Τα νέα των μελών μας

Demand: 14 “Out of the Box” προτάσεις Ξενοδοχειακού Σχεδιασμού στο 100% Hotel Show 2022- Ψηφίστε την αγαπημένη σας!

undefined

 

 

Η διαρκής αναζήτηση τρόπων που θα κάνουν μια Μονάδα Φιλοξενίας να ξεχωρίζει, δεν μπορεί παρά να περιλαμβάνει και τον τομέα του Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού, με αρκετούς Ξενοδόχους να αναζητούν, ή να είναι δεκτικοί, σε “απρόσμενες” ή “αντισυμβατικές” ιδέες. Το 100% Hotel Show, σε συνεργασία με το Αρχιτεκτονικό Περιοδικό Archetype, παρουσιάζει 14 τέτοιες ιδέες.

undefined

Οι τουριστικές τάσεις τα τελευταία χρόνια, έχουν κάνει ιδιαίτερα οικείες έννοιες όπως “Unique Experience” (σε ό,τι αφορά αυτό που -συστήνεται να- βιώνουν οι φιλοξενούμενοι ενός Ξενοδοχείου) ή “Unique Storytelling” (σχετικά με το concept μιας Τουριστικής Μονάδας). Η κοινή λέξη ανάμεσα στις δυο αυτές σύγχρονες τουριστικές τάσεις (Unique), αναδεικνύει την ανάγκη για αναζήτηση μιας “μοναδικότητας” που θα έχει ως αποτέλεσμα σοβαρά ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα σε σχέση με αντίστοιχες Επιχειρήσεις Φιλοξενίας.

Η Έκθεση 100% Hotel Show, θεωρώντας ότι ο Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός, προφανώς μπορεί (και πρέπει) να παίξει σοβαρό ρόλο στην αναζήτηση αυτής της μοναδικότητας, συνεργάστηκε με το Αρχιτεκτονικό ηλεκτρονικό Περιοδικό Archetype, δημιουργώντας τον Διαγωνισμό Σχεδιασμού “Out of the Box … In a Box”. Μέσω του Διαγωνισμού, αναζητήθηκαν ιδέες και προσεγγίσεις που ανταποκρίνονται στα παραπάνω δεδομένα, συμβάλλοντας στην επανερμηνεία της συνολικής εμπειρίας των επισκεπτών μιας Μονάδας Φιλοξενίας, αλλά και την υπέρβαση των συνήθων προσεγγίσεων της κάλυψης των αναγκών του Ξενοδοχείου, αναζητώντας το αντισυμβατικό, με εφαρμογή στην πραγματικότητα του 2022.

undefined

Οι προτάσεις που υποβλήθηκαν στο πλαίσιο του Διαγωνισμού, θα έπρεπε να ανταποκρίνονται σε δύο κριτήρια: Να μπορούν να χαρακτηριστούν αντισυμβατικές (Out of the Box), αλλά να είναι άμεσα υλοποιήσιμες στο πλαίσιο κάποιας Ξενοδοχειακής Μονάδας και να μπορούν να χωρέσουν σε συγκεκριμένες διαστάσεις (In a Box). Επίσης, ο Διαγωνισμός προέβλεπε δυο κατηγορίες εφαρμογής των προτάσεων: α) Σχεδιασμό κάποιας Ειδικής Κατασκευής που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μια Μονάδα Φιλοξενίας και β) Σχεδιασμό Χώρων κάποιας Ξενοδοχειακής Μονάδας.

undefined

Οι Shortlisted Συμμετοχές του Διαγωνισμού Σχεδιασμού “Out of the Box … In a Box”:

Intimate Green Architecture
Circle Pool Sunbed
Men’s Toilet
Mnemonique
Mono-Cube
Playground “Παιχνίδια του ουρανού & του αγρού”
Solomon “Sol” Lewitt in the box
Εγκοίμησις
Μεταλλικός Κλωβός
Πολυδιάστατος Κύβος
Σχεδιασμός Χώρου Ευεξίας (Μασάζ)
Χώρος Υποδοχής σε ένα Boutique Hotel
Χώρος Υποδοχής σε Μονάδα Φιλοξενίας
Ψεκ ιν, Τσεκ ιν

Δείτε την αναλυτική παρουσίαση των συμμετοχών εδώ.

Οι Δύο προτάσεις -μία από κάθε κατηγορία- που θα συγκεντρώσουν τις περισσότερες ψήφους Κριτικής Επιτροπής & Κοινού (σε ποσόστωση 60%-40% αντίστοιχα), θα βραβευθούν την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2022, στο πλαίσιο της Τελετής Απονομής των 100% Hotel Design Awards.

Η ψηφοφορία έχει ξεκινήσει! Μπορείτε να ψηφίσετε την αγαπημένη σας συμμετοχή, εδώ!

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο