Τα νέα των μελών μας

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ: Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΑΑ, Γιάννης Παράσχης, Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World)

Οι επικεφαλής των αεροδρομίων όλου του κόσμου εξέλεξαν στις 3 Νοεμβρίου στην Κουάλα Λουμπούρ το νέο Προεδρείο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World) για την επόμενη διετία. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Max Moore-Wilton, Πρόεδρος της Sydney Airport Corporation Limited, ενώ στη θέση του Αντιπροέδρου εξελέγη ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης.
 
Με ενεργό διεθνή παρουσία από το 2003, ο κ. Παράσχης ήταν για 2 συνεχόμενες θητείες (2007-2009) Πρόεδρος του Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe), όπου εκπροσωπούνται περισσότερα από 450 ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ενώ επίσης ήταν Μέλος του Δ.Σ. του ACI World επί 3 χρόνια.

Για την εκλογή του κ. Παράσχη, η Γενική Διευθύντρια του ACI World, κ. Angela Gittens, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κ. Παράσχης αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίου. Ως Πρόεδρος του ACI Europe, ο κ. Παράσχης υπήρξε πολύ δυναμικός σε πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανόμενης της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα.»

Από την πλευρά του, ο κ. Παράσχης είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η θέση του Αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων σε μια κρίσιμη εποχή για τον κλάδο μας. Η αστάθεια που χαρακτηρίζει την περίοδο που διανύουμε, απαιτεί τη «φωνή» των αεροδρομίων να είναι πιο ενιαία και ηχηρή από ποτέ. Ελπίζω ότι η εμπειρία μου στο τιμόνι του ACI Europe, θα συμβάλει σε τομείς όπως τα οικονομικά, το περιβάλλον και η αειφόρος ανάπτυξη, που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία στο διάλογο των αεροδρομίων τόσο με τις αεροπορικές εταιρείες όσο και με το Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).»

Σχετικές Συνδέσεις: 

www.airports.org
www.aci-europe.org

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο