Τα νέα των μελών μας

Εκπαιδευτικό Κέντρο Υποστήριξης Ζωής – Ε.Κ.Υ.Ζ.: Μια στιγμή φτάνει..για να σωθεί μια ζωή από πνιγμονή

Τι είναι η Πνιγμονή…

Η Πνιγμονή είναι μια μορφή ασφυξίας που οφείλεται σε απόφραξη της αναπνευστικής οδού. Προκαλείται από την εισπνοή ή/και κατάποση ενός ξένου αντικειμένου που εν μέρει ή πλήρως μπλοκάρει τον αεραγωγό δηλαδή αποφράσσει την είσοδο προς την τραχεία.

Είναι μια πολύ επικίνδυνη απειλητική κατάσταση για την Ζωή του Ανθρώπου η οποία οδηγεί σε αναπνευστική ασφυξία και εφόσον δεν αντιμετωπιστεί “έγκαιρα και με κατάλληλο τρόπο” σε καρδιακή ανακοπή.

Για τις συγκεκριμένες παραπάνω περιπτώσεις διατίθεται από το ΕΚΥΖ, η μοναδική συσκευή σε όλο τον κόσμο, LifeVac.

undefined

Η συσκευή LifeVac

Η LifeVac είναι μία επαναστατική συσκευή Πρώτων Βοηθειών.

Πρόκειται για μια Ιατρική Συσκευή (Medical Device class 1) μη επεμβατική, που παράγεται στις ΗΠΑ και έχει φέρει επανάσταση, για πρώτη φορά παγκοσμίως, στον τρόπο αντιμετώπισης της Πνιγμονής.

Απευθύνεται σε όλους γιατί για την χρήση του δεν απαιτείται καμία ειδική εκπαίδευση ούτε εξειδικευμένες ιατρικές γνώσεις, καθώς εφαρμόζεται με τρείς (3) απλές κινήσεις και χωρίς καμία ιδιαίτερη προσπάθεια.

Είναι ελαφριά, καταλαμβάνει πολύ λίγο χώρο και δεν χρειάζεται τροφοδοσία. Αυτό την καθιστά ιδανική συσκευή για να την αποθηκεύσετε σε ένα κιτ Πρώτων Βοηθειών, στο ντουλάπι ή να τη μεταφέρετε και να την κρατάτε πάντα κοντά, ώστε να μπορείτε να τη χρησιμοποιήσετε αμέσως.

undefined

Ιδανική και απαραίτητη σε όλους τους χώρους και για όλες τις ηλικίες:

• Εστιατόρια, Ταβέρνες, Μπαρ, Καφετέριες
• Ξενοδοχεία, Γυμναστήρια
• Παιδικούς Σταθμούς, Νηπιαγωγεία, Σχολεία
• Δημόσια Κτήρια, Γήπεδα
• Κέντρα Αποκατάστασης, Γηροκομεία
• Ιδιωτικές Κλινικές, Νοσοκομεία
• Βιομηχανίες, Βιοτεχνίες
• Κατοικίες
• Σκάφη αναψυχής, κρουαζιερόπλοια

undefined

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επικοινωνήσετε με το ΕΚΥΖ, στο 2310 421551 και να επισκεφτείτε το site μας www.ekyz.gr ή την επίσημη σελίδα της LifeVac www.lifevac.life

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο