Τα νέα των μελών μας

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.: Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά – Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών: Συμφωνία εμπορευματικής σύνδεσης “sea-air”

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών (ΔΑΑ) και ο Σταθμός Εμπορευματοκιβωτίων Πειραιά Α.Ε. (ΣΕΠ Α.Ε.) παρουσίασαν σήμερα τη συμφωνία συνεργασίας για την εμπορευματική σύνδεση “sea-air” του λιμένα Πειραιώς και του αεροδρομίου, στο πλαίσιο της περαιτέρω ανάπτυξης των εμπορευματικών μεταφορών.

Η συμφωνία μεταξύ ΔΑΑ και ΣΕΠ, που υπογράφηκε πρόσφατα στο πλαίσιο της σύναψης εμπορικών συμφωνιών μεταξύ Ελλάδας και Κίνας παρουσία των Πρωθυπουργών των δύο χωρών, αφορά στη δημιουργία “γέφυρας” μεταξύ του λιμένα και του αεροδρομίου, για την απευθείας οδική σύνδεση μετά την εκφόρτωση από το πλοίο, με ευνοϊκούς όρους κόστους και εξυπηρέτησης. Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, το μοναδικό αεροδρόμιο στην Ευρώπη που αναπτύσσει συνδυασμένες θαλάσσιες – αεροπορικές μεταφορές, έχει ως στόχο μέσω της συνεργασίας με τον ΣΕΠ, να προσελκύσει με γρήγορες και απλοποιημένες διαδικασίες επιπλέον transit φορτία στην Αθήνα, με ενδιάμεσα σημεία διαμετακόμισης τον Πειραιά και το αεροδρόμιο, καθιστώντας  το νέο προϊόν πιο ανταγωνιστικό στη διεθνή αγορά.

Παράλληλα, σε μία εποχή που ο κλάδος των εγχώριων εμπορευματικών αερομεταφορών δοκιμάζεται από τις αντίξοες οικονομικές συνθήκες, η συμφωνία ΔΑΑ και ΣΕΠ αναμένεται να αξιοποιήσει τις νέες υποδομές στο λεκανοπέδιο δημιουργώντας δυνατότητες για νέες συνεργασίες, ανάπτυξη και απασχόληση στον ευρύτερο τομέα των εμπορευματικών μεταφορών.

«Η περαιτέρω ανάπτυξη συνδυασμένης θαλάσσιας-αεροπορικής μεταφοράς συνεχίζει να αποτελεί βασικό κομμάτι της αναπτυξιακής φιλοσοφίας μας και της εξωστρέφειας της εταιρείας αεροδρομίου», δήλωσε ο Διευθυντής Εμπορευματικής Ανάπτυξης του ΔΑΑ, Αλέξης Σιώρης. «Ειδικά εν μέσω της δύσκολης περιόδου για τον κλάδο μας, η «συν-ένωση» των δυνάμεων με την ΣΕΠ, ένα σημαντικό «παίκτη» με ισχυρή δυναμική και τεχνογνωσία, στόχο έχει να δώσει νέα ώθηση στο διαμετακομιστικό εμπόριο μέσω του αεροδρομίου, προσφέροντας εναλλακτικές υπηρεσίες στους πελάτες μας με ουσιαστικά οφέλη για το σύνολο της εμπορευματικής κοινότητάς μας.»

Εκ μέρους της ΣΕΠ, ο Αναπληρωτής Εμπορικός Διευθυντής Αναστάσιος Βαμβακίδης δήλωσε: «Η δυναμική που μας επιβάλλει το κύρος και η θέση της μητρικής εταιρείας μας COSCO Pacific Limited, μας δίνει τις κατευθύνσεις για ανάπτυξη δραστηριοτήτων που ξεπερνούν τα στενά όρια ενός Εμπορευματικού σταθμού. Το όραμά μας για ένα σύγχρονο, state-of-the-art Τερματικό Σταθμό περνά μέσα από συνεργασίες και επενδύσεις σε νέες ιδέες και προτάσεις όπως αυτή της seanairgy για συνδυασμένη μεταφορά εμπορευμάτων μέσω ΣΕΠ και ΔΑΑ. Η ΣΕΠ θα αξιοποιήσει την τεχνογνωσία και εμπειρία του ΔΑΑ για την καθιέρωση της seanairgy στην αγορά της μεταφορικής κοινότητας.»

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο