορείου από τον κ. Γιώργο Βερνίκο, πρόεδρο της εταιρείας Vernicos Yachts και Αντιπρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ), την Πέμπτη 4 Μαρτίου.

Ο κ. Βερνίκος παραβρέθηκε στην αίθουσα παρουσιάσεων της σχολής LE MONDE για να παρουσιάσει το θέμα του θαλάσσιου τουρισμού. Aρχικά εξέφρασε τη χαρά του που μπόρεσε να συνομιλήσει με νέους σπουδαστές που αποτελούν το μέλλον του τουρισμού και ξεκίνησε την παρουσίαση αναγνωρίζοντας καταρχήν ότι οι νέοι άνθρωποι σήμερα αντιμετωπίζουν σαφώς ένα ιδιαίτερα ανταγωνιστικό περιβάλλον. Ωστόσο, όπως χαρακτηριστικά είπε, παρ’ όλες τις δύσκολες συνθήκες αν κάποιος εμβαθύνει σε αυτό που κάνει, σίγουρα μπορεί να επιτύχει!
 
Ο κ. Βερνίκος διευκρίνισε στους σπουδαστές τι περιλαμβάνει η έννοια του θαλάσσιου τουρισμού και ανέπτυξε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας. Η Ελλάδα εξαιτίας της γεωγραφικής της θέσης και του μεγάλου αριθμού νησιών θα μπορούσε να είναι πρωτοπόρος σε αυτό το είδος τουρισμού, αλλά δυστυχώς κινδυνεύει να μείνει πίσω ακόμα και από χώρες όπως η Κροατία που βρισκόταν μέχρι πρόσφατα σε εμπόλεμη κατάσταση.

Ο κ. Βερνίκος, ωστόσο, εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει πολλές δυνατότητες εξέλιξης στο θέμα του θαλάσσιου τουρισμού αρκεί να οργανωθούμε όσο πιο άμεσα γίνεται και να γίνουμε ανταγωνιστικοί στο διεθνές πεδίο δράσης. Στο δεύτερο μέρος της παρουσίασης, ο κ. Βερνίκος απάντησε στις ερωτήσεις των σπουδαστών αναφορικά με τις προοπτικές του θαλάσσιου τουρισμού στη χώρα μας, καθώς και στις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον τομέα του θαλάσσιου τουρισμού.

Οι σπουδαστές, οι καθηγητές και η διεύθυνση του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE ευχαριστεί θερμά τον κ. Γ. Βερνίκο για την ευγενική του συμμετοχή στο πρόγραμμα LE MONDE Hotel & Tourism Professionals’ Lectures 2010.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο