Τα νέα των μελών μας

ΔΑΑ: The Digital Gate 2ος Κύκλος: Ξεκίνησε ο διαγωνισμός του ΔΑΑ για νέες ιδέες και καινοτόμες εφαρμογές!

undefined

 

Για ακόμη μια χρονιά, με στόχο την ενθάρρυνση της ψηφιακής καινοτομίας και της νέας επιχειρηματικότητας στο χώρο των αερομεταφορών και του τουρισμού, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών, σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με την επιστημονική υποστήριξη του Κέντρου Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας (ACE in), διοργανώνει το διαγωνισμό με τίτλο: 

The Digital Gate:

Airport Innovation Challenge Transforming the Airport Environment 

Μετά την ιδιαίτερη επιτυχία του πρώτου κύκλου το 2015, ο δεύτερος κύκλος του «The Digital gate», στοχεύει να δώσει σε νέους ανθρώπους την ευκαιρία να αναπτύξουν τις ικανότητες σχεδίασης καινοτόμων υπηρεσιών, βοηθώντας τους παράλληλα στην ανάπτυξη εφαρμογών και νέων ψηφιακών επιχειρηματικών δραστηριοτήτων, με δυνατότητα εφαρμογής στο χώρο του αεροδρομίου. 

Ο διαγωνισμός «The Digital Gate: Airport Innovation Challenge – Transforming the Airport Environment» θέτει στη δημιουργική ευχέρεια των υποψηφίων μια σειρά από «προκλήσεις» που αντιμετωπίζει η ευρύτερη αεροδρομιακή κοινότητα, όπως: 

 • Βελτίωση των διαδικασιών των επιβατών
 • Βελτίωση της εμπειρίας των ταξιδιωτών
 • Νέες καινοτόμες υπηρεσίες για το εμπορικό κέντρο του αεροδρομίου
 • Βελτίωση της ενεργειακής αποδοτικότητας και του περιβαλλοντικού αποτυπώματος υποδομών και διαδικασιών
 • Δημιουργία ενός “έξυπνου” αεροδρομίου (smart airport) 

undefined

Ο κ. Γεώργιος Δημητριάδης, Διευθυντής ΙΤ&Τ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Ο διαγωνισμός θα ολοκληρωθεί σε τρία στάδια: 

Α: Υποβολή Επιχειρηματικής Ιδέας: Προθεσμία – 05/05/2017

Β: Σχεδιασμός Επιχειρηματικού μοντέλου και Rapid Prototype: Μάιος-Ιούλιος 2017

Γ: Ανάλυση Απαιτήσεων και Υποστήριξη Υλοποίησης: Αύγουστος-Δεκέμβριος 2017 

Οι ομάδες που θα προκριθούν στην τελική φάση του διαγωνισμού, θα βοηθηθούν από οργανωτικής και τεχνικής πλευράς στην υλοποίηση των προτάσεών τους, στο πλαίσιο του Κέντρου Στήριξης Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, με την παροχή κατάλληλων τεχνολογικών εργαλείων από τις μεγαλύτερες εταιρείες πληροφορικής που υποστηρίζουν το πρόγραμμα. Παράλληλα, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών θα επιλέξει ποιές από αυτές τις ιδέες / προτάσεις θα αξιοποιηθούν και σε πραγματικό περιβάλλον. 

undefined

Ο Καθηγητής Γεώργιος Δουκίδης, Δ/ντης Εργαστηρίου Ηλ. Εμπορίου & Επιχειρείν, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Περισσότερες πληροφορίες για τον τρόπο υποβολής, «συχνές ερωτήσεις» για το διαγωνισμό, τις εταιρείες πληροφορικής που υποστηρίζουν το πρόγραμμα, καθώς και τους φορείς που το έχουν θέσει υπό την αιγίδα τους, στο http://thedigitalgate.gr

 • The digital gate site,
 • https://twitter.com/DigitalGateATH &
 • https://www.facebook.com/DigitalGateATH  
 • Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται με τη χορηγία των εταιρειών CISCO, SAS, την υποστήριξη των IBM, Microsoft, UniSystems / IQbility και έχει τεθεί υπό την αιγίδα των ΕΙΠ / ΕΕΔΕ, ELTRUN, ΣΕΚΕΕ, ΣΕΠΕ, HEPIS. Χορηγοί επικοινωνίας είναι οι Emea.gr, Startupper.gr, Airnews.gr και Techpress.gr. 
 • Η συμμετοχή στο διαγωνισμό είναι ανοικτή και δωρεάν και μπορούν να λάβουν μέρος ομάδες από 1 έως 3 άτομα. 
 • Στο διαγωνισμό μπορούν να καταθέσουν την επιχειρηματική ιδέα τους όλα τα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας, όπως υποψήφιοι διδάκτορες, ερευνητές, προπτυχιακοί και μεταπτυχιακοί φοιτητές. Επιπλέον, ο διαγωνισμός απευθύνεται σε  νέους ανθρώπους έως 35 ετών, οι οποίοι είναι απόφοιτοι ΑΕΙ/ΤΕΙ ή δραστηριοποιούνται στη δημιουργία, την προώθηση και την εμπορική αξιοποίηση εφαρμογών.
Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο