Τα νέα των μελών μας

Demand: Πώς παρουσιάστηκε η εμπειρία του αρχιτεκτονικού φωτισμού ξενοδοχείου στο 100% Hotel Show

undefined

 

Η Είσοδος του 100% Hotel Show μετατράπηκε για πρώτη φορά σε ένα (διαδραστικό) έκθεμα αρχιτεκτονικού φωτισμού φιλοξενώντας 3 Lighting Designers, οι οποίοι κατέδειξαν στην πράξη το πώς ο φωτισμός μπορεί να διαφοροποιήσει την εμπειρία ενός δωματίου ξενοδοχείου, μέσα από 3 ξεχωριστά concepts.

Δεν είναι λίγες οι φορές, που στην είσοδο του 100% Hotel Show έχουν παρουσιαστεί πραγματικά παραδείγματα από χώρους ξενοδοχείου, αντικατοπτρίζοντας τις νέες τάσεις στον ξενοδοχειακό σχεδιασμό. Έτσι και φέτος οι επισκέπτες του 100% Hotel Show, με την είσοδό τους στην έκθεση, είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν σε ένα (διαδραστικό) installation, όπου 3 Lighting Designers κλήθηκαν να αναδείξουν την ειδική μελέτη φωτισμού ενός δωματίου ξενοδοχείου, αλλά και την ιδιαίτερη εμπειρία που μπορεί να προσφέρει στους ταξιδιώτες, έχοντας στη διάθεσή τους τρία διαφορετικά ξενοδοχειακά concept και ένα δωμάτιο το οποίο, επαναλήφθηκε με πανομοιότυπο τρόπο τρεις φορές, ως καμβάς. Το «δωμάτιο-καμβάς» σχεδιάστηκε από τον Αρχιτέκτονα του project, Μανώλη Οικονόμου, με τέτοιον τρόπο, ώστε να επιτρέψει στους Lighting Designers να δημιουργήσουν μοναδικές εμπειρίες μέσω του φωτισμού, ακολουθώντας πάντα το Experience Brief που προδιαγράφηκε από τον Hotel Concept Maker του Destsetters, Ζένιο Ζένιου, ενώ ο Lighting Designer Γιώργος Αναγνωστάκης είχε τη γενική επιμέλεια και τον τεχνικό έλεγχο της συνολικής μελέτης.

Αν και κάθε δωμάτιο-καμβάς περιείχε κάποια κοινά στοιχεία, όπως για παράδειγμα το κρεβάτι, μία ντουλάπα, ένα dining table, ένα workspace και το μπάνιο, η ειδική ομάδα τού 100% Hotel Show ανέθεσε ένα διαφορετικό concept στον κάθε Lighting Designer, ο οποίος, ακολουθώντας το πιστά, έπρεπε να δέσει αρμονικά τα στοιχεία μεταξύ τους και να αναδείξει εκείνα που είναι πιο χαρακτηριστικά για την εμπειρία του ταξιδιώτη. Τα τρία διαφορετικά concepts αποτελούσαν το “The F.O.S Hotels”, και με τη λογική ότι όλα ήταν ξενοδοχεία πόλης, οι 3 Lighting Designers παίρνοντας αναλυτικό brief ολοκλήρωσαν την αναλυτική μελέτη και προδιαγραφή.

THE F HOTEL by Ειρήνη Σκαφίδα

undefined

“The 1st urban Hotel that blends local citizens with the city’s business travellers, within a youth shell”

Ένα city ξενοδοχείο τοποθετημένο στο κέντρο της πόλης, που έχει ως κύριο κοινό του Business Travellers αλλά και Youth κοινά, καθώς βρίσκεται πολύ κοντά στα πανεπιστήμια αλλά και στα μεγαλύτερα συνεδριακά κέντρα της πόλης. Δεν έχει ανταγωνιστική θέα αλλά είναι γνωστό για τα common working spaces που διαθέτει, καθώς και για το all-day brunch του, που αποτελεί σημείο αναφοράς ακόμη και για τους κατοίκους της πόλης.

Το δωμάτιο του The F Hotel είναι διαμορφωμένο κατά αυτόν τον τρόπο, ώστε να εξυπηρετήσει την εργασία μέσα στο δωμάτιο, και κατ’ επέκταση και την κατανάλωση ελαφρών snacks. Ωστόσο, ακόμα και ο business ταξιδιώτης επιθυμεί τη μέγιστη χαλαρότητα μετά το τέλος της εργασίας του, συνεπώς αναζητά την πιο leisure πλευρά της διαμονής του στο ξενοδοχείο.

Σημείο αναφοράς του δωματίου είναι το Work Desk, που αποτελεί το πιο φωτογραφίσιμο σημείο του, ενώ ταυτόχρονα αποτελεί το πιο σημαντικό σημείο της εμπειρίας ενός business traveller.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ “THE F HOTEL”

THE Ο HOTEL by Θεόδωρος Κοντορήγας

undefined

“An Adults-Only Resort that makes your honeymoon remind of a romantic movie”

Τοποθετημένο σε έναν γνωστό καλοκαιρινό προορισμό, αυτό το Adults-Only Resort σχεδιάστηκε έτσι, ώστε κάθε φωτογραφία των ταξιδιωτών να θυμίζει ρομαντική ταινία. Με το ζευγάρι να αποτελεί τον βασικό πρωταγωνιστή, η εμπειρία στο δωμάτιο βασίζεται στον minimal σχεδιασμό, ώστε να αναδεικνύεται η παρουσία και η διάδραση των ανθρώπων.

Με το ξενοδοχείο να διαθέτει ήδη αρκετά ενδιαφέροντα Things to Do για τους ταξιδιώτες, η inroom εμπειρία εστιάζει κυρίως στις μετά το σούρουπο ώρες, που το δωμάτιο αναδεικνύει καλύτερα το σχεδιαστικό και light design concept του.

Σημείο αναφοράς της εμπειρίας αποτελεί το Dining Table, που φιλοξενεί τα ρομαντικά δείπνα του ζευγαριού.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ “THE O HOTEL”

THE S HOTEL by Μαρίζα Γαλάνη

undefined

“A Hotel Designed to offer a Holistic Detox Experience”

Αν και πολύ κοντά στην πόλη, το S Hotel είναι χτισμένο σε μια σχετικά απομονωμένη περιοχή μέσα σε ένα πυκνό άλσος, με απρόσκοπτη θέα στον καταπράσινο λόφο στο κέντρο της πόλης και ένα έντονο forest-like experience που επικρατεί σε όλα τα κομμάτια της εμπειρίας. 

To ξενοδοχείο έχει ενισχυμένη οικολογική συνείδηση, και όλο το food concept του περιστρέφεται γύρω από το healthy living & eating. Το δωμάτιο σχεδιάστηκε με τέτοιον τρόπο, ώστε να επιτρέπει στον ταξιδιώτη να το χρησιμοποιεί ως χώρο ευεξίας, όπου μπορεί να παρακολουθήσει wellness classes στη Smart TV του, κάνοντας ακόμη και in-room yoga!

Σημείο αναφοράς του δωματίου αποτελεί το ειδικά προδιαγεγραμμένο wellness corner μέσα στο δωμάτιο, που επιτρέπει στον επισκέπτη να απολαύσει τα οφέλη του wellness living.

ΧΟΡΗΓΟΙ ΥΛΙΚΩΝ ΚΑΙ ΠΡΟΪΟΝΤΩΝ “THE S HOTEL”

Μάθετε περισσότερα για το Project και τους συντελεστές του

Το Rooms+Light Project απέσπασε τις θετικές κριτικές των επισκεπτών, ενώ οι ειδικοί που συνετέλεσαν για τη δημιουργία του ανέλυσαν τις σκέψεις τους και τη λογική πίσω από κάθε δωμάτιο, σε ένα από τα φετινά Workshops του 100% Hotel Show, που αφιερώθηκε εξ ολοκλήρου στην εμπειρία τού επισκέπτη κατά τη διαμονή του στο ξενοδοχείο και τον σημαντικό ρόλο που διακατέχουν σε αυτήν ο φωτισμός αλλά και η οσφρητική εμπειρία.

Τέλος, η ομάδα του 100% Hotel Show κάλεσε όλους όσους επισκέφθηκαν την έκθεση και βίωσαν την εμπειρία του Rooms+Light Project, να συμπληρώσουν ένα σύντομο ερωτηματολόγιο σχετικά με την εμπειρία τους.

undefined

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο