Τα νέα των μελών μας

Eka Group: Οι επιρροές της τεχνολογίας στο σχέδιο

undefined

 

We make carpet, but we sell design

Η Interface βασισμένη στο μότο της ότι «κατασκευάζει μοκέτα, αλλά πουλάει σχέδιο» μας προσφέρει νέες, καινοτόμες συλλογές οι οποίες φέρουν τις επιρροές της τεχνολογίας σε συνδυασμό με την τάση του ανθρώπου για κάλυψη των συναισθηματικών αναγκών του.  Πώς μπορεί η τεχνολογία να επιδράσει πάνω στο σχέδιο; Με την πρόοδο της τεχνολογίας έχουν επέλθει ραγδαίες αλλαγές που έχουν αντίκτυπο στην καθημερινότητα μας. Η τεχνολογία έχει αλλάξει ριζικά την παγκόσμια κουλτούρα, οι προηγμένες συσκευές έχουν γίνει προέκταση του εαυτού μας και αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Από την άλλη μεριά όμως μας έχει απομονώσει και έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία μας. Έτσι ο άνθρωπος αναζητά συνάμα και το χαμένο δέσιμο και την κοινωνικοποίηση τα οποία έχει στερηθεί και έχει οδηγηθεί στην απομόνωση εξαιτίας της τεχνολογίας. Πρόκειται για ένα δίπολο και δεν έχουμε βρει ακόμα τον τρόπο να το εκμεταλλευτούμε σωστά. 

undefined

Τεχνολογία και κουλτούρα (high-tech meets high- touch)

Η τέχνη είναι ιδιαιτέρως παρούσα, εξελίσσεται και εκδηλώνεται μέσω του σχεδίου με έναν πιο ήπιο τρόπο – μαλακές υφές και απτά υλικά, χρώματα που αντικατοπτρίζουν τη φύση, αναμειγνύονται και αλληλεπικαλύπτονται καθώς και φυσικά σχέδια τα οποία είναι φτιαγμένα στο χέρι. Έχουμε την επιστροφή στον φυσικό μας κόσμο, στα λιτά και βασικά σχέδια. Όλα αυτά σε συνδυασμό με την επιρροή της τεχνολογίας οδηγούν σε ένα παιχνίδι των αισθήσεων, αναμειγνύουν τα χρώματα και μπερδεύουν τον φυσικό με τον ψηφιακό κόσμο ώστε να δημιουργείται ένα σουρεαλιστικό αποτέλεσμα. Μία ολοκληρωτική αφομοίωση της τεχνολογίας η οποία αποτελεί την κινητήρια δύναμη για τα έργα μεγάλων σχεδιαστών.

undefined

undefined

 

 

 

 

 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο