Τα νέα των μελών μας

Demand: “The Material Lab”-Τα Υλικά και η Εφαρμογή τους πρωταγωνιστούν σε ένα καινοτόμο Event/Εργαστήριο για Αρχιτέκτονες, Μηχανικούς και Κατασκευαστές

 undefined

 

Τα Υλικά και η Εφαρμογή τους πρωταγωνιστούν σε ένα καινοτόμο Event/Εργαστήριο για Αρχιτέκτονες, Μηχανικούς και Κατασκευαστές!

Έρχεται στις 28 & 29 Μαρτίου 2020

Τα Υλικά και η Εφαρμογή τους, η συνομιλία Ύλης και Αρχιτεκτονικής, θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο κατά τη διάρκεια του “The Material Lab 2020”, ενός πρωτότυπου και απόλυτα conceptual Event/Εργαστηρίου Παρουσίασης και Εφαρμογής Υλικών, για Αρχιτέκτονες, Μηχανικούς, Κατασκευαστές και Σχεδιαστές. 

ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ “THE MATERIAL LAB”

Η ιδέα για τη δημιουργία του The Material Lab, βασίζεται στις εξής παραδοχές:

  •  Ο ρόλος των υλικών είναι αναμφίβολα κομβικός για την επιτυχή υλοποίηση του αρχιτεκτονικού σχεδίου, καθώς δύνανται να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τον μελετητή, αλλά και να χαρακτηρίσουν ως έναν βαθμό το (κατασκευαστικό) αποτέλεσμα της μελέτης.
  •  Η σωστή χρήση των υλικών, προϋποθέτει καλή γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών τους, και κυρίως του τρόπου εφαρμογής τους.
  •  Η σημαντική υστέρηση σε αριθμό νέων κατασκευών την τελευταία δεκαετία, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, στέρησε από έναν μεγάλο αριθμό (νεότερων κυρίως) μελετητών τη δυνατότητα τακτικής τριβής με την οικοδομή και τα υλικά κατασκευής, με αποτέλεσμα να καταγράφεται οπισθοχώρηση στην «καλή γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών τους, και κυρίως του τρόπου εφαρμογής τους».
  •  Καθώς η τεχνολογία των υλικών αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και η αγορά συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα υλικά, οι μελετητές καλούνται να ενημερώνονται συνεχώς για τα χαρακτηριστικά τους, μένοντας σε επαφή με ένα βασικό κομμάτι που αφορά τη δουλειά τους.

Πιστεύοντας ότι η ενημέρωση των μελετητών για τα νέα υλικά τα οποία καλούνται να χρησιμοποιήσουν και να προδιαγράψουν πρέπει να είναι συνεχής, το Archetype.gr και η Demand Fairs & Media, οργανώνουν το Εργαστήριο Εφαρμογής Υλικών με τίτλο “The Material Lab. Ύλη και αρχιτεκτονική”.

Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, καταξιωμένες εταιρείες του χώρου θα παρουσιάσουν παλιά και νέα υλικά αιχμής. Μέσα από έναν πρωτότυπο τρόπο, θα γίνουν γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υλικών, καθώς και οι γενικές προδιαγραφές, αλλά κυρίως ο τρόπος εφαρμογής τους σε πραγματικό χρόνο.

Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο MEC Παιανίας στις 28-29 Μαρτίου 2020.

Πατήστε εδώ για την ηλεκτρονική πρόσκληση!

Για περισσότερη ενημέρωση

Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στα 211/8008959, 210/9408714-7 και ηλεκτρονικά στο info@archetype.gr.

Τα Υλικά και η Εφαρμογή τους πρωταγωνιστούν σε ένα καινοτόμο Event/Εργαστήριο για Αρχιτέκτονες, Μηχανικούς και Κατασκευαστές! Έρχεται στις 28 & 29 Μαρτίου 2020 Τα Υλικά και η Εφαρμογή τους, η συνομιλία Ύλης και Αρχιτεκτονικής, θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο κατά τη διάρκεια του “The Material Lab 2020”, ενός πρωτότυπου και απόλυτα conceptual Event/Εργαστηρίου Παρουσίασης και Εφαρμογής Υλικών, για Αρχιτέκτονες, Μηχανικούς, Κατασκευαστές και Σχεδιαστές. ΠΟΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΣΤΟΧΕΥΕΙ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΤΟ “THE MATERIAL LAB” Η ιδέα για τη δημιουργία του The Material Lab, βασίζεται στις εξής παραδοχές: > Ο ρόλος των υλικών είναι αναμφίβολα κομβικός για την επιτυχή υλοποίηση του αρχιτεκτονικού σχεδίου, καθώς δύνανται να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης για τον μελετητή, αλλά και να χαρακτηρίσουν ως έναν βαθμό το (κατασκευαστικό) αποτέλεσμα της μελέτης. > Η σωστή χρήση των υλικών, προϋποθέτει καλή γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών τους, και κυρίως του τρόπου εφαρμογής τους. > Η σημαντική υστέρηση σε αριθμό νέων κατασκευών την τελευταία δεκαετία, ως αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης, στέρησε από έναν μεγάλο αριθμό (νεότερων κυρίως) μελετητών τη δυνατότητα τακτικής τριβής με την οικοδομή και τα υλικά κατασκευής, με αποτέλεσμα να καταγράφεται οπισθοχώρηση στην «καλή γνώση των τεχνικών χαρακτηριστικών τους, και κυρίως του τρόπου εφαρμογής τους». > Καθώς η τεχνολογία των υλικών αναπτύσσεται ραγδαία τα τελευταία χρόνια και η αγορά συνεχώς εμπλουτίζεται με νέα υλικά, οι μελετητές καλούνται να ενημερώνονται συνεχώς για τα χαρακτηριστικά τους, μένοντας σε επαφή με ένα βασικό κομμάτι που αφορά τη δουλειά τους. Πιστεύοντας ότι η ενημέρωση των μελετητών για τα νέα υλικά τα οποία καλούνται να χρησιμοποιήσουν και να προδιαγράψουν πρέπει να είναι συνεχής, το Archetype.gr και η Demand Fairs & Media, οργανώνουν το Εργαστήριο Εφαρμογής Υλικών με τίτλο “The Material Lab. Ύλη και αρχιτεκτονική”. Κατά τη διάρκεια του Εργαστηρίου, καταξιωμένες εταιρείες του χώρου θα παρουσιάσουν παλιά και νέα υλικά αιχμής. Μέσα από έναν πρωτότυπο τρόπο, θα γίνουν γνωστά τα τεχνικά χαρακτηριστικά των υλικών, καθώς και οι γενικές προδιαγραφές, αλλά κυρίως ο τρόπος εφαρμογής τους σε πραγματικό χρόνο. Το Εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί στο MEC Παιανίας στις 28-29 Μαρτίου 2020. Πατήστε εδώ για την ηλεκτρονική πρόσκληση! Για περισσότερη ενημέρωση Επικοινωνήστε μαζί μας τηλεφωνικώς στα 211/8008959, 210/9408714-7 και ηλεκτρονικά στο info@archetype.gr.

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο