Τα νέα των μελών μας

Εκπαιδευτικός Όμιλος Le Monde: Le Monde Hotel & Tourism Professionals Lectures 2011 Διάλεξη με θέμα «Το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας»

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διάλεξη με θέμα Το Ιστορικό Κέντρο της Αθήνας  παρακολούθησαν οι σπουδαστές των τμημάτων Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και Τουριστικού Πρακτορείου του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE την Τρίτη 29 Μαρτίου. Εισηγητής της διάλεξης ήταν ο κ. Γιώργος Αμυράς, γνωστός δημοσιογράφος και Δημοτικός Σύμβουλος του Δήμου Αθηνών, ο οποίος μας παρουσίασε τα στοιχεία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας που αγαπάει καθώς και εκείνα που δεν του αρέσουν καθόλου.

Για την παρουσίαση ο κ. Αμυράς χρησιμοποίησε video στα οποία είχε καταγράψει τις αγαπημένες γωνίες της πόλης καθώς και τις όχι τόσο όμορφες και τις αντιπαρέβαλλε με άλλες ευρωπαϊκές πόλεις όπως το Βερολίνο, το Λονδίνο και άλλες.

Ο κ. Αμυράς ζήτησε από τους σπουδαστές να συμμετέχουν ενεργά, σχολιάζοντας αυτά που έβλεπαν και εκφράζοντας την προσωπική τους άποψη. Έτσι, η διάλεξη μετατράπηκε σε ένα πολύ ζωντανό διάλογο ανάμεσα σε όλους τους συμμετέχοντες αναφορικά με τα ζωτικά προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη Αθήνα καθώς και τις πιθανές λύσεις που θα αναβαθμίσουν το ιστορικό κέντρο, ώστε να είναι αντάξιο άλλων ευρωπαϊκών πρωτευουσών. Μερικά από τα θέματα που θίχτηκαν ήταν τα σκουπίδια, η εγκληματικότητα, η περιθωριοποίηση κοινωνικών ομάδων, το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η ηχορύπανση, η έλλειψη πρασίνου, τα οποία δημιουργούν μια πολύ άσχημη εικόνα της πόλης και υποβαθμίζουν την τουριστική αξία του ιστορικού κέντρου της Αθήνας, που διαθέτει ιστορικά μνημεία ανυπολόγιστης αξίας, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν πόλο έλξης για τουρίστες.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον εισηγητή σε εναλλακτικούς τρόπους μεταφοράς στο κέντρο της πόλης, όπως με το ποδήλατο. Φανατικός ποδηλάτης, ο ίδιος, ανέλυσε με επιχειρήματα τα πλεονεκτήματα της χρήσης ποδηλάτου στο κέντρο της πόλης, ιδιαίτερα μετά την πρόσφατη απόφαση της διοίκησης του metro να επιτρέψουν συγκεκριμένες ημέρες και ώρες τη μεταφορά ποδηλάτων.

Η διάλεξη ολοκληρώθηκε με την προσωπική δέσμευση του κ. Αμυρά να προσπαθήσει από τη θέση του δημοτικού συμβούλου να εξαντλήσει όλα τα μέσα που διαθέτει προκειμένου το κέντρο της πόλης να αποκτήσει ένα πιο ανθρώπινο πρόσωπο. Η διάλεξη ολοκληρώθηκε με την απονομή ενός αναμνηστικού δώρου από τον κ. Αντωνόπουλο Δημήτρη, Διευθυντή Σπουδών και Marketing της σχολής LE MONDE.

Η διάλεξη αυτή αποτελεί μέρος της σειράς διαλέξεων Hotel & Tourism Professionals’ Lectures που διοργανώνεται από τον Εκπαιδευτικό Όμιλο LE MONDE για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά και έχει στόχο να παρουσιάσει τις εξελίξεις και τις τελευταίες τάσεις στο χώρο του τουρισμού, όπως αυτές παρουσιάζονται από τους ειδικούς του χώρου. Η σειρά απευθύνεται σε όλους τους σπουδαστές των ειδικοτήτων Διοίκησης Ξενοδοχειακών Επιχειρήσεων και Τουριστικού Πρακτορείου του Εκπαιδευτικού Ομίλου LE MONDE.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο