Τα νέα των μελών μας

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών ΑΕ: Δέκα χρόνια «Χαμόγελα» στο αεροδρόμιο!

                                                           

«Ήρθαμε αρκετές φορές στης Αθήνας το αεροδρόμιο.  Αυτή τη φορά όμως είδαμε ένα παιδικό τόπο στο αεροδρόμιο. Όταν ήρθα εδώ η φαντασία μου ταξίδεψε σε ένα μαγευτικό κόσμο. Ζωγράφισα, έπαιξα και γνώρισα παιδάκια»  Ναταλία, 7 χρονών, Eλλάδα

«Μου αρέσει πολύ εδώ! Είναι σαν το σπίτι μου», Jessica, 7 χρονών, Αυστραλία

Μια δεκαετία χαμόγελα! Από το Φεβρουάριο του 2002, όταν ξεκίνησε στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών η λειτουργία του Χώρου  Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών σε συνεργασία με το Σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού»,  πάνω από 47.000 μικροί επισκέπτες έπαιξαν, ζωγράφισαν και συναναστράφηκαν με παιδιά από όλο τον κόσμο στο ζεστό, ασφαλή και φιλικό χώρο του αεροδρομίου, απολαμβάνοντας τη φροντίδα των παιδαγωγών του Συλλόγου.

Σήμερα το όμορφο αυτό ταξίδι συνεχίζεται, σε έναν καινούργιο, πιο μεγάλο και εμπλουτισμένο χώρο, τον Παιδότοπο, στο 2ο όροφο των αναχωρήσεων (δίπλα στο μουσείο του αεροδρομίου).

Με πιο πολλά παιχνίδια, ειδική χωροθέτηση για τα πιο μικρά, αλλά και ξεχωριστές δραστηριότητες για τα πιο μεγάλα παιδιά, με νέες παροχές υγιεινής και καθαριότητας, ο νέος παιδότοπος υπόσχεται να προσφέρει στους μικρούς επισκέπτες ακόμη περισσότερα χαμόγελα, πάντα υπό τη δημιουργική επίβλεψη των ανθρώπων του «Χαμόγελου», που φροντίζουν με ζεστασιά τα παιδιά, επιτρέποντας στους γονείς να ασχοληθούν με ταξιδιωτικές ή άλλες υποχρεώσεις τους.

Φεύγοντας, τα παιδιά χαρίζουν συχνά τις ζωγραφιές ή τις χειροτεχνίες τους, οι οποίες σχηματίζουν στον τοίχο ένα τεράστιο παζλ με «κομμάτια» από όλο τον κόσμο, ενώ δεν ξεχνούν να δώσουν ραντεβού στον παιδότοπο την επόμενη φορά που θα ταξιδέψουν ή θα βρεθούν στο αεροδρόμιο.

 

Άλλες συνεργασίες του ΔΑΑ με το «Χαμόγελο του Παιδιού»

•  Πρόσφατα παραδόθηκε από το ΔΑΑ στο σύλλογο «Το Χαμόγελο του Παιδιού» το εφεδρικό κέντρο λειτουργίας (disaster recovery area) που θα επιτρέψει στην Εθνική Τηλεφωνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056 να λειτουργήσει εναλλακτικά σε περίπτωση αστοχίας του συστήματος που τη φιλοξενεί.
• Το αεροδρόμιο συμμετέχει στο πρόγραμμα AMBER ALERT HELLAS, το Εθνικό Συντονιστικό Πρόγραμμα Έγκαιρης και Έγκυρης Ειδοποίησης των πολιτών σε περιστατικά εξαφάνισης παιδιών, προβάλλοντας σε ειδικές οθόνες τη φωτογραφία και τα στοιχεία των παιδιών που αναζητούνται.
•  Το 2009, ο ΔΑΑ ανακαίνισε οικοδομικά το σπίτι του Χαμόγελου στον Καρέα, κάνοντας έναν ήδη όμορφο χώρο ακόμη φιλικότερο.
•  Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών έχει εντάξει «Το Χαμόγελο του Παιδιού» στο χορηγικό πρόγραμμά του, συμβάλλοντας στις ανάγκες του Συλλόγου με οικονομική και υλική αρωγή.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο