Τα νέα των μελών μας

Demand: Εικόνες και πληροφορίες από το ταξίδι των νικητών των 100% Hotel Design Awards

Εικόνες και πληροφορίες από το ταξίδι των νικητών των 100% Hotel Design Awards 2018 στην Ιταλία, για το Fantini Workshop

undefined

Οι νικητές των 100% Hotel Design Awards 2018 ταξίδεψαν στην Ιταλία για το Fantini Workshop και επισκέφτηκαν το κεντρικό Showroom του γνωστού οίκου στην Brera, το studio Lissoni Associati αλλά και το εργοστάσιο της εταιρείας, καθώς και το υποδειγματικό ξενοδοχείο Casa Fantini, στη λίμνη Orta.

Φέτος για πρώτη χρονιά, το έπαθλο των νικητών των 100% Hotel Design Awards, εξασφάλισε κάτι περισσότερο από δυναμική προβολή και αναγνώριση. Προσέφερε στους νικητές τη μοναδική εμπειρία, να γνωρίσουν εκ των έσω τις διαδικασίες παραγωγής ενός μεγάλου Οίκου Design και να εμπλακούν στην καθημερινότητά του. Ο οίκος αυτός, δεν είναι άλλος από το brand των high end ειδών μπάνιου, Fantini Rubinetti, που εδρεύει στη λίμνη Orta στην Ιταλία.

Οι νικητές του διαγωνισμού, καθώς και εκπρόσωποι του 100% Hotel Show, ταξίδεψαν στην Ιταλία και τη λίμνη Orta βιώνοντας μια ιδιαίτερη design εμπειρία και, με τη συνοδεία του κυρίου Antonio Petraolo, sales manager της Fantini Rubinetti, περιηγήθηκαν στις καθημερινές διαδικασίες του οίκου και είδαν πώς αυτά τα προϊόντα μοναδικού σχεδιασμού φτάνουν στην αγορά.

Επίσκεψη στο κεντρικό Showroom της Fantini και στο studio Lissoni Associati, στην Brera.

undefined

Η Brera αποτελεί μια από τις πλέον γνωστές περιοχές του Μιλάνου, συγκεντρώνοντας πλήθος αρχιτεκτονικών γραφείων και design studios, καθώς και τα showrooms κάποιων από τα σημαντικότερα design brands. Από αυτό το σημείο ξεκίνησαν επίσημα οι νικητές των 100% Hotel Design Awards το Fantini Workshop, αφού επισκέφθηκαν το κεντρικό showroom του γνωστού οίκου, προκειμένου να  ανακαλύψουν τον τρόπο που το κοινό μπορεί να δει τα προϊόντα του οίκου από κοντά. Ιδιαίτερη εντύπωση έκανε το γεγονός ότι ο χώρος αυτός αποτελεί αποκλειστικά σημείο δειγματισμού, όπου το κοινό μπορεί μόνο να έρθει σε επαφή με τα high design αντικείμενα της Fantini και όχι να πραγματοποιήσει αγορά. Σε απόσταση μόλις ενός τετραγώνου, στεγάζεται ένα από τα μεγαλύτερα Σχεδιαστικά Γραφεία για Αρχιτεκτονική, Design και Graphics, το studio Lissoni Associati, το οποίο επίσης επισκέφθηκαν οι νικητές των 100% Hotel Design Awards, απολαμβάνοντας την υπέροχη φιλοξενία των εκπροσώπων της εταιρείας. Το Lissoni Studio απασχολεί πάνω από 80 εργαζομένους, ενώ ήταν ιδιαίτερα εντυπωσιακό ότι στα γραφεία του στεγάζει industrial design room και αίθουσα υλικών, μετατρέποντάς τα σε έναν μοναδικό χώρο που παράγει ολοκληρωμένο Design σε όλα τα επίπεδα. Ο εκπρόσωπος του Lissoni Studio ξενάγησε την ομάδα σε όλους τους χώρους των γραφείων, εξηγώντας παράλληλα τη φιλοσοφία τού σχεδιασμού τους αλλά και τον τρόπο λειτουργίας ενός τόσο μεγάλου Σχεδιαστικού Γραφείου, το οποίο στεγάζει πολλά διαφορετικά Departments.

undefined

undefined

Φιλοξενία από την ιδιοκτήτρια του γνωστού οίκου, Daniella Fantini, στο υποδειγματικό ξενοδοχείο Casa Fantini.

undefined

Μια από τις πλέον συναρπαστικές στιγμές του ταξιδιού των νικητών των 100% Hotel Design Awards 2018, ήταν η φιλοξενία στο ξενοδοχείο Casa Fantini, καθώς και η γνωριμία με την ιδιοκτήτρια του γνωστού οίκου, κυρία Daniella Fantini, που εξήγησε το όραμα της εταιρείας της και μοιράστηκε με τους παρευρισκόμενους μοναδικές ιστορίες, σχετικές με την ανάπτυξη του brand. Για την εμπειρία αυτή δεν θα μπορούσε να υπάρχει καλύτερο “σκηνικό” από το ξενοδοχείο Casa Fantini, αφού σε αυτό αντικατοπτρίζεται αφενός η φιλοσοφία και αφετέρου το μεράκι της φιλοξενίας της κυρίας Daniela Fantini, ενώ αποτελεί ταυτόχρονα ένα ζωντανό showroom των προϊόντων του οίκου, τα οποία μπορεί ο επισκέπτης να δοκιμάσει στην πράξη. Η διαμονή στο Casa Fantini προσομοιάζει με την εμπειρία ενός σπιτιού, με ιδιαίτερο design και προσωποποιημένο service, κάτι που κάνει τους καλεσμένους να ξεχνούν ότι βρίσκονται σε ξενοδοχειακό χώρο, μεταφέροντάς τους στη “Lake Time” διάσταση, κάτι άλλωστε που αποτελεί και το moto του ξενοδοχείου. Είναι αξιοσημείωτο το γεγονός, ότι ο χώρος των μπάνιων της Casa Fantini αποτελεί case study, καθώς ο επισκέπτης μπορεί να δει έξυπνες λύσεις που αναβαθμίζουν την εμπειρία του, όπως τα πρωτότυπα high design χαμάμ, ενώ οι λεπτομέρειες -όπως μπαταρίες μπάνιου και μεταλλικά εξαρτήματα- που τα προϊόντα της Fantini προσφέρουν, υπογραμμίζουν τον luxury χαρακτήρα του καταλύματος.

undefined

undefined

undefined

Περιήγηση στο μοναδικού σχεδιασμού εργοστάσιο της Fantini Rubinetti και παρακολούθηση της συνολικής παραγωγικής διαδικασίας.

undefined

Η εμπειρία τού να βιώνεις την παραγωγική διαδικασία ενός τόσο σημαντικού Οίκου Design από την αρχή, αποτελεί αναμφισβήτητα μια μοναδική πηγή έμπνευσης. Η περιήγηση στις παραγωγικές μονάδες της Fantini αποτέλεσε μια έκπληξη για την ομάδα των νικητών των 100% Hotel Design Awards, καθώς είχαν την ευκαιρία να δουν τα βήματα που ακολουθούνται για να δημιουργηθεί ένα μοναδικού design προϊόν, αλλά και να έρθουν σε επαφή με τους ανθρώπους που βρίσκονται σε όλα τα στάδια παραγωγής. Από όλα όμως τα βήματα, το εντυπωσιακότερο αφορούσε την επίσκεψη στη μοναδικού σχεδιασμού μονάδα τελικής παραγωγής, που σχεδιάστηκε από τον Pierro Lissoni και αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα, πάνω στη λίμνη Orta. Στον χώρο αυτόν γίνεται η τελική διαλογή και η αποθήκευση των προϊόντων της Fantini, αλλά επίσης στεγάζονται τα γραφεία και το μεγάλο showroom της εταιρείας, όπου φιλοξενούνται προϊόντα που έχουν σχεδιάσει μερικοί από τους γνωστότερους designers σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτό το σημείο η ελληνική αποστολή είχε την ευκαιρία να μάθει την ιστορία πίσω από τον σχεδιασμό κάθε προϊόντος, αλλά και σημαντικά στοιχεία για την πορεία της Fantini, παρακολουθώντας παράλληλα τη διοικητική ομάδα εν δράσει στην καθημερινότητά της.

undefined

undefined

Ξενάγηση στη μοναδικής ομορφιάς λίμνη Orta και τον ομώνυμο οικισμό, καθώς και στο Isola San Giuliο

undefined

Το ταξίδι που οργάνωσε η εταιρεία Fantini για τους νικητές των 100% Hotel Design Awards, ολοκληρώθηκε με τον καλύτερο τρόπο, αφού είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν και την ευρύτερη περιοχή. Η ομάδα ξεναγήθηκε στο μικρό νησί στο κέντρο της λίμνης Orta, το Isola San Giulio, μαθαίνοντας την ιδιαίτερη ιστορία του και εξερευνώντας τη μοναδικής ομορφιάς αρχιτεκτονική του, ενώ επισκέφθηκε και το ομώνυμο χωριό Orta που αποτελεί τουριστικό θέρετρο, ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

undefined

undefined 

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο