Τα νέα των μελών μας

Demand: Αξιόλογα συμπεράσματα από τις τρεις εκπομπές του 100% Broadcasting που έκανε πρεμιέρα την προηγούμενη Πέμπτη

 

undefined     undefined

 

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία και εξαιρετική απήχηση το πρώτο εβδομαδιαίο 100% Broadcasting, η Web TV που δημιούργησε το 100% Hotel Show, συστήνοντας στο κοινό τις τρεις εκπομπές με τις οποίες προσφέρει εξειδικευμένο ενημερωτικό περιεχόμενο στους επαγγελματίες του Τουρισμού. 

undefined

Το 100% Broadcasting, από την πρώτη ήδη εμφάνισή του, κατέθεσε το “στίγμα” του καλύπτοντας εξειδικευμένη θεματολογία και δημιουργική ανταλλαγή απόψεων, ενώ κατά τη διάρκεια των τριών πρώτων εκπομπών του, διερευνήθηκαν ζητήματα και προέκυψαν αξιόλογα και χρήσιμα συμπεράσματα για τα Ξενοδοχεία και την προετοιμασία τους για την επερχόμενη τουριστική σαιζόν.

Αναλυτικότερα:

undefined

100% Trends & Innovations

Το θέμα του πρώτου session ήταν “Πώς επηρεάζεται η Αρχιτεκτονική και το Design των Χώρων Φιλοξενίας από τα νέα δεδομένα που δημιουργεί η πανδημία”, και φιλοξένησε τους Λουκά Μπομπότη (Bobotis + Bobotis Architects), Μαίρη Σφυράκη (ATN Constructions) και Βασίλη Καραβά (Airtec).

Κατά τη διάρκειά του, δόθηκαν απαντήσεις στο Γιατί πρέπει τα ξενοδοχεία να επενδύσουν σε μια ανακαίνιση και στο Πώς μπορεί να γίνει αυτό, ιδιαίτερα εν μέσω των επιπτώσεων που δημιουργεί ο covid, προκειμένου να εξασφαλιστεί η ασφάλεια των επισκεπτών χωρίς να χαθεί η αίσθηση της φιλοξενίας και η χαρούμενη διάθεση που (πρέπει να) συνοδεύει τις διακοπές. Παράλληλα, αναφέρθηκαν οι νέες τάσεις που δημιουργεί η πανδημία στη Μελέτη και τη Σχεδίαση Χώρων Φιλοξενίας, ενώ μεταφέρθηκε και το “κλίμα” που επικρατεί στον κλάδο αυτή τη στιγμή, σε ό,τι αφορά Ανακαινίσεις και Κατασκευές Ξενοδοχείων.

Δείτε το βίντεο από το 100% Hotel Trends & Innovations: https://youtu.be/u5vbmCvFOqM

undefined

100% Hospitality Person

Καλεσμένος στο δεύτερο session ήταν ο κύριος Μιχάλης Τοανόγλου, Καθηγητής Τουρισμού SIHOM στο Πανεπιστήμιο Woosong στη Nότια Κορέα. Η εκπομπή ασχολήθηκε με την πολυδιάστατη επαγγελματική του διαδρομή στον χώρο του Τουρισμού (από Στέλεχος και Επιχειρηματίας της δράσης έως Ακαδημαϊκός, ενώ ενδιάμεσα “έτρεξε” στην πράξη και DMO) και διερεύνησε τον ρόλο που αυτή διαδραμάτισε στις σημερινές του απόψεις για τρέχοντα ζητήματα που επηρεάζουν το εγχώριο τουριστικό προϊόν, όπως το (εξαιρετικά επίκαιρο) DMO (Destination Management Organization) και η Τουριστική Εκπαίδευση στην Ελλάδα.

Επίσης, ο κύριος Τοανόγλου ανέλυσε την ιδέα πίσω από την ομάδα Flatod-19 (όντας ο ίδιος εκ των ιδρυτών της), και τις απόλυτα ρεαλιστικές, όσο και επίκαιρες προτάσεις της όσον αφορά τη διαχείριση προορισμών σε περιβάλλον Covid-19, ενώ στη συζήτηση παρενέβη και ο κύριος Δημήτρης Βασιλείου, συνιδρυτής του Flatod-19.

Δείτε το βίντεο από το 100% Hospitality Person: https://youtu.be/Fp8B7J8V_44

undefined

100% Tourism Destinations

Οι οικοδεσπότες του τρίτου session, Δημήτρης Αντωνάκος (Demand Fairs & Media) και Δημήτρης Βασιλείου (Flatod-19) υποδέχθηκαν την Πρόεδρο του ΕΟΤ Άντζελα Γκερέκου, η οποία περιέγραψε όσα έχουν ήδη γίνει και όσα σχεδιάζονται για τον ελληνικό Τουρισμό και τη Διαχείριση Προορισμών, τονίζοντας την ανάγκη για προετοιμασία του κλάδου για τη νέα χρονιά με θετική ματιά, καθώς και τον Πρόεδρο της ΠΟΞ Γρηγόρη Τάσιο, που αναφέρθηκε στα πρακτικά ζητήματα που προκύπτουν στον κλάδο της Ξενοδοχίας λόγω του Covid-19 και στο πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν, ενώ ενημέρωσε το κοινό για τις σκέψεις της κυβέρνησης που αφορούν την εξειδικευμένη εκπαίδευση του προσωπικού ξενοδοχείων. Παρέμβαση έκανε ο Αντιπρόεδρος του European Hotel Managers Association Παναγιώτης Αλμυράντης, ο οποίος περιέγραψε τον Παλμό της Ευρωπαϊκής Τουριστικής Αγοράς για το 2021 παρέχοντας εξειδικευμένες πληροφορίες και στατιστικά στοιχεία όσον αφορά τα δεδομένα, τις προβλέψεις, καθώς και τις προθέσεις των τουριστών, ενώ η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την εκ νέου παρουσία του Καθηγητή Τουρισμού Μιχάλη Τοανόγλου, ο οποίος ανέλυσε την άποψή του σχετικά με την ανάγκη βελτίωσης του τουριστικού μοντέλου, με βάση την (πλούσια) εγχώρια, αλλά και διεθνή εμπειρία του.

Δείτε το βίντεο από το 100% Tourism Destinations:

https://youtu.be/AJrWLk4YV88

 

To be continued…

Το 100% Broadcasting θα προβάλλεται κάθε εβδομάδα live στο zoom και στα social media της Demand Fairs & Media, διοργανώτριας εταιρείας και του 100% Hotel Show, με σταθερό το session 100% Tourism Destinations, ενώ τα 100% Trends & Innovations και 100% Hospitality Person θα εναλλάσσονται, σε δεκαπενθήμερη βάση.

Την επόμενη Πέμπτη, 21 Ιανουαρίου, θα εφαρμοστεί η οριστική δομή του προγράμματος, με το session 100% Hospitality Person στις 11.00, και το 100% Tourism Destinations στις 17.00. 

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στο +30 2109408714 ή στο info@hotelshow.gr.

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο