Τα νέα των μελών μας

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ: Θετική η εξέλιξη της κίνησης το γ΄ τρίμηνο του έτους στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών

Θετικό ήταν το πρόσημο της επιβατικής κίνησης το γ΄ τρίμηνο στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών (+1,4%), συντελώντας στη βελτίωση του συνολικού απολογισμού από την αρχή του 2009, μιας χρονιάς κατά την οποία η παγκόσμια οικονομική συγκυρία επηρέασε αρνητικά τις αερομεταφορές διεθνώς.

Το αεροδρόμιο της Αθήνας είναι ανάμεσα στα λίγα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια που κατάφεραν να κινηθούν θετικά στο τρίμηνο, με τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο να ξεπερνούν τα νούμερα της προηγούμενης χρονιάς κατά 2% και 2,1% αντίστοιχα και το Σεπτέμβριο με -0,1% να διατηρεί τα επίπεδα του 2008 καταγράφοντας μία από τις καλύτερες επιδόσεις μεταξύ των μεγάλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων. Η θετική αυτή εξέλιξη οφείλεται κυρίως στη δυναμική της επιβατικής κίνησης εσωτερικού που κατέγραψε αύξηση +7,6%, ενώ η διεθνής κίνηση υποχώρησε ελαφρά κατά -1,8%. Σημαντική αύξηση +7,1% παρουσίασε και ο αριθμός των πτήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ειδικότερα το μήνα Αύγουστο, ο ΔΑΑ με +2,1% στην επιβατική κίνηση, είχε την καλύτερη επίδοση ανάμεσα στα μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια (κατά μέσο όρο, τον Αύγουστο η Ευρώπη σημείωσε πτώση της τάξης του -4%).

Ιανουάριος-Σεπτέμβριος 2009

Σε σχέση με το μέσο όρο της επιβατικής κίνησης των μεγάλων ευρωπαϊκών αεροδρομίων* που σημείωσε πτώση -7,4% στο 9μηνο, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών παρουσιάζει από την αρχή του χρόνου την καλύτερη εικόνα ανάμεσα σε περισσότερα από 30 μεγάλα ευρωπαϊκά αεροδρόμια καταγράφοντας περιορισμένη μείωση της τάξης του -2,3%. Ο  Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών είναι μάλιστα το μόνο μεγάλο ευρωπαϊκό αεροδρόμιο που κατέγραψε αύξηση πτήσεων (+4,6%), αφού στο 9μηνο ενίσχυσε το δίκτυό του με 13 νέες αεροπορικές εταιρείες και 9 νέους προορισμούς.

* Πηγή: Airports Council International / Rapid Data Exchange Programme

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο