Τα νέα των μελών μας

ΔΑΑ: “The Digital Gate IV: The Airport Innovation Challenge” | 3η φάση

undefined   undefined

 

Ο διαγωνισμός καινοτομίας και νεανικής επιχειρηματικότητας THE DIGITAL GATE IV: The Airport Innovation Challenge του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών σε συνεργασία με το Κέντρο Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας (ACE in) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ), που αναζητά τις καλύτερες προτάσεις και εφαρμογές για νέες ψηφιακές υπηρεσίες και επιχειρηματικές δραστηριότητες στο αεροδρόμιο, μπαίνει στην 3η και τελική φάση του! 

undefined

Η επιτροπή αξιολόγησης

Φέτος, ο διαγωνισμός προσέλκυσε περισσότερους από 200 συμμετέχοντες, οι οποίοι μετά από συστηματική επιλογή και αξιολόγηση, σχημάτισαν αρχικά 13 διαφορετικές ομάδες με προτάσεις καινοτόμων υπηρεσιών για το αεροδρόμιο και την ευρύτερη αεροδρομιακή κοινότητα. Στις ομάδες που προκρίθηκαν στη 2η φάση παρασχέθηκε ουσιαστική οργανωτική και τεχνική βοήθεια για την υλοποίηση των προτάσεών τους μέσα από ειδικά workshops, ενώ ταυτόχρονα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών καθοδήγησε τις ομάδες με τη γνώση και την εμπειρία των στελεχών του για την καλύτερη προετοιμασία τους.  

Την Πέμπτη 10 Νοεμβρίου, οι ομάδες παρουσίασαν την επιχειρηματική ιδέα τους στην επιτροπή αξιολόγησης, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του αεροδρομίου.  

undefined

Ο ανταγωνισμός των ομάδων ήταν μεγάλος, καθώς η πληθώρα των ποιοτικών καινοτόμων προτάσεων έκανε ιδιαίτερα δύσκολο το έργο της επιτροπής, η οποία συγκροτήθηκε από στελέχη των οργανισμών Athens Digital Lab, Bayer Hellas, Viva Wallet, Vodafone Greece, ΚΕΜΕΛ, καθώς και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών.   

Τελικά, στην 3η και τελευταία φάση του διαγωνισμού προκρίθηκαν οι παρακάτω ομάδες, οι οποίες τώρα πρέπει να αναπτύξουν το δικό τους πιλοτικό (Proof of ConceptPoC) στο αεροδρομιακό περιβάλλον μέσα στο επόμενο τρίμηνο είναι: Airport Analytics, Fancy Paws, Science @Gates, Voice Heard, Wheely Eco.

undefined

Υπενθυμίζουμε ότι, έχοντας πάντα ως στόχο την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της ελληνικής επιχειρηματικότητας στο χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού, οι φετινές «προκλήσεις» του διαγωνισμού του ΔΑΑ επικεντρώθηκαν στα παρακάτω πεδία: 

  • Βελτίωση των διαδικασιών του αερολιμένα
  • Βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών
  • Νέες καινοτόμες υπηρεσίες για το εμπορικό κέντρο του αερολιμένα (Retail Management)
  • Νέες καινοτόμες υπηρεσίες για την ασφάλεια του αεροδρομίου και τη διαχείριση κρίσεων
  • Δημιουργία «πράσινου» αεροδρομίου και βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας
  • Δημιουργία «έξυπνου» αεροδρομίου (smart airport), Big Data και καινοτομίες ψηφιακής τεχνολογίας 
Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο