Τα νέα των μελών μας

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ: Ο Γενικός Διευθυντής του ΔΑΑ, Γιάννης Παράσχης, Αντιπρόεδρος του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World)

Οι επικεφαλής των αεροδρομίων όλου του κόσμου εξέλεξαν στις 3 Νοεμβρίου στην Κουάλα Λουμπούρ το νέο Προεδρείο του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων (ACI World) για την επόμενη διετία. Πρόεδρος εξελέγη ο κ. Max Moore-Wilton, Πρόεδρος της Sydney Airport Corporation Limited, ενώ στη θέση του Αντιπροέδρου εξελέγη ο Γενικός Διευθυντής του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών, κ. Γιάννης Παράσχης.
 
Με ενεργό διεθνή παρουσία από το 2003, ο κ. Παράσχης ήταν για 2 συνεχόμενες θητείες (2007-2009) Πρόεδρος του Συμβουλίου Αεροδρομίων Ευρώπης (ACI Europe), όπου εκπροσωπούνται περισσότερα από 450 ευρωπαϊκά αεροδρόμια, ενώ επίσης ήταν Μέλος του Δ.Σ. του ACI World επί 3 χρόνια.

Για την εκλογή του κ. Παράσχη, η Γενική Διευθύντρια του ACI World, κ. Angela Gittens, δήλωσε: «Χαιρόμαστε ιδιαίτερα που ο κ. Παράσχης αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίου. Ως Πρόεδρος του ACI Europe, ο κ. Παράσχης υπήρξε πολύ δυναμικός σε πολλά από τα ζητήματα που απασχολούν τα ευρωπαϊκά αεροδρόμια, συμπεριλαμβανόμενης της ευρωπαϊκής περιβαλλοντικής πρωτοβουλίας για τη Διαχείριση & Μείωση των Εκπομπών Διοξειδίου του Άνθρακα.»

Από την πλευρά του, ο κ. Παράσχης είπε: «Είναι μεγάλη τιμή για εμένα η θέση του Αντιπροέδρου του Παγκόσμιου Συμβουλίου Αεροδρομίων σε μια κρίσιμη εποχή για τον κλάδο μας. Η αστάθεια που χαρακτηρίζει την περίοδο που διανύουμε, απαιτεί τη «φωνή» των αεροδρομίων να είναι πιο ενιαία και ηχηρή από ποτέ. Ελπίζω ότι η εμπειρία μου στο τιμόνι του ACI Europe, θα συμβάλει σε τομείς όπως τα οικονομικά, το περιβάλλον και η αειφόρος ανάπτυξη, που αποκτούν όλο και μεγαλύτερη σημασία στο διάλογο των αεροδρομίων τόσο με τις αεροπορικές εταιρείες όσο και με το Διεθνή Οργανισμό Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).»

Σχετικές Συνδέσεις: 

www.airports.org
www.aci-europe.org

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.