Τα νέα των μελών μας

Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών Α.Ε.: 5 Ιουνίου 2013: Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών – Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

AIA

 Ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετείχε ενεργά και φέτος στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, με τις ακόλουθες πρωτοβουλίες:

Εθελοντική φύτευση και καθαρισμός στο παραλιακό πάρκο της Αρτέμιδος
Σε συνεργασία με το Δήμο Σπάτων-Αρτέμιδος, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών συμμετείχε στον καθαρισμό του παραλιακού πάρκου της Αρτέμιδος με ομάδα εθελοντών. Επίσης, το αεροδρόμιο προσέφερε φυτά, υλικά και μέσα μεταφοράς για τη φύτευση 600 νέων καλλωπιστικών φυτών και δένδρων, με τη συμμετοχή μαθητών από σχολεία της περιοχής, καθώς και τοπικών ομάδων εθελοντών.

Πρόγραμμα Ανακύκλωσης στα σχολεία των Σπάτων και της Αρτέμιδος
Για μία ακόμη χρονιά, το αεροδρόμιο επιβράβευσε τα σχολεία τoυ ενοποιημένου πλέον Δήμου για την ενθουσιώδη συμμετοχή των μαθητών στο Πρόγραμμα Ανακύκλωσης του ΔΑΑ, προσφέροντας εκπαιδευτικό υλικό και οργανώνοντας περιβαλλοντικές δραστηριότητες. Το 2012 οι μαθητές ανακύκλωσαν 4,5 τόνους χαρτιού ενώ από το 2005 μέχρι σήμερα η ανακύκλωση ξεπερνά τους 40 τόνους χαρτιού.

Μονοήμερος Διαγωνισμός Ανακύκλωσης για τους εργαζομένους του αεροδρόμιου
Την Τετάρτη 5η Ιουνίου, διοργανώθηκε διαγωνισμός ανακύκλωσης στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης των εργαζομένων και της ενίσχυσης του προγράμματος ανακύκλωσης.

Υποτροφίες στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου
Για 11η συνεχή χρονιά, ο ΔΑΑ χορήγησε 2 υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου (Τμήμα Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την περιβαλλοντική διαχείριση), ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την ακαδημαϊκή έρευνα στον τομέα της προστασίας του περιβάλλοντος.

Εκδήλωση στον υγρότοπο της Βραυρώνας
Με την υποστήριξη και συνεργασία του ΔΑΑ και τη συμμετοχή του Αρχαιολογικού Μουσείου Βραυρώνας και του Συλλόγου Προστασίας και Περίθαλψης Άγριας Ζωής (ΑΝΙΜΑ), η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας περιβάλλοντος,  διοργάνωσε στις 9 Ιουνίου εκδήλωση στον υγρότοπο της Βραυρώνας. Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από υπαίθρια έκθεση φωτογραφίας αφιερωμένη στη φύση του υγροτόπου, περιήγηση του υγροτόπου, δραστηριότητες περιβαλλοντικής εκπαίδευσης και απελευθέρωση πουλιών που ανάρρωσαν μετά από περίθαλψη. 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Εάν επιθυμείτε να λαμβάνετε ενημέρωση από τον ΣΕΤΕ
συμπληρώστε τα στοιχεία σας στην παρακάτω φόρμα.
Μετάβαση στο περιεχόμενο