Τα νέα των μελών μας

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ: Το νέο www.aia.gr – Λειτουργική προσέγγιση και μοντέρνα αισθητική στη νέα ιστοσελίδα του αεροδρομίου

Η ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Αθήνας (www.aia.gr) άλλαξε και προσφέρει στον κάθε διαδικτυακό επισκέπτη μία σύγχρονη και φιλική εμπειρία πλοήγησης, σύμφωνα με τις εξατομικευμένες ανάγκες και προτιμήσεις του!

Αφήνοντας πίσω κάθε παραδοσιακό σχεδιασμό, το aia.gr, με νέα αρχιτεκτονική, λιτή δομή και σύγχρονη αντίληψη, εκφράζει το πνεύμα της εποχής που ζητά ευκολία, κινητικότητα, διάδραση και άμεση πληροφορία. Σύμφωνα με τις μετρήσεις, κάθε μέρα περίπου 9,500 χρήστες (μοναδικοί επισκέπτες / absolute unique visitors, σύμφωνα με τον τεχνικό όρο) επισκέπτονται τη σελίδα του αεροδρομίου της Αθήνας.

αια

Μερικά από τα νέα χαρακτηριστικά και τις καινοτόμες εφαρμογές που προσφέρει το νέο site, είναι:

  • Βασισμένο στην τεχνική του «time lapse», ένα πρωτότυπο σχεδιαστικά βίντεο προσφέρει το εικαστικό καλωσόρισμα στον επισκέπτη του site με εικόνες και στιγμές από τη ζωή στο αεροδρόμιο και από τα πολλά «πρόσωπα» της πόλης της Αθήνας, ενώ παράλληλα τον εντάσσει στο λειτουργικό περιβάλλον του νέου www.aia.gr.
  • “responsive design”: Τεχνολογία αιχμής που επιτρέπει την αυτόματη προσαρμογή του site σε διαφορετικές αναλύσεις οθόνης καθώς και στις απαιτήσεις των πλέον σύγχρονων web browsers.
  • “flight tracker»: Παρακολούθηση της πτήσης που ενδιαφέρει το χρήστη, παντού μέσα στο site, καθώς και νέα στοιχεία πλοήγησης στο σκέλος των αφίξεων / αναχωρήσεων.
  • Ενημέρωση σε πραγματικό χρόνο για την πρόσβαση στο αεροδρόμιο (απαιτούμενος χρόνος, δυναμική ενημέρωση για κυκλοφοριακά συμβάντα κ.λπ.), σε πληροφορία αλλά και σε χάρτη.
  • Σύντομος οδηγός αεροδρομίου σε 7 ακόμη γλώσσες: Γερμανικά, Γαλλικά, Ισπανικά, Ιταλικά, Ρώσικα, Κινέζικα, Αραβικά.
  • Εφαρμογή “e-parking” που επιτρέπει την προ-κράτηση στους χώρους στάθμευσης του αεροδρομίου.
  • «Βιβλίο ταξιδιωτών»: στην εποχή της κοινωνικής διαδικτύωσης, οι επισκέπτες του www.aia.gr έχουν το χώρο τους, όπου μπορούν να αναρτήσουν υλικό και να μιλήσουν σχετικά με το ταξίδι τους στην Ελλάδα!
  • Παρατήρηση αεροσκαφών: στο χώρο των πολυμέσων (multimedia gallery) της ιστοσελίδας, οι plane spotters μπορούν να απολαύσουν φωτογραφίες από τύπους αεροσκαφών!

 αια

 Παράλληλα, ξανασχεδιάστηκε και πολύ σύντομα θα προσφέρεται η ανανεωμένη εφαρμογή «ATH airport», για iPhone, Android & Windows με πληροφορίες αεροδρομίου, ενώ μέσα στο καλοκαίρι θα «ανέβει» και ο νέος διαδραστικός χάρτης του αεροδρομίου, αναπτυγμένος σε HTML5, για όλες τις διαθέσιμες συσκευές.

Τέλος, εισάγεται, για πρώτη φορά, η λειτουργική διάκριση του χώρου για ταξιδιώτες/επισκέπτες και του χώρου που αναφέρεται στις δραστηριότητες της εταιρείας αεροδρομίου, επιτρέποντας ευκολότερη πλοήγηση ανάλογα με τις πραγματικές ανάγκες του επισκέπτη.

Με κύρια επιδίωξη τη συνεχή αναβάθμιση με προηγμένα εργαλεία και νέο υλικό, η νέα ιστοσελίδα του αεροδρομίου θα συνεχίσει να εξελίσσεται διαρκώς με δυναμικές εφαρμογές, προσφέροντας  ένα «ζωντανό» επικοινωνιακό εργαλείο στα χέρια του κάθε χρήστη.

αια

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο