Τα νέα των μελών μας

Creta Maris: Τιμητική Διάκριση για την Κοινωνική Ευαισθησία των Maris Hotels

undefined

 

Με την τιμητική διάκριση «HeRa Κοινωνική Ευαισθησία HRM 2018» βραβεύτηκε το τμήμα Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού των Maris Hotels του Ομίλου Επιχειρήσεων Μεταξά, στα πλαίσια του ετήσιου συνεδρίου HR Community Conference & Awards 2018. Το συνέδριο διοργανώθηκε για τέταρτη συνεχή χρονιά από την εταιρεία skywalker.gr και έλαβε χώρα την Πέμπτη 17 Μαΐου 2018 στο ξενοδοχείο Divani Caravel.

                    undefined  undefined

Στα πλαίσια ενός γόνιμου διαλόγου σχετικά με τις σύγχρονες προκλήσεις στον κλάδο της Διοίκησης Ανθρωπίνου Δυναμικού, αναδείχθηκαν εταιρίες που έχουν αναπτύξει και εφαρμόσει καινοτόμες πρακτικές και στρατηγικές, οι οποίες συμβάλλουν καθοριστικά στην επιχειρησιακή βιωσιμότητα, ενώ παράλληλα δίνουν έμφαση στον κοινωνικό χαρακτήρα της διοίκησης των ανθρωπίνων πόρων.

Έχοντας χαράξει συνολική στρατηγική Αειφόρου Ανάπτυξης και Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, τα Maris Hotels διακρίθηκαν για την εφαρμογή της στη διοίκηση των πιο πολύτιμων πόρων, αυτών του ανθρωπίνου δυναμικού ενός οργανισμού. Αφορμή για τη βράβευση στάθηκε η προηγούμενη συμμετοχή του Ομίλου στη δράση Ημέρα Καριέρας jobday45+, η οποία είχεως σκοπό να στηρίξει την ηλικιακή ομάδα υποψηφίων 45 ετών και άνω, που αναζητούσαν μια ευκαιρία ώστε να μπορέσουν να ενταχθούν στην αγορά εργασίας.

undefined

Η κοινωνική ευαισθησία του Ομίλου απέναντι στις μεγαλύτερες ηλικιακές ομάδες υποψηφίων και εργαζομένων αποδεικνύεται καθημερινά και έμπρακτα με πλείστες εταιρικές ενέργειες και πρακτικές. Ένας στους τέσσερις εργαζόμενους ανήκει στην ηλικιακή ομάδα 45+, ενώ κάθε χρόνο ο Όμιλος συνταξιοδοτεί προσωπικό. Ένα επιπλέον παράδειγμα ελάχιστου δείγματος αναγνώρισης και ευγνωμοσύνης για την προσφορά των εργαζομένων που έχουν συνταξιοδοτηθεί, αποτελεί η απόφαση του Ομίλου από φέτος και στο εξής να δίνει ως εταιρικό δώρο τρείς διανυκτερεύσεις σε δίκλινο δωμάτιο στο ξενοδοχείο στο οποίο εργάστηκαν και από το οποίο συνταξιοδοτήθηκαν.

Χαρακτηριστικά, η κυρία Σοφία Τσιούτρα, επικεφαλής του τμήματος της Διεύθυνσης του Ανθρωπίνου Δυναμικού, κατά την παραλαβή του βραβείου έκανε λόγο για την πολιτική των MarisHotelsσε σχέση με το ευαίσθητο θέμα της ηλικίας: «Όσον αφορά στην επιλογή του προσωπικού, αυτό που ενδιαφέρει πρωτίστως το τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού είναι η συμβατότητα του κάθε υποψηφίου με τη θέση και την εταιρική κουλτούρα, κι όχι η ηλικιακή ομάδα στην οποία ανήκει. Εξάλλου, η δημογραφική πραγματικότητα είναι τέτοια στις μέρες μας, που πραγματική πρόκληση για κάθε επιχείρηση είναι η μεταξύ των γενεών συνεργασία και κοινή πορεία προς το στόχο. Στην ίδια επιχείρηση καλούνται σήμερα να συνεργαστούν τέσσερις και πλέον γενεές ανθρώπων και το φαινόμενο της γήρανσης του πληθυσμού αποτελεί δεδομένο, που οφείλουμε να προσεγγίζουμε με ευαισθησία, προσοχή και σεβασμό, καθώς θα επηρεάζει όλο και περισσότερο την αγορά εργασίας και τον επιχειρησιακό κόσμο.» 

Σχετικά με τον Όμιλο Επιχειρήσεων Μεταξά και τα Maris Hotels:

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Μεταξά, δραστηριοποιείται στον χώρο της φιλοξενίας από το 1975, όταν ο αείμνηστος Νικόλαος Μεταξάς, ξεκίνησε την λειτουργία του πρώτου ξενοδοχείου, Creta Maris. Ο Όμιλος, με Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο σήμερα τον κ. Ανδρέα Μεταξά, κατέχει και λειτουργεί τρία ξενοδοχεία τα: Creta Maris, Candia Maris και Santo Maris Oia, καθώς και το Creta Convention Center, ενώ παράλληλα αναπτύσσει έντονη παρουσία και στον τομέα των ακινήτων. 

Φωτογραφίες μπορείτε να βρείτε στο παρακάτω link:

https://we.tl/FasuYfO1hg 

Φωτογραφίες των ξενοδοχείων θα βρείτε σε υψηλή ανάλυση στο site:

http://www.maris.gr/

 

Facebook
Twitter
LinkedIn
Παρακαλώ περιμένετε…

Εγγραφή στο newsletter

Σε συμμόρφωση με τις προβλέψεις του νέου Γενικού Κανονισμού Προστασίας των Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ΕΕ 679/2016 (GDPR), ο ΣΕΤΕ χρειάζεται τη συγκατάθεσή σας για να επικοινωνεί μαζί σας, προκειμένου να λαμβάνετε τα newsletters του. Οι επικοινωνίες αυτές πραγματοποιούνται μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για να δείτε την Πολιτική Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα του ΣΕΤΕ, παρακαλούμε πατήστε εδώ.

Μετάβαση στο περιεχόμενο